به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،حبیب امین زاده رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی کوچ قالیبافان و کاهش تعداد قالیبافان را یکی از مهمترین دغدغههای اصلی فعالین هنر _ صنعت فرش استان دانست وگفت:با تداوم این روند فرشی برای عرضه نخواهیم داشت و بیمه قالیبافان به طور جد به همکاری نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، مرکز ملی فرش، اتحادیههای مربوطه و مسئولین دستگاههای مرتبط نیاز دارد.
او با بیان اینکه مصوبه دولت در سال ۸۳ باید اجرایی شودافزود:با همکاری و هم افزایی زمینه جاری سازی بیمه قالیبافان را فراهم کنیم.
او با تبیین و تشریح شرایط فعلی هنر _صنعت فرش استان اظهار داشت:در زمینه صادرات انواع کالاها علیرغم بیماری کرونا و مسدودیت مرزها شاهد رشد خوبی در ده ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل بودهایم.
رئیس سازمان صمت استان آذربایجان شرقی ادامه داد:به رغم اینکه فرش دستباف یکی از صنابع اصلی و تاریخی استان میباشد، اما سهم فرش در کالاهای صادراتی استان محقق نشده است و با توجه به برنامههای کلان کشور در حوزه صادرات بویژه ۱۴ کشور همسایه و هند و چین به عنوان کشورهای هدف صادراتی عملکرد خوبی داشته ایم و در زمینه این راهبرد کلان کشوری موفق بوده ایم.
امین زاده موقعیت مرزی استان را فرصتی برای توسعه تجارت با کشورهای همسایه دانست و اعلام کرد:طی ۱۰ ماه گذشته از آذربایجان شرقی به کشورهای عراق، ترکیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان انواع کالا صادر شده است.
اوبا تشریح بخشی از کالاهای صادراتی استان به کشورهای همجوار، گفت: سوخت، مواد پلاستیکی، چدن و فولاد، میوه، خوراکی و نهادههای قابل کشت، شیرینی و شکلات، مس و محصولات مسی از جمله کالاهای صادراتی استان بوده است.
اوجایگاه فرش استان به عنوان کالای صادراتی مهم را خالی دانست و افزود: باید راهکارهای برون رفت و فرایندهای صادرات محوری این کالای ارزشمند پیش بینی و اجرایی شود تا با همکاری بخش خصوصی و دولتی، شرایط تولید و تأمین به موقع فرش باکیفیت و خوب فراهم و دراختیار متقاضیان قرار گیرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی ضمن اشاره به ضرورت برنامه ریزیهای مدون در این مسیر و همچنین انتخابات اخیر در اتحادیه فرش، ادامه داد: سالهاست موضوع بیمه قالیبافان از طرق مختلف به ویژه از طریق مجلس شورای اسلامی دنبال میشود و باید به این امر تحقق ببخشیم.
امین زاده ایجاد یک نمایشگاه دائمی با کیفیت حوزه صنعت فرش در استان را از دیگر اقدامات در دست پیگیری برشمرد و اظهار داشت:از ظرفیتهای موجود در استان اعم از شهرداری، اتحادیهها و همچنین اقدامات حمایتی مرکز ملی فرش ایران در زمینه احداث این نمایشگاه دائمی که نمادی ماندگار از آذربایجان خواهد بود، بهره خواهیم برد.
او بوم گردی و توجه گردشگران به نمایشگاه دائمی فرش را در شناساندن این هنر – صنعت به جهانیان یک نمود عملکردی مهم برای استان عنوان کرد و گفت: هر گردشگر علاقهمندی در بازدید از استان از نمایشگاه فرش نیز بازدید به عمل خواهد آورد.
اوادامه داد:احداث پایانه خاص و ویژه برای هنر_ صنعت فرش با کمک مرکز ملی فرش در ارزیابی و صادرات فرش استان کمک شایانی خواهد کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی برگزاری نمایشگاه مجازی فرش را در شرایط فعلی یکی از اقدامات اثربخش عنوان کرد و افزود: انتصاب استاندار آذربایجان شرقی به سمت "رئیس ستاد توسعه تجارت با جمهوری آذربایجان" از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت فرصتی بزرگ برای افزایش مراودات تجاری و توسعه تجارت خارجی کشور و استان با کشورهای همجوار و راهیابی به بازراهای جهانی است.
امین زاده احداث یک نمایشگاه دائمی برای فرش در جمهوری آذربایجان را یک اقدام مهم در جهت صادرات هنر_ صنعت فرش دستباف عنوان کرد و گفت:تخصیص کمکهای مالی سازمان توسعه تجارت و مرکز ملی فرش ایران در تحقق این امر با جدیت دنبال خواهد شد.
انتهای پیام/