فوق تخصص بیماری‌های عفونی کودکان گفت: یکی از عوارض شروع زود هنگام تغذیه کمکی در کودکان احتمال افزایش آلرژی غذایی است.

مائده جعفری، فوق تخصص بیماری‌های عفونی کودکان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ،گفت: شیرخواران تا سن ۶ ماهگی نیاز به تغذیه انحصاری با شیر مادر را دارند که حاوی پروتئین، قند، چربی، املاح و مواد معدنی مورد نیاز آن‌ها است؛ شروع تغذیه کمکی از ۶ ماهگی بوده و به ندرت در برخی کودکان کم وزن از سن ۴ ماهگی شروع می‌شود.

او افزود: به دلیل تکامل نیافتن و آماده نبودن سیستم گوارشی برای پذیرش مواد غذایی در سن کمتر از ۶ ماهگی، شروع زودرس تغذیه کمکی با عوارض و خطراتی همراه است و طبق نظر سازمان بهداشت جهانی، تغذیه انحصاری با شیر مادر باید تا سن ۶ماهگی ادامه یابد و در صورت شروع زودرس تغذیه کمکی خطراتی در انتظار شیرخوار خواهد بود که یکی از این عوارض چاقی و افزایش وزن ناگهانی در دوران کودکی است.

جعفری با بیان اینکه شروع زودرس آب میوه و مایعات شیرین خطر مشکلات گوارشی مانند اسهال مزمن و سوء جذب مواد غذایی را به همراه دارد بیان داشت: شروع قبل از شش ماهگی میوه و سبزیجات با افزایش خطر کم خونی در شیرخواران همراه است و شروع زودهنگام تغذیه کمکی با فرنی، برنج، ماکارونی و سایر غذا‌های گیاهی قبل از شش ماهگی با افزایش خطر کم خونی مرتبط است.

فوق تخصص بیماری‌های عفونی کودکان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: آهن موجود در شیر انسان تا ۶ماهگی برای شیرخوار کفایت می‌کند و نیاز به شروع تغذیه کمکی وجود ندارد؛ شروع زود هنگام تغذیه کمکی احتمال آلرژی غذایی را افزایش می‌دهد؛ به خصوص شیر گاو در سن قبل از یک سالگی منجر به حساسیت به پروتئین شیر گاو و دفع خون در مدفوع و ایجاد کولیت خواهد شد.

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.