شهر بانوی کرامت درسالروز شهادت دهمین ستاره آسمان امامت و ولایت امام هادی(ع) به سوگ نشست.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، شهر مقدس قم در سالروز شهادت دهمین مهر سپهر سروری، حال و هوای حزن آلودی به خود گرفت؛تمام شهر سیاه پوش و عزادار شهادت امام هادی(ع) است.

حرم مطهر حضرت معصومه (س)یکپارچه سیاه‌پوش وسوگوار عزای امام علی النقی (ع) است و ارادتمندان برای عرض تسلیت رهسپار بارگاه نورانی بانوی کرامت(س) شده اند.حال و هوای شهر مقدس قم به ویژه آستان سراسر نور بانوی کرامت در سالروز شهادت امام هادی (ع) کبوتر دل هر زائری را تا حرم نورانی امام هادی علیه السلام به پرواز در می‌آورد.

مراسم عزاداری شهادت امام دهم شیعیان با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و اصل فاصله گذاری اجتماعی در حرم مطهر و دیگر اماکن مقدس در حال برگزاری است و سخنرانان در بیان فضائل امام هادی(ع) سخنرانی می کنند.

در سوگ خورشید دهم

 امام هادی ، فرزند امام جواد (ع)در سال ۲۱۲ هجری قمری در شهر صریا در نزدیکی شهر مدینه دیده به جهان گشود.

دو لقب هادی و نقی حکایت از عمق شخصیت ایشان دارد، نقی به معنای پاکی و این نشان‌دهنده تقوا و پرهیزگاری ایشان است و هادی نیز نشان از تلاش وافر این امام بزرگوار برای هدایت عمومی و حفظ مسلمانان از انحراف دارد.ایشان  به مدت ۳۳ سال، امامت را بر عهده داشتند و  با چند تن از خلفای عباسی از جمله متوکل هم زمان بودند  و بیشتر سال‌های امامت را در سامرا تحت نظارت حاکمان عباسی گذراندند.

از امام هادی (ع) احادیثی در امور اعتقادی، تفسیر، فقه و اخلاق روایت شده و بخشی از آن‌ها درباره مباحث کلامی همچون تشبیه و تنزیه و جبر و اختیار است. زیارت جامعه کبیره و غدیریه از امام دهم شیعیان نقل شده است.

در سوگ خورشید دهم

امام هادی (ع) به واسطه جمعی از وکیلان که سازمان وکالت خوانده می‌شد، با شیعیان ارتباط داشت. عبدالعظیم حسنی، عثمان بن سعید، ایوب بن نوح، حسن بن راشد و حسن بن علی ناصر، از اصحاب او به شمار آمده‌اند.

امام هادی(ع) با حاکمان ستمگر سازش نکردند و در زمان معتز عباسی مسموم شدند، منابع معتبر و مورخان شیعه شهادت حضرت را در ماه رجب سال ۲۵۴« ه. ق» می ‎دانند. مرحوم آیت الله مرعشی نجفی شهادت حضرت را در روز دوشنبه سوم رجب سال ۲۵۴« ه. ق» می‎ داند.

در سوگ خورشید دهم

مزار امام هادی در سامرا که به دلیل دفن وی و فرزندش امام حسن عسکری (ع)، حرم عسکریین خوانده می‌شود، از زیارتگاه‌های شیعیان در عراق است. حرم عسکریین در سال‌های ۱۳۸۴ و ۱۳۸۶ش طی حملات تروریستی تخریب شد. ستاد عتبات عالیات ایران از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۴ش آن را بازسازی کرده است.

زیارت جامعه کبیره ،آینه امام شناسی

حجت‌الاسلام حسینی،کارشناس مذهبی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،  زیارت جامعه کبیره را میراث و یادگار ارزشمند امام هادی(ع) دانست و گفت:  تمام اسرار الهی از نظر فلسفه، عرفان و قرآن و روایات در این زیارت نهفته است و مجموعه‌ای از امام شناسی و تبیین ائمه واقعی جهان اسلام است.

او افزود: امام دهم شیعیان در حصاری که حاکمان وقت برایش ساخته بودند لب به دعا گشود و با زیارت جامعه کبیره و زیارت غدیریه به تبیین جایگاه امامت و ولایت پرداخت.

حسینی ادامه داد:  فلسفه هدایت و امام‌شناسی در این زیارت مطرح‌شده است و برای هر یک از امامان می‌توان این زیارت را خواند.

در سوگ خورشید دهم

این کارشناس مذهبی عنوان کرد:گر انسان با دقت فراز‌های زیارت جامعه را بخواند ویژگی‌های امام و رهبر جامعه را می‌تواند به‌خوبی فرا بگیرد و برای همه اعصار و قرون درس واضح و مشخصی از امام‌شناسی است.

حسینی افزود:امام هادی(ع) با این مجموعه حقیقت مباحث امامت و ولایت را نه تنها برای شیعه بلکه برای جهانیان بیان کرد.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: مضمون زیارت‌نامه، باورهای شیعه درباره امامت، مقام ائمه اطهار(ع) و وظایف شیعیان در مقابل آن هاست همچنین این دعا در مقابل دعای جوشن کبیر است که در آن به هزار صفت خداوند اشاره شده است. 


او ادامه داد:در زمینه توحید کاملترین متن دعای جوشن کبیر و  در زمینه امامت جامعه کبیره است .

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.