عضو هئیت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم ۲۶ هزار تومان است.

 عظیم حجت عضو هئیت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۸ هزار و ۳۰۰ تا ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم در خرده فروشی ها ۲۲ هزار تا ۲۶ هزار تومان است.

وی با اشاره به اینکه عرضه مرغ با نرخ های بالاتر در برخی مغازه ها امر تازه ای نیست، افزود: در طول سال قیمت مرغ در برخی فروشگاه ها بسته به مناطق مختلف، میزان فروش و اجاره بها بالاتر از قیمت مصوب است که این موضوع هیچ ارتباطی به تولیدکننده ندارد و دستگاه های مسئول باید نظارت کنند.

حجت ادامه داد: با توجه به افزایش هزینه های تولید، عرضه مرغ در مغازه ها با نرخ بالاتر از ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان گرانفروشی است.

این مقام‌مسئول با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ شب عید نداریم، بیان کرد: با توجه به انگیزه مرغداران به تولید، جوجه ریزی به بالای ۱۲۰ میلیون قطعه می رسد که با این وجود در ایام‌ پایانی سال کمبود و افزایش قیمت در بازار مرغ نخواهیم داشت‌.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه بازار نهاده های دامی‌همچنان دچار دوگانگی است، بیان کرد: بخشی از نهاده های دامی از طریق سیستم بازارگاه تا سن ۴۰ روزگی به ازای هر قطعه جوجه ۴ کیلو تخصیص داده می شود، اما کل نهاده از این محل قابلیت خرید ندارد و به دلیل کاهش استقبال کشتارگاه ها و مردم از مرغ درشت، بخشی از نهاده ها از بازار آزاد با نرخ های بالاتر تامین‌ می شود.

حجت قیمت هر کیلو ذرت در بازار آزاد را ۴ هزار تومان و کنجاله سویا  را ۱۱ هزار تومان اعلام کرد و گفت: هفته گذشته قیمت برخی ریز مغذی های طیور همچون لیزین، متیونین حداقل هر کیلو ۱۰ هزار تومان افزایش یافت که تمامی این عوامل قیمت تمام شده تولید را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی قیمت مصوب هر قطعه جوجه یکروزه را ۴ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: در حال حاضر هر قطعه جوجه یکروزه با نرخ ۵ هزار تومان بدست مرغدار می رسد که تمامی این عوامل هزینه تولید را تحت تاثیر قرار می دهد، به همین خاطر مرغداران از ستاد تنظیم بازار تقاضا دارند که بعد از تاخیر ۴ ماهه نرخ جدید مصوب را اعلام‌کند تا از بلاتکلیفی خارج شوند.

وی با اشاره به اینکه استقبالی برای خرید مرغ سایز در بازار وجود ندارد، گفت: با توجه به تخصیص نهاده تا سن ۴۰ روزگی و بعضا نبود کیفیت لازم برای نهاده های دامی موجب شده مرغ با وزن پایین در بازار عرضه شود که مرغدار به سبب نبود تقاضا برای مرغ سایز مجبور به نگهداری در سالن های پرورش و تامین بخشی از ذرت و کنجاله از بازار آزاد است که این موضوع قیمت نهاده را بشدت افزایش داده به طوریکه ذرت به بالای ۵ هزار تومان رسیده است.

به گفته حجت، با توجه به ایام‌پایانی سال از مسئولان دولتی انتظار می رود که به صورت تبصره ۱۰ درصد بیشتر نهاده تخصیص دهند تا آشفتگی بازار که ناشی از کمبود نهاده است، جبران شود و بازار مرغ به تعادل برسد.

این مقام‌مسئول با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ شب عید نداریم، بیان کرد: با توجه به انگیزه مرغداران به تولید، جوجه ریزی به بالای ۱۲۰ میلیون قطعه می رسد که با این وجود در ایام‌ پایانی سال کمبود و افزایش قیمت در بازار مرغ نخواهیم داشت‌.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه بازار نهاده های دامی‌همچنان دچار دوگانگی است، بیان کرد: بخشی از نهاده های دامی از طریق سیستم بازارگاه تا سن ۴۰ روزگی به ازای هر قطعه جوجه ۴ کیلو تخصیص داده می شود، اما کل نهاده از این محل قابلیت خرید ندارد و به دلیل کاهش استقبال کشتارگاه ها و مردم از مرغ درشت، بخشی از نهاده ها از بازار آزاد با نرخ های بالاتر تامین‌ می شود.

به گفته وی، هفته گذشته قیمت برخی ریز مغذی های طیور همچون لیزین، متیونین حداقل هر کیلو ۱۰ هزار تومان افزایش یافت که تمامی این عوامل قیمت تمام شده تولید را تحت تاثیر قرار می دهد.

حجت ادامه داد: با وجود آنکه عمده مصرفی در خانوارها، مرغ سایز درشت است و فرهنگ سازی لازم برای مصرف مرغ استاندارد با وزن ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ گرم نشده است، به همین خاطر مرغدار برای عرضه مرغ در سن ۵۰ روزگی ناگریز به تامین نهاده برای مدت ۱۰ روز از بازار آزاد است که این امر بر افزایش هزینه های تولید دامن می زند‌.

این مقام مسئول با انتقاد از تاخیر ستاد تنظیم بازار در اعلام نرخ مصوب جدید بیان کرد: با وجود افزایش کرایه های حمل و نقل و نرخ مصوب ذرت و کنجاله سویا،اما قیمت جدید مرغ اعلام نشده است، در حالیکه مسئولان قول دادند که طی ۲۰ روز قیمت ها را اصلاح کنند که متاسفانه با گذشت بیش از ۲ برابر این مدت زمان تغییری در نرخ ایجاد نشده است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان تصریح کرد: تولید مرغ گوشتی همانند مرغ تخم گذار نیست که اگر مرغدار یک دوره با پروسه زیان مواجه شد، ماه بعد جبران شود چرا که تولیدکننده مرغ گوشتی زمانیکه مرغ به مرحله عرضه می رسد، بین ۳ روز تا ۷ روز باید مرغ تولیدی را در بازار توزیع کند که با توجه به تولید خطی و میزان جوجه ریزی، برخی واحدهای مرغداری به علت عرضه با نرخ های قبل از افزایش قیمت نهاده ها متحمل زیان هستند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۰ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
یعنی بی عرضه گی موج میزنه ...قیمت مرغ رو نمیتونیم کنترل کنیم بعد میخوایم ب کل جهان ریاست کنیم...کیا ادعادی مبارزه با فساد رو دارن...بفرماین جلو جناب اقای رییسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۸ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
مرغ كيلو 26 هزار تومن ، خيار كيلو 20 هزار تومن !!!!!
ادعاي دولت هم كه ...
چي ميشه كل مسئولان دولت رو تا پايان سال يكجا قرنطينه كنن تا بتونيم يه چند روز نفس راحت بكشيم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۰۵ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
مبارکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۷ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
کاش مسئولین فکری به حال روغن بکنند
درزنجان هیچ جاروغن پیدانمیشه؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۲ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
دروغ نگید زنده تو شهر ما ۲۱ هزار تومن مرغ گرم اهواز کیلوی ۴۰ هزار تومن یا خداااااا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۶ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
خدالعنت‌کند‌مسئولین‌بی کفایت رو
آخرین اخبار