به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ؛ ایلام یکی از استانهای غرب کشور است که به لطف پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفتهای چشمگیری در بخشهای مختلف داشته است، هرچند این استان با توسعه مطلوب فاصله دارد، ولی پیشرفتهای این استان حکایت از آیندهای درخشان دارد.
این استان به واسطه نعمت خدادادی مثل طبیعت و مراتع بکر، یک هزار گونه گیاهی، ۶۴۰ هزار جنگل و ذخایر ارزشمند نفت و گاز ظرفیتهای بی نظیری برای توسعه دارد.
کشاورزی سرآمد تمامی بخشهای دیگر در استان ایلام است، بخش کشاورزی استان بعد از انقلاب پیشرفت قابل ملاحظه و چشمگیری داشته است و امروز این استان حرفهای زیادی را در این بخش در کشور برای گفتن دارد.
تولید گوشت قرمز، مرغ، تولید کلزا، گندم و جو و دیگر محصولات کشاورزی و فرآوردههای دامی از مهمترین پیشرفتهای استان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.
بخش نفت و گاز استان ایلام نیز در سالهای اخیر روند روبه رشیدی به خود گرفته به طوری که پروژههای بزرگی مثل پالایشگاه گاز، پتروشیمی، توسعه میدان نفتی و گازی مختلف در استان فعال شده است.
تولید سالانه ۲۷ هزار تن گوشت قرمز باکیفیت
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام گفت: قبل از انقلاب میزان تولید گوشت در استان در حد مصرف خود مردم بوده، ولی هم اکنون سالانه بیش از ۲۷ هزار تن گوشت قرمز باکیفیت در استان تولید میشود که چند برابر نیاز استان است.
درخشنده رحیمی عنوان کرد: به دلیل وجود مراتع بکر و دست نخورده و طبیعت سرشار و گل و گیاه استان، گوشت قرمز تولیدی در استان از مزه بسیار خاصی برخوردار است.
او افزود: در حال حاضر بیش از دو میلیون و ۵۰۰ رأس دام در استان وجود دارد که پنج درصد جمعیت دامی کشور را شامل میشود و تولیدات مازاد بر نیاز استان به دیگر مناطق کشور ارسال میشود.
رحیمی با اشاره به نقش مهم عشایر استان در تولید گوشت قرمز، اظهار کرد: از تولیدات سالانه گوشت قرمز در استان ایلام، ۱۰ هزار تن سهم عشایر است.
او اضافه کرد: قبل از انقلاب واحدهای پرواربندی و دامداری صنعتی در استان وجود نداشته، ولی در حال حاضر ۶۰۰ واحد صنعتی فعال نیز در زمینه کار پرواربندی و تولید گوشت در استان فعال است.
اشتغال ۱۱ هزار نفری در بخش دامداری استان
رئیس جهاد کشاورزی استان ایلام نیز اظهار کرد: بیش از ۶۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در استان ایلام فعال است که از این تعداد ۱۱ هزار نفر در بخش دامداری است.
محمدعلی اقدسی عنوان کرد: در بخش تولید گوشت مرغ نیز این استان حرفهای زیادی گفتن دارد، قبلاً از انقلاب هیچ واحدی در زمینه تولید گوشت مرغ در استان وجود نداشته، ولی هم اکنون ۴۰۰ واحد مرغداری با تولید سالانه ۵۰ هزار تن گوشت مرغ در استان فعال است.
طرحهای بزرگ حوزه کشاورزی در ایلام
او با اشاره به اینکه هم اکنون طرحهای بزرگ در استان در حوزه کشاورزی فعال شده است، گفت: میزان اراضی قابل کشت در استان ۳۵۰ هزار هکتار است که از این میزان ۱۲۰ هزار هکتار آبی و مابقی دیم است.
