به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «تک تیرانداز» با حضور برخی عوامل و بازیگران این اثر برگزار شد.
اصغری تهیه کننده اثر در ابتدا گفت: ما حدود یکسال درگیر تولید این اثر بودیم سعی کردیم بعد از مدتها فیلمی حماسی و قهرمان پرور با شخصیت برجستهای مانند شهید زرین وارد این کارزار شدیم امیدوارم مورد تایید قرار بگیرد.
تهیه کننده فیلم بیان کرد: وقتی از سال ۹۵ با شخصیت شهید زرین آشنا شدم خوشبختانه پس از چند سال پیگیری توانستیم آن را بسازیم.
غفاری گفت: خیلی سعی کردیم به واقعیت نزدیک باشیم میتوان گفت ترکیبی از سلیقه ذهن ما و واقعیت در قالب فیلمی سینمایی ساختیم. به زودی کتابی با عنوان «تک نفره» با موضوع شهید زرین منتشر خواهد شد در این زمینه فرزند شهید کمکهای فراوانی به ما کرد.
تهیه کننده فیلم با این توضیح که ساخت فیلم جنگی و تهیه امکانات آن بسیار سخت است، افزود: از گروه تولید و صحنه ممنون هستم که به بهترین شکل برای اخذ امکانات پیگیری کردند. البته گاهی از سوی مدیران مربوطه برای تامین امکانات فیلمهای جنگی بیمهری میشود؛ اما ما تمام تلاشمان را برای اجرای هرچه بهتر دکور انجام دادیم.
اصغری ادامه داد: حتی از آنجایی که عراق قویترین نیروی زمینی منطقه را داشت، دشمن را قدرتمند به تصویر کشیدیم تا کار تکتیرانداز بیشتر به چشم بیاید.
ایوبی درباره تدوین «تکتیرانداز» توضیح داد: اگرچه این فیلم در دسته آثار دفاعمقدس است؛ اما دغدغه ما بیش از این که کاتها در پلانهای جنگی باشد، این بود که در صحنههای جنگی دو گروه زمانیکه شلیک میکنند مشخص نیست هر تیر در کجا به ثمر مینشیند. ما هدفمان در تدوین این بود که تا حد ممکن مشخص شود در هر صحنه چه کسی کشته میشود.
او ادامه داد: ضمن این که فیلم تا حد امکان کوتاه شد و قسمتهایی که لازم نبود حدف شد. یکی از سختترین بخشها هم برای تانکها و تجهیزات جنگی بود که مرتب کردن فریمها برای ما سخت بود. فیلمبرداری هم در روزهای نزدیک به جشنواره به اتمام رسید و این موضوع کمی سرعت تدوین را بیشتر کرد.
در ادامه براتی، در خصوص فیلمبرداری گفت: من از آقای غفاری و اصغری تشکر میکنم که من را به عنوان جوانترین شخص گروه پذیرفتند. هدف من وارد کردن یک نوآوری تکنیکال در فیلم بود تا تصویر جدیدتری از روایت فتح و جنگ را ارائه دهیم.
او اضافه کرد: ما نمیتوانیم به تکنیک سینمای هالیوود برسیم؛ اما تلاشمان را کردیم که چیزی کم نگذاریم. خداراشکر با امکانات پستپروداکشن توانستیم کمبود امکاناتمان را جبران کنیم.
کریمیان درباره جلوههای ویژه «تکتیرانداز» گفت: حدود ۹۵ درصد این فیلم جلوههای ویژه است. فکر میکنم سکانس اول فیلم در سینمای ایران به این وسعت تاکنون اتفاق نیفتاده بود. من هربار که به تماشای سکانس اول مینشینم، لذت میبرم. فکر میکنم نسبت به کارهای قبلیام «تکتیرانداز» کاری متفاوتتر است. حتی جنگ در خاکریز را ما با ۶ دوربین در حرکت گرفتیم و انفجارات در حرکت با دکوپاژ آقای غفاری شکل گرفت. شکل انفجارها و درگیری تانکها متفاوت اجرا شدهاند و این نوآوری است که از آن صحبت میکنیم.
