کمتر از چند هفته دیگر به تاریخی که در قانون مجلس درباره توقف نظارت‌های فراپادمانی مشخص شده، می‌رسیم و اگر اقدامی از سوی غرب رخ ندهد، دولت موظف به برداشتن گام بعدی خواهد بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، جیک سالیوان مشار امنیت ملی آمریکا جمعه ۱۰ بهمن ادعای خود را درباره برنامه هسته‌ای کشورمان تکرار کرد. او مدعی شد باید با برنامه موشکی و رفتار‌های ایران در خاورمیانه مقابله کنیم و مانع از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای شویم. جیک سالیوان در ادامه ادعا کرد که ایران در چهار سال گذشته به تولید سلاح هسته‌ای نزدیکتر شده است. این کشور در مقایسه با سال‌های پیش از ریاست جمهوری ترامپ، طی این مدت توانسته برنامه موشکی خود را توسعه دهد.

این مقام آمریکایی گفت: می‌خواهیم برای مهار ایران، معیار‌ها را بازسازی کنیم. بین دولت بایدن و ترامپ، در تعامل با ایران تفاوت‌هایی وجود خواهد داشت. اولویت اصلی و ابتدایی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در حال حاضر و با نزدیک‌تر شدن ایران به دستیابی به سلاح هسته‌ای رسیدگی به تشدید بحران هسته‌ای با این کشور است.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه می‌گوید که مذاکرات درباره توافق هسته‌ای ایران باید خیلی سختگیرانه باشد و کشور‌های منطقه از جمله عربستان سعودی هم در این مذاکرات مشارکت داشته باشند. ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه هم چند روز پیش به نشریه دیمانش گفته بود: ایران در حال ساخت سلاح‌های هسته‌ای است و ضرورت فوری دارد که ایران و آمریکا به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ (برجام) برگردند.

دولت دونالد ترامپ در می‌سال ۲۰۱۸ در اقدامی یکجانبه توافق هسته‌ای ایران موسوم به برجام را به بهانه‌های واهی نقض آن از سوی ایران زیر پا گذاشت. پس از آن کمپین غیرانسانی فشار حداکثری را با محوریت تروریسم اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران به‌راه انداخت. دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا «برجام» خارج شد و همه تحریم‌های رفع‌شده ذیل این توافق را علیه ایران بازگرداند.

کشورمان تا یک سال بعد از خروج آمریکا به طور کامل تعهداتش در توافق هسته‌ای را اجرا کرد و به کشور‌های اروپایی که وعده جبران آثار این خروج را می‌دادند فرصت اجرا برای وعهده هایشان را داد. یک‌سال بعد که دولت‌های اروپایی نتوانستند به تعهداتشان عمل کنند جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد طبق مفاد مندرج در توافق هسته‌ای طی چند گام تعهداتش در توافق هسته‌ای را کاهش خواهد داد.

۳ اسفند چه اتفاقی برای برجام می‌افتد؟/ اما

ایران از آن زمان به بعد تعهداتش به محدودیت‌های مندرج در برجام در زمینه غنی‌سازی، میزان ذخایر اورانیوم و تحقیق بر روی سانتریفیوژ‌های پیشرفته کنار گذاشته است. تهران علاوه بر این کار بر روی یک خط مونتاژ جهت ساخت اورانیوم فلزی را هم از سر گرفته است. البته مقامات کشورمان بارها اعلام کردند که همه این گام‌ها بازگشت‌پذیر هستند و چنانچه واشنگتن به برجام برگردد ایران نیز این اقدامات را به عقب می‌گرداند.

شرط فرانسه برای آمریکا برای برگشت به برجام!

پیشتر یک مقام دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه گفته بود اگر ایران می‌خواهد آمریکا به برجام برگردد باید دست از تحریک‌های هسته‌ای بردارد و تعهدات برجامی خود را رعایت کند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه جدید آمریکا هم چهار‌شنبه ۲۷ ژانویه در اولین نشست خبری خود تصریح کرد: موضع بایدن این است که اگر ایران به تعهداتش در برجام برگردد، ایالات متحده هم همین کار را خواهد کرد و بعد از آن به دنبال توافقی بلندمدت‌تر و مستحکم‌تر با جمهوری اسلامی خواهد بود.بلینکن در حالی این سخنان را مطرح می‌کند که جمهوری اسلامی ایران بار‌ها بر ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای خود تاکید کرده و فعالیت‌های هسته‌ای ایران همواره تحت نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بوده است.