اقدسی عنوان کرد: با اجرای طرحهای ۵۰ هزار هکتار موسوم به طرح مقام معظم رهبری، سامانه گرمسیری و ایستگاههای پمپاژ استانی میزان اراضی کشاورزی آبی استان به ۱۵۰ هزار هکتار میرسد.
او افزود: این استان در حال حاضر با داشتن ۱۴ هزار هکتار سطح زیر کشت کلزا و تولید ۲۵ هزار تن محصول کلزا، جزو شش استان برتر کشور در زمینه تولید این محصول پرارزش است.
رئیس جهاد کشاورزی استان ایلام اضافه کرد: رتبه اول تولید و فرآوری بذر استان در کشور با تولید سالانه بیش از ۲۴ هزار تن، افزایش ظرفیت سیلوی ذخیره به ۴۲۰ هزار تن، افزایش تولید گندم استان به ۳۲۰ هزار تن، افزایش تولید کلزا به ۲۲ هزار تن از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی در ایلام بوده است.
صنایع تبدیلی؛ نیاز اصلی کشاورزی استان
یک کارشناس حوزه جهاد کشاورزی با اشاره به تولیدات مهم حوزه کشاورزی استان ایلام در بخش تولید محصولات دام و طیور و دیگر بخشهای مثل گندم، کلزا، محصولات باغی، ماهی و آبزیان، گفت: در حال حاضر مهمترین نیاز کشاورزی استان بحث صنایع تبدیلی، بسته بندی، برندسازی و صادرات است.
علیرضا تیموری عنوان کرد: با توجه به وجود مرز مهران که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در استان شکل گرفته، میتوان با ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی و برندسازی زمینه صادرات محصولات کشاورزی استان را فراهم کرد.
او افزود: سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی مهمترین نیاز بخش کشاورزی استان ایلام که باید مورد توجه جدی مسئولان کشوری و استانی قرار گیرد.
ایلام رتبه اول جنگل کاری در کشور
یکی از مهمترین ظرفیتهای استان ایلام بحث جنگل کاری بوده است، به رغم اینکه این استان خود دارای جنگل بسیار زیادی است، اما کاشت نهال در اراضی بیابانی باعث شده این استان مقام اول را در این بخش به خود اخصاص دهد.
مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام اظهار کرد: در سالهای اخیر بیش از ۷۰ هزار هکتار جنگل دست کاشت در استان شکل گرفته و از این حیث این استان در مقام اول کشور قرار گرفته است.
رضا احمدی بیان کرد: تولید سالانه ۱۲ میلیون اصله نهال در نهالستانهای استان برای نهال کاری در عرصههای جنگلی و بی ایانی یکی از ظرفیتهای ارزشمند این حوزه است.
او گفت: ظرفیت بزرگ دیگر در استان بحث زراعت چوب است که امسال قرار است ۲۰ درصد کل طرح زراعت چوب کشور در این استان انجام شود.
ظرفیت نفت و گاز و سرمایه گذاری ۷ میلیارد یورویی در این بخش
یکی دیگر از بخشهای مهمی که در استان ایلام بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در استان به خوبی نمایان شده است، بخش نفت و گاز است، وجود چهار درصد ذخایر نفت و ۱۱ درصد ذخایر گاز در استان ایلام، این استان را به یکی از مناطق مهم تولید انرژی در کشور تبدیل کرده است.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در بخش نفت و گاز استان ایلام سرمایه گذاریهای بسیار کلانی شده که علاوه بر رونق تولید نفت و گاز، باعث اشتغالزایی بیش از چهار هزار نفر در استان شده است.
در حال حاضر پالایشگاه گاز ایلام با تولید روزانه ۶.۸ میلیون مترمکعب گاز به عنوان بزرگترین پالایشگاه گاز غرب شناخته میشود و علاوه بر تأمین گاز خانگی استانهای غربی، خوراک پتروشیمی ایلام را نیز تأمین میکند.
فاز اول و دوم و پتروشیمی ایلام هم اکنون به طور کامل فعال شده و بیش از ۹۰ درصد محصولات این پتروشیمی به خارج از کشور صادر میشود.
