عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر بخواهیم درباره با انقلاب آسیب شناسی صورت دهیم باید تهدیداتی که از جنس فرهنگ برای انقلاب وجود دارد را شناسایی کنیم.

به گزارش حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، چهاردهمین نشست کارگروه‌های تخصصی تدوین برنامه دولت سیزدهم موسوم به «دولت مردمی و تحول‌گرا» با موضوع دستاورد‌های انقلاب اسلامی با حضور سید مرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، محمد ناظمی اردکانی دبیرکل جامعه اسلامی مدیران، سید محمد حسینی رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی و سید جلال دهقانی فیروزآبادی استاد و نظریه پرداز حوزه بین الملل به همت جامعه اسلامی مدیران برگزار شد.

در این نشست سیدمرتضی نبوی با تبریک ایام دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: حضرت امام خمینی (ره) هدفی جز تحقق عبارت "لا اله الا الله" نداشت و در پی آن اعتقاد به معاد، امامت و عدالت قرار داشت. امام نیز طاغوت‌های موجود را شناسایی کردند و تلاش کردند که همچون فریضه حج در جمرات، آن‌ها را رجم کنند. سه شیطان مورد نظر امام رژیم پهلوی در داخل کشور، رژیم صهیونیستی در منطقه و شیطان بزرگ آمریکا طاغوت جهانی بود. امام خمینی با قیام خودشان مردم را دعوت کردند تا با این سه طاغوت مبارزه کنند. ایشان معتقد بودند که هر کس به صورت فردی یا اجتماعی مسئولیت دارد که فقط برای خدا قیام کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: پیام توحیدی حضرت امام این بود که باید به طاغوت کفر ورزید و به خدا ایمان آورد تا در کنف هدایت خدا قرار بگیریم. امام در عصر خود تمام طاغوت‌ها را نفی و اعلام "نه شرقی نه غربی" کردند. در آن زمان کسی فکر نمی‌کرد اسلام بتواند منشا یک انقلاب جهانی شود. برخی این دلیل را ذکر می‌کردند که انقلاب یک پدیده جدید است و دین که پدیده‌ای قدیمی است نمی‌تواند منشا انقلاب شود. یکی از دستاورد‌های انقلاب اسلامی این بود که تصمیم گیری به داخل کشور منتقل شد و مردم با رای خود در این زمینه نقش آفرینی کردند. دستاورد‌های انقلاب اسلامی محدود به جغرافیای ایران نیست و پیروزی‌های حزب الله لبنان در برابر رژیم صهیونیستی، پیروزی در مساله سوریه و نوار غزه از تبعات انقلاب اسلامی است.

نبوی با بیان اینکه در موضوع همه گیری بیماری کرونا نیز کشور ما توانست نیاز‌های خود را تامین کند در حالی که خارجی‌ها کیت تشخیص کرونا را به کشور ما نمی‌دادند، خاطرنشان کرد: عملکرد دانشمندان کشور در تولید واکسن کرونا در یکی از زیر مجموعه‌های نهاد رهبری نیز از جمله دستاورد‌های برجسته کشور است که در برابر کرونای جهش یافته نیز موثر واقع شده است. در طرف دیگر ما برای کشور‌های منطقه الگوسازی انجام دادیم و مقاومت مردم یمن و ضربه زدن به مواضع مهم دشمن خود از جمله دستاورد‌های انقلاب اسلامی است.

نبوی ادامه داد: اگر بخواهیم در رابطه با انقلاب اسلامی آسیب شناسی صورت دهیم باید تهدیدات از جنس فرهنگ برای انقلاب وجود دارد را شناسایی شود. توسعه شبکه‌های مجازی متاسفانه جوانان را در معرض آسیب قرار داده است. تحریف شخصیت و مسخ شدگی جوانان در فضای مجازی در حال وقوع است و ما در این زمینه دچار کوتاهی هستیم و هنوز شبکه اینترنت ملی در کشور ایجاد نشده است. در حوزه اقتصاد نیز پیشرفت‌ها کافی نبوده و متاسفانه قوانین و نظام حقوقی کشور باید متحول شود همچنین ساختار بودجه کشور و نظام ارزی معیوب است.

وی با اشاره به میزان بالای فرار مالیاتی افزود: در صورت هوشمند شدن نظام مالیاتی دولت به درآمد بسیار خوبی خواهد رسید و توزیع عادلانه ثروت در کشور شکل می‌گیرد. اکنون این نظام ممیز محور است و متاسفانه مشکلات فراوانی در این زمینه وجود دارد. همچنین نظام اداری در کشور باید توسط دولت الکترونیک یکپارچه شفاف شود.