وی در ادامه ادعاهایش، افزود آمریکا مایل است به تعهد به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بازگردد، اگر ایران هم همین کار را بکند و سپس با متحدان و شرکای خود بر روی دستیابی به توافقی  طولانی‌تر و محکم‌تر که شامل مسائل دیگر نیز می‌شود، همکاری کند.

وزیر خارجه دولت جدید آمریکا پیشتر در اولین نشست خبری خود هم با تاکید بر لزوم بازگشت ایران به پایبندی به تعهدات برجامی، گفته بود از بازگشت به توافق هسته‌ای به عنوان بستری برای مذاکرات و توافق گسترده‌تر استفاده می‌کند.

در مقابل مقام‌های ایران خواسته وزیر خارجه جدید آمریکا درباره لزوم بازگشت کامل ایران به تعهداتش در برجام، قبل از بازگشت آمریکا به این توافق را رد کرده و گفته‌اند که ابتدا ایالات متحده که از برجام خارج شده باید به آن برگردد و تحریم‌های ایران را به طور کامل لغو کند.

کابینه تازه آمریکا شکست حداکثری ترامپ را فراموش نکند

محمدجواد ظریف رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در توئیتی از کابینه تازه آمریکا خواست که شکست حداکثری ترامپ  را فراموش نکند و مجید تخت روانچی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد هم هشدار داد که پنجره زمانی بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای در حال بسته شدن است. مقامات کشورمان همچنین خواسته وزیر خارجه جدید آمریکا درباره لزوم بازگشت کامل ایران به تعهداتش در برجام، قبل از بازگشت آمریکا به این توافق را رد کرده و گفته‌اند که ابتدا ایالات متحده که از برجام خارج شده باید به آن برگردد و تحریم‌های ایران را به طور کامل لغو کند.

۳ اسفند چه اتفاقی برای برجام می‌افتد؟/ اما

هم‌زمان کاظم غریب‌آبادی، نماینده ایران در سازمان‌های بین‌المللی در وین هم درباره تغییر سطح همکاری جمهوری اسلامی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هشدار داده است.

سوم اسفند چه می‌شود؟

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در مورد وضعیت برجام در سوم اسفند ماه، اظهار کرد: ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام آمریکاست، ایران هیچ وقت از برجام خارج نشده است. طرفی که در نقض کامل است باید برگردد و بیش از آن چانه‌زنی‌های بی ارزشی است که شنیده می‌شود. مسیر چند هفته آینده و چند ماه آینده در قانون مجلس کاملا روشن است، در کمتر از چند هفته دیگر به تاریخی که در قانون مجلس مشخص شده درباره توقف نظارت‌های فراپادمانی می‌رسیم و اگر اقدام موثری رخ ندهد دولت موظف به گام بعدی خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست و آن هم برخاسته از اعتقادات ما و مبتنی بر فتوای رهبری و راستی آزمایی‌های آژانس انجام بوده است، گزارش‌های ادواری تمامی اقدامات ایران با اطلاع آژانس و ذیل نظارت آژانس و در چارچوب راستی آزمایی‌های آژانس صورت گرفته است. در مورد اقدامات آمریکا باید بگوییم که بهتر است دست از فرافکنی بردارند. چهار سال پر از شر را دولت آمریکا در منطقه و جهان داشته و بهتر است با اظهارات این چنینی این تعبیر‌ها را نکنند تا ادامه گردن کشی ها را ببینیم، توصیه ما به آمریکا این است از چهار سال مقاومت ایران و شکست حداکثری ترامپ دست برداشته و به مسیر درست تعامل برگردند.

«جنیفر ساکی» سخنگوی کاخ سفید در کنفرانس مطبوعاتی خود درباره توافق هسته‌ای ایران و بازگشت آمریکا به آن اظهاراتی مطرح کرده است. به گفته این مقام آمریکایی در ابتدا ایران باید پایبندی به برجام و محدودیت‌های آن را نشان دهد تا آمریکا به این توافق هسته‌ای بازگردد. سخنگوی کاخ سفید در جمع خبرنگاران مدعی شد «پیش از هر ملاقاتی بین مقامات آمریکا و ایران باید ایران متعهد شود.

۳ اسفند چه اتفاقی برای برجام می‌افتد؟/ اما

این مقام کاخ سفید همچنین اعلام کرد: من نمی‌توانم جدول زمانی برای برجام و مذاکرات مرتبط با آن ارائه دهم. تنها مسئله آشکار لزوم پایبندی ایران به برجام است. رئیس جمهور آمریکا معتقد است باید به دنبال تقویت خلل‌های مربوط به انرژی هسته‌ای باشیم و در کنار آن به موشک‌های بالستیک و فعالیت‌های ایران در منطقه نیز بپردازیم. تاکید می‌کنم ایران باید متعهد شود. در حال حاضر موضوع مهم چگونگی تعامل با شرکا و متحدانمان در اروپا و اعضای ۱+۵ و آینده توافق هسته‌ای است.

به تازگی «پیتر استانو» سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مدعی شد این اتحادیه همواره مشتاق بازگشت آمریکا و ایران به توافق هسته‌ای برجام بوده‌اند و باید راهی برای آن پیدا کنند. 

وظیفه آمریکاست که به برجام برگردد و تعهداتش را اجرا کند

ظریف وزیر خارجه کشورمان در استانبول در نشست خبری با همتای ترکیه‌ای خود بار دیگر بر عدم مذاکره در خصوص موضوعات غیر از آنچه در برجام توافق شده تاکید کرد و گفت: آنچه در توافق نیست، مورد توافق قرار گرفته که در توافق نباشد و امروز نمی‌تواند آن موضوعات به توافق اضافه شود. آمریکا کشوری بوده که از برجام خارج شده و تعهداتش را نقض کرده است. الان هم وظیفه آمریکاست که به برجام برگردد و تعهداتش را اجرا کند. به محض اینکه آمریکا تعهداتش را اجرا کند و ما هم نفع اجرای این تعهدات را ببینیم، تعهدات خودمان را به صورت کامل اجرا می‌کنیم و این در بالاترین سطح جمهوری اسلامی توسط رهبری اعلام شده است. امید‌هایی که اعضای جدید دولت آمریکا دارند و ادعا می‌کنند ایران باید به توافق برگردد، نه منطقی است و نه هیچگاه عملی خواهد شد.

مکانیسمی برای هماهنگ‌سازی اقدامات واشنگتن و تهران

وزیر امور خارجه کشورمان اخیرا در مصاحبه‌ با سی‌ا‌ن‌ان هم تصریح کرد: می‌توان مکانیسمی را برای هماهنگ‌سازی و همزمان کردن اقدامات واشنگتن و تهران جهت اجرای کامل تعهدات برجامی به کار گرفت. لازم است دولت آمریکا به برجام برگردد و ایران آماده خواهد بود فوراً این اقدام را پاسخ دهد. زمان، مهم نیست، مسئله این است که آیا ایالات متحده -دولت جدید [آمریکا]- می‌خواهد سیاست‌های شکست‌خورده دولت ترامپ را دنبال کند یا نه.

ظریف در پاسخ به اینکه ممکن است از مکانیسمی برای حل و فصل اختلافات بر سر اینکه کدام طرف باید نخست به برجام برگردد استفاده کرد، گفت: می‌توان مکانیسمی برای همزمان کردن یا هماهنگ کردن آن (بازگشت ایران و آمریکا به برجام) داشت. همان‌طور که می‌دانید در داخل خود توافق هسته‌ای مکانیسمی تعبیه شده که کمیسیون مشترک است و کمیسیون مشترک یک هماهنگ‌کننده دارد. این هماهنگ‌کننده دو منصب دارد- [این هماهنگ‌کننده] قبلاً فدریکا موگرینی بود، الان جوزپ بورل است- یکی از دو منصب او، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپاست و منصب دیگر، هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک است.

ظریف در ادامه اضافه کرد: او می‌تواند از سمتش در کسوت هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برای هماهنگ‌سازی اقداماتی که لازم است ایران و ایالات متحده انجام دهند، استفاده کند. به طور مشخص، اقداماتی که ایران انجام می‌دهد همواره تحت نظارت و راستی‌آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بوده و ما نشان داده‌ایم که به قول‌هایمان عمل کرده‌ایم. آن طرفی که نتوانسته نشان دهد به قول‌هایش عمل می‌کند ایالات متحده بوده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد: همان‌طور که گفتیم لازم است که ایالات متحده حسن نیت خود را نشان دهد؛ ما همین حالا هم حسن نیت خودمان را اثبات کرده‌ایم. اگر ما از محدودیت‌های توافق فاصله گرفته‌ایم به خاطر آن است که ایالات متحده تلاش کرد یک جنگ اقتصادی تمام‌عیار به ایران تحمیل کند. این را متوقف کند، ما به پایبندی کامل برمی‌گردیم.

۳ اسفند چه اتفاقی برای برجام می‌افتد؟/ اما

وزیر امور خارجه کشورمان در مورد اینکه مصوبه مجلس شورای اسلامی ایران در صورت اجرایی شدن ناقض تعهدات ایران در برجام خواهد بود، گفت: آن اقدامات، نقض تعهدات ما نخواهد بود، بلکه بخشی از روند کاهش تعهدات ما خواهد بود؛ چون این‌ها تعهدات داوطلبانه‌ای بودند که ما به آن‌ها پایبند شدیم. بازرس‌های آژانس اخراج نخواهند شد، بلکه بازرسی‌های آژانس محدود می‌شوند، چون همان‌طور که می‌دانید در حال حاضر ایران تحت شدیدترین مکانیسم‌های نظارتی آژانس نسبت به هر جای دیگر دنیا قرار گرفته است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بار‌ها و بار‌ها در ایران بازرسی انجام داده و ما این را محدود خواهیم کرد.

بوی خروج از برجام از سوی ایران می‌آید

کیومرث یزدان پناه دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تکلیف برجام در سوم اسفند،گفت: اظهار نظرات مقام‌های سیاست خارجی دو کشور‌ ایران و آمریکا در خصوص مسئله برجام و بازگشت آمریکا به این معاهده بین المللی نشان می‌دهد که جو التهاب نسبت به اصل ماجرای توافق هسته ای همچنان باقی است و علی رغم تغییرات دولت آمریکا، کنار رفتن ترامپ و روی کار آمدن بایدن که یکی از شعار‌های محوری و رای آور آن مسئله هسته‌ای ایران و بازگشت به برجام بود،  به همین سادگی میسر نخواهد شد.

 دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران همچنین تاکید کرد: با توجه به اظهار نظر‌هایی که مقام‌های جدید آمریکا و واکنش مقام‌های سیاسی کشورمان اگر آمریکا تا سوم اسفند تحریم ها را برندارد، ما طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی عمل خواهیم کرد، در واقع بوی خروج از برجام از سوی ایران می‌آید. از سوی دیگر اگر ایران سوم اسفند پروتکل الحاقی و تمام مفاد برجام را کنار بگذارد و به نقطه سرخط برگردد، ممکن است آینده گفت‌وگو در خصوص برجام را به شدت تحت تاثیر قرار دهد و شاید چیزی به نام برجام وجود خارجی نداشته باشد که در هر صورت تبعات و پیامد‌های داخلی و بین المللی خود را در ایران، منطقه و نظام بین الملل خواهد داشت.


بیشتر بخوانید


یزدان پناه تصریح کرد: اظهارات اخیر وزیر خارجه کشورمان در زمینه برجام و اینکه اگر آمریکا نخواهد به برجام برگردد در سوم اسفند از پروتکال الحاقی و برجام خارج خواهیم شد، نشان می‌دهد که خیلی نباید امید داشته باشیم که در چند هفته باقی مانده اقدام خاصی از سوی آمریکا صورت بگیرد و شاید هم این‌ها نتیجه و برآیند خروجی مذاکرات غیر رسمی مجید تخت روانچی نماینده ایران در سازمان ملل متحده با مقامات دولت جدید آمریکا باشد که به نظر می‌رسد در آن مذاکرات جواب مطلوب و مورد نظر دریافت نشده است و این مسئله می‌تواند به پیچیده شدن اوضاع بیانجامد و کار را پیچیده‌تر کند.

گزارش از فاطمه زهرا نصراللهی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۲ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
قوی باش!
شروط من برای بازگشت ایران به برجام:
1- رسمیت شناختن کامل دستیابی و توسعه سلاح هسته ای در ایران با قدرت مشخص
2- برگردان دارایی های مصادره ایران با سود 100%
3- خروج کامل ناوهای آمریکا برای همیشه از اطراف خلیج فارس
4- خروج کامل اسرائیل از فلسطین و تسلیم سران جنایتکار اسرائیل به ایران جهت محاکمه به دلیل شهادت افرادی مثل سلیمانی، فخری زاده و...
5- اعطای حق کاپیتالاسیون به ایرانیان
6- استرداد کلیه منافقین و دشمنان میهن جهت محاکمه به ایران
7- ارسال رایگان تجهیزات نظامی، نفت و دارو و... به مدت ده سال به ایران
8- تسلیم نمودن پادشاه عربستان و سایر مزدوران منطقه بدلیل به شهادت رساندن سربازان گمنام امام زمان به ایران
9- اعطای حق وتوی بدون چون و چرا به ایران در سازمان ملل
10- تسلیم ترامپ به ایران جهت محاکمه
11- سایر شروط در صورت صلاح دید مردم ایران در هر زمان به این شروط اضافه می شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
لغو کردن همه تحریم های قبلی
Iran (Islamic Republic of)
محمد امین
۱۷:۰۸ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
امریکا هم حتما قبول میکنه!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
پارسافر
۱۵:۵۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
انتخابات آمریکا برای تمام دنیا درس عبرت شد.نشون داد در آمریکا قوانین بین المللی فردی و سلیقه ای هست.یک رییس جمهوری با ایران برجام امضا میکنه دیگری میاد میزنه زیر همه چیز و پاره اش میکنه بعد سومی میاد میگه من برمیگردم اما شرط داریم.ملت ایران هم بازیچه بازی های سیاسی بعضی نخبه نما
Iran (Islamic Republic of)
پارسافر
۱۵:۵۳ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
خیلی گستاخ هستن اروپایی ها.آمریکا که کلا بی حیاست.تا چندماه قبل تنها طرفی که مفاد برجام را رعایت میکرد فقط ایران بود.حالا که داریم از حقوق از دست رفته خود دفاع میکنیم میگن ایران باید به برجام برگردد.یکی نیست ازشون بپرسه شماها تاکنون به کدام مفاد برجام عمل کردین که ما عمل کنیم؟تنها کار انقلابی و درست،زدن زیر میز برجام است چون اینا بدقول و بدعهد هستن.چرا که از کجا معلوم دوباره زیر برجام 2 نزنن؟مومن از یک سوراخ هرگز 2 بار گزیده نمیشه مگر احمق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۴ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
ایران چند بار نشون داده که گزیده شده و باز هم گزیده خواهد شد چون بلد نیست جلوی زورگو زور بگوید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۸ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
بهترین کار اینه به قرار سوم اسفند پایبند باشید. اگر قرار حرفی برا زدن داشته باشید اینه که اول باید بتونید حرفی رو که میزنید بتونید عملی کنید. 7 ساله هی هر روز به یه بهانه ای فرصت سوزی کردید و آخرش گستاخ تر کردید این جماعت رو.
Iran (Islamic Republic of)
شهرام
۱۵:۱۲ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
ما قبلا به توافق نیاز داشتیم و به اروپا و آمریکا اعتماد کردیم و و به برجام رسیدیم ولی دوباره هیچ وقت به آمریکا و اروپا اعتماد نمی کنیم و به برجام هم نیاز نداریم. اونها دغدغشون سلاح هسته‌ای نیست اونها می خوان ما از پیشرفت علمی عقب بمونیم و به آنها وابسته باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۸ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
الان به توافق نیاز نداری؟؟ گرونی بی کاری اذیتت نمی کنه؟؟ ببین منصفانه شایعه ها و هرچی که در مورد برجام شنیدی رو بذار کنار. 4 سال اول روحانی خدایی خوب بود ثبات بود، ارزانی نشد اما گران تر نیز نشد. خودت، اطرافیانت کسی که اندک درآمدی داشتند قطعا در آن دوره به نسبت درآمدشان پیشرفت زیادی کردند. برجام یکسری تحریم ها را رفع کرد، ولی متاسفانه بعد از خروج آمریکا مجدد برگشت. برجام اگرچه با خروج آمریکا نتوانست رفع کننده تحریم ها باشد اما ایجاد کننده تحریم هم نبود. پس ذره ای تفکر... در گیر شایعات باهدف جمع کردن آرا جهت انتخابات پیش رو نشید. اون دنیا هم هست....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۱ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
آقای ۱۶:۲۸ دیقه
آخرش که چی؟آیا سیستم اقتصادی ما با برجام درست شد یا ترامپ اونو نابود کرد؟ نه تحریما ذات اقتصاد ایرانو نشون داد که از اولین سند توسعه اقتصادی قبل انقلاب تا همین الان توش مشکل بوده و هست... باید یک شخص درستکار امین و کاربلد بیاد و این سیستمو ددست کنه

