به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، عبدالرحیم کردی مدیرعامل منطقه آزادچابهار با تشریح ظرفیتهای راهبردی منطقه آزادچابهار در خصوص فولاد وپتروشیمی اظهارداشت: برای چابهار ۲ محور پتروشیمی با ظرفیت تولید ۲۰ میلیون تن و فولاد به ظرفیت ۱۰ میلیون تن تعریف شده و در حال حرکت است.
عبدالرحیم کردی افزود: با عنایت به سیاستهای کلی منطقه آزاد چابهار در توسعه صنایع راهبردی مادر و اشتغالزا و در راستای ایجاد توسعه و ارتقای شاخصهای اقتصادی و معیشت مردم منطقه، این تفاهمنامه به منظور دستیابی به اهداف توسعه پایدار،سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری و سند چشم انداز توسعه کشور در افق ۱۴۰۴ منعقد میشود.
او گفت: دانشگاه علمی کاربردی منطقه آزادچابهار برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز به مجتمع فولاد سترگ واگذار میشود.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با اشاره به مسوولیتهای اجتماعی منطقه افزود: در این راستا اقدامات خوبی در زمینه بهداشت، آموزش، ورزش و توانمندسازی جوامع محلی انجام شده که موجب رضایتمندی مردم شده است.
مدیرعامل شرکت فولاد سترگ پارس شرق منطقه آزاد چابهار نیز اظهارداشت: مجتمع فولاد سترگ در زمینی به مساحت ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار و با مجموع سرمایه گذاری هفت میلیارد و۶۰۰ میلیون یورو راهاندازی میشود.
مرتضی هاشم پور افزود: این مجتمع فولاد ۱۰ هزار فرصت شغلی مستقیم و ۵۰ هزار نفر غیرمستقیم شغل ایجاد میکند.
تفاهمنامه با مضوع اجرای مقدمات انعقاد قرارداد واگذاری زمین به منظور اجرا و بهرهبرداری از پروژه مجتمع فولاد با ظرفیت ۱۰ میلیون تن است.
در این تفاهمنامه آمده است: طرف دوم متعهد میشود نسبت به اجرای تعهدات زیست محیطی پروژه منطبق بر مطالعات در حال تکمیل طرح جامع مدیریت محیط زیست منطقه آزاد چابهار و قوانین و مقررات مربوطه در دو مرحله مطالعات اجمالی و تکمیلی اقدام کند.
همکاری جهت اجرای برنامههای تایید شده مرتبط با پیوست اجتماعی پروژه فوق الذکر از جمله هماهنگی و مدیریت در اجرای برنامه مدیریت آب رسانی و بهبود وضعیت جاده دسترسی و مشارکت در بهبود معیشت مردم روستاهای اطراف پروژه.
اجرای تعهدات زیست محیطی پروژه منطبق بر مطالعات در حال تکمیل طرح جامع مدیریت محیط زیست منطقه آزاد چابهار و قوانین و مقررات مربوطه، در زون تایید شده، اجرای سایر الزامات محیط زیستی ابلاغی در محدوده پروژه با روش مناسب و سازگار با محیط زیست، ارزیابی اثرات زیست محیطی و ریسک، ارزیابی استراتژیک محیط زیست، ارزیابی اثرات تجمعی زیست محیطی پروژه ها در محدوده های بلافصل پروژه فوق الذکر براساس نیاز پروژه، اجرای به موقع تعهدات این تفاهمنامه مطابق برنامه زمانبندی مصوب و ارائه برنامه زمان بندی تخصصی اجرای پروژه فولاد ۱۰ میلیون تن، پیگیری توسعه صنایع پایین دست و وابسته به فولاد در زون مربوطه برابر طرح توسعه منطقه آزاد چابهار تامین و تکمیل زیر ساختهای لازم از جمله آب، برق و فاضلاب و استقرار سیستمهای کنترل آلایندگی و تامین مواد اولیه موردنیاز پروژه فولاد ۱۰ میلیون تنی در منطقه آزاد چابهاربه عهده طرف دوم است.
پیگیری و تهیه طرح ایجاد اسکله تخصصی صنایع سنگین در زون مربوطه همجوار سایت جانمایی شده فولاد ۱۰ میلیون تن پس از انجام مطالعات زیست محیطی و تایید مشاور طرح جامع منطقه آزادچابهار و با رعایت الزامات تعیین شد.
انجام اقدامات و پیگیری مصوبات کارگروه اجرائی مطابق برنامههای پایش دورهای تدوین شده با هدف تسریع و تسهیل امور پروژه و تکمیل زیر ساختهای موردنیاز پروژه فولاد ۱۰میلیون تنی، ایجاد بسترهای مناسب جهت اجرای طرح های پژوهشی و توسعه صنایع پایین دستی و تکمیل زنجیره ارزش با کمک شرکتهای دانش بنیان و جذب سرمایهگذاریهای مورد نیاز صنایع مرتبط و نظارت بر واحدهای پایین دست فولاد درحال استقرار در منطقه با همکاری طرفین.
اجرای طرح جامع مدیریت پسماند در محدوده پروژه و اجرای برنامههای پایش دورهای و استقرار سیستم پایش لحظهای(Online) منطبق با استانداردهای زیست محیطی طبق اعلام مدیریت محیط زیست منطقه آزاد چابهار از جمله رعایت استانداردهای میزان آلاینده ها درهوا ، خاک و آب های منطقه اطراف پروژه از جمله بندهای این تفاهمنامه است.
همچنین طرف دوم متعهد میشود نسبت به تهیه پیوست اجتماعی و فرهنگی پروژه توسط مشاور و نمایندگان طرح شامل تقویم نیازمندیهای نیروی انسانی پروژه و برنامهریزی برای آموزش آنها با اتکا بر امکانات آموزشی موجود در منطقه آزاد چابهار و برنامهریزی برای تامین آب و دیگر زیرساختهای روستاهای محدوده پروژه و اطراف آن طبق سند مطالعات اجتماعی منطقه آزاد چابهار موازی با دوره ساخت اقدام کند.
انتهای پیام/ع