در ادامه محمد ناظمی اردکانی دبیرکل جامعه اسلامی مدیران ضمن تبریک فرارسیدن دهه مبارک فجر افزود: رمز پیروزی انقلاب اسلامی ایدئولوژی اسلام، رهبری حضرت امام خمینی (ره) و همبستگی مردم بود. پس از انقلاب نیز هر پیروزی حاصل شده، تاثیر این سه عامل را شاهد بودیم. در رابطه با استقلال کشور در مقطع انقلاب اسلامی تمام کشور‌های جهان تحت سلطه دو بلوک شرق و غرب بودند. جنگ جهانی اول به علت اختلافات سرزمینی بود و جنگ جهانی دوم به علت اختلاف در زمینه به دست آوردن بازار مصرف بود که در نهایت به تشکیل سازمان ملل متحد انجامید و شاهد پدید امدن حق وتو در مدیریت جهان شدیم. بعد از فروپاشی بلوک شرق بحث جهانی سازی و تک قطبی شدن جهان به رهبری آمریکا مطرح شد. تنها کشوری که تک قطبی شدن جهان را به چالش کشید انقلاب اسلامی بود.

وزیر اسبق تعاون گفت: در عرصه سیاسی داخلی مردم سالاری دینی شکل گرفت و به طور متوسط یک انتخابات در هر سال برگزار شده است. در عرصه اجتماعی شاهد اعتماد به رهبری و نظام هستیم. تولید علم و دانش فنی و تعمیق ساخت داخل صورت گرفت. در طول سالیان پس از انقلاب آمریکا سال به سال تحریم‌ها را افزایش داد، اما با مقاومت مردم و خوداتکایی ملت مواجه شد. ساخت پالایشگاه‌ها با استفاده از ظرفیت‌های داخلی، ساخت سد‌های بزرگ، توسعه راه‌ها و توسعه صنعت لوازم خانگی از جمله نتایج انقلاب اسلامی است.

وی افزود: در حوزه کشاورزی شاهد پیشرفت کشور هستیم و در تولید غلات مقام ۲۲، در تولید گندم رتبه ۱۵، در تامین برنج رتبه ۲۱، در داشتن ماشین آلات کشاورزی رتبه ۲۱، در رابطه با محصولات کشاورزی مقام ۲۰ و در رابطه با محصولات دامی مقام ۱۸ را بدست آورده ایم. از لحاظ تولید انرژی در تولید بنزین مقام ۱۴ را در دنیا کسب کردیم و در زمینه تولید برق مقام هفدهم. در زمینه صادرات برق مقام ۲۲، در صنایع معدنی شاهد جهش تولید فولاد هستیم در واقع ۱۸ برابر متوسط جهانی فولاد تولید می‌کنیم. در زمینه تولید سیمان مقام ۱۱ دنیا را داریم و رتبه اول صادرات سیمان را داریم. در زمینه تولید خودرو نیز مقم ۱۶ را به دست آورده ایم. در مجموع از لحاظ اقتصاد رتبه ۱۸ جهان را داریم.

دبیرکل جامعه اسلامی مدیران ادامه داد: در زمینه‌های علمی رتبه اول را در منطقه داریم و در ارجاع مقالات مقام ۱۷ را داریم. از طرفی می‌توان گفت بالاترین دستاورد انقلاب اسلامی توسعه انسانی بوده است. ۲۳ دانشگاه ایران در بین ۹۳۸ دانشگاه برتر جهان هستند و از لحاظ شاخص شتاب رشد علمی در جایگاه اول دنیا قرار داریم. در زمینه کشف سلول‌های بنیادی امروز جایگاه ایران رتبه دوم است. در دانش هسته‌ای جزء ۹ کشور جهان هستیم و در غنی سازی جزء ۱۳ کشور برتر جهان هستیم. پیوستن به باشگاه کشور‌های فضایی جهان نیز دستاورد دیگر کشور است. همچنین در حال حاضر دستاورد‌های نظامی کشور به ۳۰ کشور جهان صادر می‌شود. امیدواریم که این دستاورد‌های کشور در انتخابات سال آینده با انتخاب یک دولت انقلابی و کارآمد متجلی‌تر گردد.

