با وجود ممنوعیت واردات سنگ و کنسانتره مس، اما در ۸ ماه نخست امسال بیش از ۲۱۰ هزار دلار از این کالا‌ها به کشور وارد شده است.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اخیرا گمرک ایران آمار واردات ۸ ماه نخست امسال را در پرتال رسمی خود منتشر کرده که در این آمار کالا‌های وارداتی به چشم می‌خورد که هیچ نیازی به واردات آن‌ها نیست و توان تولیدی‌های ایرانی تمام نیاز داخل را بر طرف می‌کند.


همچنین در این بین کالا‌هایی به کشور وارد شده اند که پیش از امسال واردات آن‌ها ممنوع اعلام شده بود به عنوان مثال در آخرین لیست منتشره از سوی گمرک، واردات سنگ و کنسانتره مس به چشم می‌خورد این در حالی است که این کالا در لیست کالا‌های ممنوعیه ورود به کشور وجود دارد.

بیشتر بخوانید:


لیست کالا‌های ممنوعه وارداتی در حالی تنظیم شده که کارشناسان نهاد‌های مختلف دولتی و خصوصی تشخیص داده اند هیچ نیازی به دلیل توان‌های داخلی، به واردات کالای مورد نظر وجود ندارد پس ورود آن از کشور‌های دیگر می‌تواند به بخش تولید و توزیع کشور ضربه وارد کند.


در ۸ ماه نخست امسال بیش از ۲۹ هزار کیلو سنگ و کنسانتره مس به ارزش ۲۱۰ هزارو ۸۹۷ دلار و ارزش ریالی ۸ میلیارد و ۸۵۷ میلیون و ۶۸۷ هزارو ۹۷۷ ریال از ۴ کشور ترکیه، امارات و چین و عمان به کشور وارد شده است.


این واردات ممنوعه در حالی است که حجم زیادی از کالای وارد شده در مناطق ویژه اقتصادی ترخیص شده و بدان معنا است که افرادی سودجو از این مناطق سواستفاده کرده و اقدام به واردات کالا‌های ممنوعه می‌کنند و کالا نهایتا وارد مناطق دیگری از کشور می‌شود و به فروش می‌رسد.


بر اساس این گزارش، شاید این ۲۱۰ هزار دلار در نگاه اول در مقایسه با واردات‌های پر حجم دیگر کم به نظر برسد، اما می‌تواند سرمایه قابل توجهی برای راه اندازی واحد تولیدی باشد.

لیست کالا‌های ممنوعیت واردات:

 

واردات غیر قانونی ۲۱۰ هزار دلار سنگ و کنسانتره مس از مبادی قانونی



حجم وارد شده در ۸ ماه نخست امسال:

واردات غیر قانونی ۲۱۰ هزار دلار سنگ و کنسانتره مس از مبادی قانونی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
کامران وکیل
۱۱:۲۰ ۲۵ بهمن ۱۳۹۹
سنگ مس قابل خوردن نیست!
محصولی است که می باید در چرخه فرآوری قرار گیرد و تبدیل به شمش مس یا ورق کاتد شود که ارزش افزوده قابل توجهی هم برای کشور به همراه دارد!
میزان واردات 29 تن معادل تقریبی یک کانتینر هم اصلا ارزش تجاری ندارد. حداقل باید چند ده هزار تن وارد شود تا بتوان به آن واردات سنگ مس اطلاق نمود.
احتمالا یک محموله آزمایشی بوده که می تواند برای بررسی های فنی از هر کشور وارد شده باشد.
آخرین اخبار