به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانس پرس، موسسه ویروس شناسی ووهان چند آزمایشگاه با امنیت بالا است که پژوهشگران در آنها روی ویروس کرونا کار میکنند. دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، این موسسه را متهم کرد که منشأ شیوع ویروس کرونا و عامل ایجاد همه گیری در جهان است. اتهامی که پکن به شدت آن را رد کرده است.
پیتر دازاک، یکی از کارشناسان سازمان جهانی بهداشت هنگام ورود به این موسسه گفت: «تیم ده نفره کارشناسان یک روز بسیار پرباری را انتظار دارند و همانطور که میدانیم در نظر دارند همه سوالاتی را که باید، بپرسند.»
تحقیقات سازمان جهانی بهداشت بسیار حساس است مخصوصا برای مقامات چین که در پی آن هستند تا هر گونه مسئولیتی را در مورد آغاز همه گیری کووید-۱۹ در سال ۲۰۱۹ از خود دور کند و حتی نشان دهد که این ویروس ممکن است وارد این کشور شده باشد.
در مقابل، پکن بر موفقیت خود در زمینه مهار همه گیری و تولید واکسنها که به چند کشور صادر شده است، تاکید دارد.
یک سال طول کشید تا چین به بازدید کارشناسان سازمان جهانی بهداشت از این کشور مجوز بدهد. گروه کارشناسان سازمان جهانی بهداشت پنجشنبه گذشته از قرنطینه ۱۴ روزه در ووهان چین خارج شدند و تحقیقات خود را در مورد منشأ ویروس کرونا در چین آغاز کردند. بسیاری از تحلیلگران تردید دارند که این کارشناسان بین المللی پس از چنین تأخیری بتوانند سرنخهای آشکاری را در مورد آغاز همه گیری پیدا کنند.
شبکه خبری CGTN چین صبح امروز اعلام کرد کارشناسان سازمان جهانی بهداشت با پژوهشگران موسسه ویروس شناسی در مورد کار روزمره آنها، همکاری علمی بین المللی و مقابله با همه گیری تبادل نظر خواهند کرد.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه چین هفته گذشته اعلام کرده بود که این سفر کارشناسان سازمان جهانی بهداشت به چین یک طرح پژوهشی است و تحقیق نیست.
انتهای پیام/