بر اساس یک سیاست خارجی مقاومت محور می‌توانیم منافع ملی کشور را تامین کنیم

در ادامه دهقانی فیروزآبادی در رابطه با دستاورد‌های سیاست خارجی انقلاب اسلامی گفت: سیاست خارجی مجموعه نظام جمهوری اسلامی، دارای نهاد‌های مختلفی است که یکی از آن‌ها وزارت امور خارجه است که مسئول اجرای آنهاست؛ لذا ضعف و قوت‌های سیاست خارجی کشور تنها به عملکرد وزارت امور خارجه کشور باز نمی‌گردد. سیاست خارجی از جمله حوزه استراتژیک سیاست است، باتوجه به ویژگی‌های انقلاب اسلامی این حوزه اهمیت مضاعفی دارد. در طول ۴۰ سال گذشته دستاورد‌ها در عرصه سیاست خارجی بسیار شاخص بوده چرا که انقلاب ما یک انقلاب فراملی است. اهداف انقلاب‌های فراملی خارج از چهارچوب‌ها و هدف ملی است ضمن اینکه انقلاب اسلامی دارای دو وجه ضد استبدادی و هم ضد استعماری بوده است. به این واسطه سیاست خارجی در انقلاب ما جایگاه ویژه‌ای دارد.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: اگر به ارزش‌های منافع ملی در سیاست خارجی بخواهیم اشاره کنیم در ابتدا باید به امنیت ملی اشاره کرد. به اذعان دشمنان کشور نیز در حوزه امنیت ملی در منطقه پر چالش خاورمیانه دستاورد بزرگی حاصل شد و امنیت کشور حفظ شده، در زمینه تمامیت عرضی نیز با وجود جریانات تجزیه طلبانه انقلاب اسلامی به موفقیت رسیده است. همچنین در حوزه استقلال و حاکمیت ملی با توجه به وابستگی شدید کشور از زمان قاجار، دستاورد بزرگی حاصل شده است.

دهقانی افزود: نکته مهم دیگر افزایش قدرت ملی کشور است و در اثر این قدرت جایگاه ایران در نظام بین الملل ارتقا یافته است. برخورداری از عمق استراتژیک، جرات ضربه زدن به کشور را از دشمن سلب کرده و شاهد هستیم برای اولین بار بعد سلسله صفویه حوزه نفوذ کشور به دریای مدیترانه رسیده است. پیش از انقلاب مسئولین ایران را به کنفرانس ورسای راه ندادند، اما به واسطه قدرت امروز ایران، شش کشور قدرتمند جهان فارغ از موضوع بحث حاضر به مذاکره با ایران می‌شوند. تجربه ۴۲ سال گذشته نشان می‌دهد بر اساس یک سیاست خارجی مقاومت محور به بهترین نحو می‌توانیم منافع ملی کشور را تامین کنیم.

بعد از چهار دهه مشخص شده بسیاری از مسئولان به مبانی نظام اعتقاد نداشته‌اند

در ادامه حسینی با اشاره به وضعیت اسفبار کشور در دوره پهلوی گفت: در دوره پهلوی برای اولین بار پادشاه کشور به دست کشور‌های بیگانه تعیین شد. واقعا اگر قدرت رژیم گذشته واقعی بود باید بپرسیم چطور شد که به سادگی رضاخان را کنار گذاشتند و به جریزه موریس تبعید کردند و فرزند ۲۲ ساله او را پادشاه ایران کردند در حالی که هیچ اشرافی به مسائل کشور نداشت. این نشان می‌دهد تبلیغاتی که در مدح قدرت رژیم گذشته مطرح می‌شود غیر واقعی است. در طی ۲۵۰۰ سال گذشته پادشاهان و سلاطین مختلفی در ایران حکومت کردند که افراد ظالمی هم بین آن‌ها وجود داشته، اما وجه تمایز آن‌ها با رژیم پهلوی این بود که آن‌ها با زور و بازوی ایل و تبارخود رقبای خود را کنار می‌زدند و حکومت می‌کردند، در حالی که رژیم پهلوی دست نشانده غربی‌ها بود. در ماجرای حضور سران متفقین در ایران نیز شاهد بودیم که قدرت پادشاه ایران در برابر آن‌ها چطور بود، چه برسد به قدرت مردم در آن دوره.

وزیر اسبق ارشاد بیان داشت: امام از ابتدا حساب شده وارد عرصه شد و با تربیت نیرو و روشنگری جامعه را با خود همراه کرد. اکنون شاهد هستیم که خود مردم به طور مستقیم مسئولان و نمایندگان را انتخاب می‌کنند و این یک تحول بزرگ در کشور است. یک کشور وابسته که حتی برای تغییر نخست وزیر نیز نیازمند هماهنگی با مسئولان غربی بود امروز به عزت و استقلال رسیده است. با وجود تمام تهدیداتی که در کشور بعد از انقلاب صورت گرفته دستاورد‌های فراوانی حاصل شده است، اما هنوز میانه راه هستیم و باید گام‌های بلندی برداریم. نظام ما مردم سالاری است و در صورتی که انتخاب نادرستی انجام شود کشور دچار مشکل می‌شود. اکنون بعد از چهار دهه مشخص شده است که بسیاری از مسئولین رده بالای کشور به مبانی نظام اعتقاد نداشته اند که نیازمند دقت بیشتر از سوی خواص و مردم است تا چنین اتفاقاتی مجدد رخ ندهد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: یکی دیگر از دستاورد‌های کشور استقلال و آزادی است. خیلی از کشور‌های جهان با وجود پیشرفت‌هایی که داشته اند، اما نمی‌توانند در برابر درخواست قدرت‌ها اطاعت نکنند. این در حالی است که کشور ایران اکنون مستقل است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار