توربین‌های بادی ایران سالانه ۳۱۰مگاوات برق تولید می‌کنند که حدود یک سوم از آن سهم گیلان است.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، جعفر محمدنژاد سیگارودی ، مدیرکل حوزه ریاست روابط بین الملل سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر ایران گفت:  در ۱۵ استان کشور سالانه ۳۱۰ مگاوات برق بادی تولید می‌شود که حدود یک سوم از این میزان برق بادی سهم گیلان است.

او با بیان اینکه تا چند سال پیش توربین‌های بادی را از کشور‌های دیگر وارد می‌کردیم ، افزود: امروز به همت متخصصان داخلی توربین‌های ۶۶۰ کیلووات تا ۲ ونیم مگاواتی بادی در ۲ کارخانه بزرگ کشور صبانیرو و مپنا بومی سازی شده است.

مجتبی گلی ، معاون تولید شرکت مهندسی و ساخت ژنراتور مپنا درکرج یکی از کارخانه‌های تولید توربین‌های بادی کشور گفت: با بومی سازی و تولید هر توربین ۲ و نیم مگاواتی، از خروج بیش از ۹۰۰ هزار یورو ارز از کشور جلوگیری کرده ایم.

او قیمت هر توربین بادی ۲ ونیم مگاواتی را در بازار‌های جهانی بیش از ۹۰۰ هزار یورو اعلام کرد و افزود: با ساخت ۱۰۰ توربین بادی در مجموع با قدرت ۲۵۰ مگاوات در از هزینه ۹۰ میلیون یورو ارز، صرفه جویی شده است.

مدیرعامل کارخانه ساخت توربین‌های بادی صبا نیرو در تهران هم گفت: این کارخانه توانسته همه قطعات و مراحل ساخت و نصب توربین‌های بادی را بومی سازی کند و تاکنون ۲۰۰ توربین بادی ۶۶۰ کیلوواتی ساخته شده در این کارخانه به مزرعه‌های بادی کشور فرستاده شده است.

احمد حقانی ، مدیرعامل شرکت تولید برق سد منجیل، نیروگاه بادی منجیل، بزرگترین نیروگاه بادی خاورمیانه است که با ۱۵۹ توربین بادی، ظرفیت تولید ۲/۹۲ مگاوات برق بادی را دارد.

او افزود: توربین‌های این نیروگاه تا ۲ میلیون و ۴۰۰ مگاوات معادل ۲ برابر رکورد جهانی از انرژی باد، برق تولید می‌کنند و از این لحاظ رکودشکنی کرده ایم.

 

انتهای پیام/م.ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.