وزیر ارتباطات در آیین رونمایی از برنامه سرمایه گذاری جسورانه در ایده‌های نوآورانه، به سیاست‌های در نظر گرفته برای سرمایه گذاری پرداخت.

به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز در آیین رونمایی از برنامه سرمایه گذاری جسورانه در ایده‌های نوآورانه با اشاره به اینکه استارت آپ‌ها ساختار‌های موجود را به صورت خلاق تخریب می‌کنند، گفت: به همین دلیل در مقابل استارت آپ‌ها اینرسی وجود دارد و بزرگترین موانع رشد این سیستم، ساختار‌های سنتی هستند.

وی با اشاره به موضوع انجام صادرات توسط مدارک کارتن‌خواب‌ها که در کشور مطرح شده، افزود: آیا در قرن ۲۰ و ۲۱ کار دشواری است که برای صادرات از سیستم مالیاتی استعلام گرفته شود که نشان دهد فرد صادر کننده تاکنون مالیات داده است یا نه؟

وزیر ارتباطات با طرح این سوال که چرا این اتفاق نمی‌افتد، پاسخ داد: عده‌ای در تمام نهاد‌ها و دستگاه‌ها هستند که نمی‌گذارند این کار انجام شود و با آمدن استارت آپ‌ها این زنجیره به هم پیوسته از بین می‌رود.

وی افزود: در ابتدای ورود استارت آپ‌ها اتهام نفوذی و ضد انقلاب زدند و در گام دوم هم دستگاه‌های مختلف به صورت قارچ گونه وارد سرمایه گذاری در این حوزه شدند و برای حفظ منافع، استارت آپ‌های خود را راه اندازی کردند و برای حمایت از استارت آپ‌ها آنان را به خوب و بد تقسیم کردند که هم اکنون در این مرحله هستیم.

آذری جهرمی به انحصارگرایی نوین در این حوزه به عنوان مثال اشاره کرد و گفت: مصوب کرده‌اند ۱۰ درصد از درآمد این حوزه به صورت انحصاری در اختیار صدا و سیما انحصاری قرار گیرد تا به انحصارگری خود در این حوزه ادامه دهد.

وی افزود:، اما بدانیم آب راه خود را پیدا می‌کند چه ما باشیم و چه نباشیم و مقاومت در این حوزه قابل استقامت نیست، چون تغییرات به نفع مردم است.

وزیر ارتباطات که در جمع استارت آپ‌ها و شتاب دهنده‌ها سخن می‌گفت، تصریح کرد: تغییر همواره هزینه و دشواری داشته است و برخی مقاومت‌ها تنها سرعت توسعه را می‌گیرد و آب در هاون کوبیدن است. او بزرگترین دشمن توسعه استارت آپ‌ها را دلسردی فعالان این حوزه عنوان کرد و افزود: وجود موانع طبیعی و قابل پیش بینی است، اما باید امیدوار بود و ادامه داد.

وزیر ارتباطات به موضوع امنیت و آزادی در جامعه و نقطه تعادل این دو اشاره کرد و گفت: سرمایه گذاری بدون ملاحظه دستگاه‌ها در استارت آپ‌ها و از طرفی عدم سرمایه گذاری مانند تقابل امنیت و آزادی در جامعه است که نیاز به نقطه تعادل دارد. آذری جهرمی تاکید کرد: سرمایه گذاری بدون ملاحظه دولت برای توسعه استارت آپ‌ها بزرگترین فساد‌ها را در پی دارد.

وی به ۳ سیاست در نظر گرفته شده برای سرمایه گذاری در نقطه تعادل اشاره کرد و افزود: یکی از این محور‌ها سرمایه گذاری دولت به همان میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی است چرا که این بخش نسبت به منافع خود عالم‌تر است.

وزیر ارتباطات دومین سیاست را قرار دادن وام کم بهره به شتاب دهنده‌ها عنوان کرد و گفت: سومین محور در این حوزه دادن پاداش به میزان موفقیت استارت آپ‌ها است، به طور مثال به تعداد نصب یک اپلیکیشن تسهیلاتی در نظر گرفته شود.

بر اساس همین گزارش در پایان این مراسم در حضور وزیر ارتباطات و معاون وی و همچنین اعضای هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، قرارداد‌های تامین مالی بر اساس برنامه سرمایه گذاری جسورانه در ایده‌های نوآورانه بین این صندوق و شتاب دهنده‌ها به امضا رسید.

جهرمی


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.