غفاری با این توضیح که هر فیلمنامهای با سلیقه کارگردان بازنویسی میشود، افزود: در این فرآیند تغییراتی جزئی اتفاق میافتد. ما به بخش بسیاری از واقعیت وفادار بودیم.
او درباره انتخاب کامبیز دیرباز برای نقش عبدالرسول زرین توضیح داد: کامبیز دیرباز به لحاظ چهره بسیار شبیه به شهید زرین بودند و شاهد تلاشهایش برای این اثر بودم. در کسوت یک تیرانداز قابل قرار گرفتن کاری بسیار سخت است.
در ادامه دیرباز درباره ایفای این نقش گفت: اول باید از کسانی تشکر کنم که چراغ جشنواره را روشن نگاه داشتند و اجازه ندادند ترمز قطار سینمای ایران کشیده شود.
او ادامه داد: بابت این که چنین نقشی به من رسید و آن را بازی کردم بسیار خوشحال هستم. در این بیست سالی که من کار بازیگری انجام میدهم، این دومین نقش واقعی من بود.
این بازیگر گفت: به این نتیجه رسیدیم که ما نباید نعل به نعل وقایع را بازسازی کنیم، بلکه ما تفکر این شهید بزرگوار را زنده کردیم و خوشحالم که روح این عزیز را بر شانه دارم.
دیرباز درباره لهجهاش در فیلم توضیح داد: عبدالرسول زرین در گچساران به دنیا آمده و بعد از فوت مادر و پدرش همراه با دایی خود به اصفهان میرود و سی و اندی سال در آنجا زندگی میکند. چند دیالوگ از عبدالرسول زرین موجود است که مجموع آنها به ده دقیقه نمیرسد و منبع خیلی خوبی برای ما نبود. باتوجه به این مسائل لهجه مرجع را لهجه پسرشان و گردان امام حسین که برای ایشان و همرزمانشان بوده ملاک قرار دادهایم.
بازیگر فیلم «تکتیرانداز» افزود: منبع زیادی از این شهید برای من وجود نداشت و تنها صوتهای کمی در اختیارم بود. پسر شهید برای درآمدن این شخصیت کمک بسیاری به من کرد.
اصغری در پاسخ به سئوالی مبنی بر بودجه ساخت فیلم گفت: گروه ما ۱۰۰ نفره بود و گاهی با هنروران بیشتر هم میشد. بودجه فیلم حدود ده میلیارد تومان شد که به اعتقاد من در شرایط فعلی بودجه زیادی برای این نوع فیلم نیست. شاید توقع زیادی باشد؛ اما توقع کمک از ارگانها و مدیران را دارم چراکه در این زمینه وظیفه دارند.
تهیهکننده «تکتیرانداز» افزود: قهرمان فیلم ما اصفهانی بود و خیلی تلاش کردیم که از ارگانهای اصفهانی برای ساخت این فیلم کمک بگیریم، اما موفق نشدیم و من میگویم این مسئولان لیاقت همکاری با این فیلم را نداشتند.
اصغری درباره دسترسی به شهرک دفاع مقدس گفت: این فیلم محصول خود بنیاد روایت فتح است، اما دو لوکیشن اصلی یعنی قرارگاه ایرانیان و عراقیان توسط گروه طراح صحنه فیلم در شهرک دفاع مقدس ساخته شد. مشکل عمده ما در این شهرک، قدیمی بودن امکانات است.
در پایان امیررضا دلاوری گفت: من دوست دارم از بچههای گروه تشکر کنم که در این کار به صورت ویژه زحمت کشیدند. از مهرداد خوشبخت هم ممنونم که هر روز سر صحنه حضور داشت و ما را در ساخت این فیلم یاری کرد.
انتهای پیام/