ایلام؛ قطب صنعت پتروشیمی در غرب کشور
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به جرأت میتوان گفت که استان ایلام یکی از پیشروترین استان در توسعه نفت و گاز و پتروشیمی بوده است به طوری که هفت میلیارد دلا ر فقط طی چند سال اخیر در این بخش سرمایه گذاری شده است.
اجرای دو طرح مهم گوگردزدایی و الفین با سرمایه گذاری بیش از ۲۱ هزار میلیارد تومان، عملیات اجرایی واحد p.p با سرمایه گذاری ۴۵۰ میلیارد تومان و اعتبار ارزی ۶۱.۸ میلیون یورو، شروع به کار پتروشیمی دهلران با اعتبار یک هزار و ۴۰۰ میلیون یورو، شروع به کار NGL دهلران با اعتبار یک هزار و ۴۷۲ میلیون دلار، راه اندازی کامل پروژه هیدروژن و بهره برداری از آن با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان اعتبار ارزی ۲۷ میلیون یورو، شروع به کار پروژه تقویت چاههای گاز استان با اعتبار ۱۲۰ میلیون یورو از دیگر پیشرفت حاصل شده بخش نفت و گاز در استان ایلام بوده است.
همچنین در حال حاضر فراهم شدن زمینه ایجاد چند پتروشیمی در شهرستانهای مهران، دره شهر، هلیلان، اخذ مجوز شهرک صنعتی صنایع پایین دستی پتروشیمی در دهلران، توسعه میدان نفتی آذر با تولید ۶۵ هزار بشکه در روز و با ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی، توسعه میدان نفتی چنگوله، حفر ۵ حلقه چاه در میدان گازی تنگ بیجار و بهرهبرداری از میادین مشترک نفت و گاز بین ایران و عراق و… از دیگر اقداماتی بوده که در توسعه نفت و گاز استان صورت گرفته است.
خلاصه اینکه مجموعه فعل و انفعالات و گزارههای بالا به ویژه در بحث پتروشیمی این پیام روشن را اعلام میدارد که امروز استان ایلام به قطب صنعت پتروشیمی در غرب کشور مبدل شده است و این از افتخارات نظام جمهوری اسلامی در این منطقه از کشور است.
استقلال دفتر نفت و گاز مهمترین نیاز استان ایلام
نماینده مردم ایلام در مجلس اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به حجم پروژههای متعدد نفت و گاز در استان ایلام، استقلال دفتر نفت و گاز مهمترین نیاز استان ایلام در این بخش است.
سارا فلاحی اضافه کرد: بیش از ۹۰ درصد تولیدات نفت و گاز غرب در استان ایلام انجام میشود و استقلال دفتر نفت و گاز مهمترین خواسته مردم و نمایندگان استان در مجلس است.
او با اشاره به اینکه استقلال دفتر نفت و گاز در استان به طور جدی در حال پیگیری است، افزود: کارهای مقدماتی برای راه اندازی دفتر نفت و گاز غرب در استان صورت گرفته است.
فلاحی اعلام کرد: حجم سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز استان ایلام قابل توجه است و در آینده با فعال شدن پروژههای دیگر، رونق تولید و اشتغال را برای استان به ارمغان میآورد.
با توجه به ظرفیتهای متعدد بخش کشاورزی و نفت و گاز در استان ایلام، به واسطه پیروزی انقلاب اسلامی سرمایه گذاری بسیار کلانی در این بخش صورت گرفته که علاوه بر رونق تولید باعث اشتغال بسیار خوبی در استان شده است.
این استان در آینده در بخش کشاورزی و نفت و گاز حرفهای زیادی برای گفتن خواهد داشت چراکه هنوز ظرفیتهای زیادی در این دو حوزه در استان برای سرمایه گذاری وجود دارد.
منبع: مهر
انتهای پیام/ د