خنثی سازی تحریم ها مهم تر از رفع اون هاست....
Iran (Islamic Republic of)
شیخی
۱۴:۴۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
کری به ژست ظریف نگاه میکنه میگه چقدر سرشون کلاه گشاد گذاشتم ؛ اینقدر ملت مارا سرکار نذارید یک بار برای همیشه از برجام خارج شوید و تمام بازرسی را قطع کنید .
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۱۴:۳۲ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
عیدی تامین اجتماعی دادن کشوری لشکری چرا نمیدن کِی میدن پیگیر بشین
عیدی تامین اجتماعی دادن کشوری لشکری چرا نمیدن کِی میدن پیگیر بشین
عیدی تامین اجتماعی دادن کشوری لشکری چرا نمیدن کِی میدن پیگیر بشین
عیدی تامین اجتماعی دادن کشوری لشکری چرا نمیدن کِی میدن پیگیر بشین
عیدی تامین اجتماعی دادن کشوری لشکری چرا نمیدن کِی میدن پیگیر بشین
عیدی تامین اجتماعی دادن کشوری لشکری چرا نمیدن کِی میدن پیگیر بشین
عیدی تامین اجتماعی دادن کشوری لشکری چرا نمیدن کِی میدن پیگیر بشین
عیدی تامین اجتماعی دادن کشوری لشکری چرا نمیدن کِی میدن پیگیر بشین
Iran (Islamic Republic of)
سید
۱۴:۴۹ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
عیدی کدومه؟
باهاش دوسه جفت
جوراب بیشتر نمی تونیم بخریم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۱ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
پیشنهاد میکنم اعضای دولت و تمام سیاسیون بعنوان تکلیف، یکبار از روی برجام مشق بنویسند شاید به این بهانه آنرا بخوانند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۸ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
تو خوندی؟؟؟؟ همین شما ها که بدون اطلاع و دانش دست به تخریب، یا شایعه سازی و... می کنید کار کشور رو به اینجا رسوندین. همین که می بینی دشمن ملت ایران یعنی اسرائیلی ها و نتان یاهو و.... از توافق برجام ناراضی بودند و عصبانی و با خروج آمریکا، این دشمنان خوشحال شدند و شادی می کردند، یعنی توافق خیلی به نفع کشور ما بوده. این من و شما بودیم که از اصل توافق خبر نداشتیم و درگیر شایعه ها شده بودیم. چرا؟؟ چطور؟؟؟ چون بدون ذره ای فکر....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۲ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
بله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۰ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
آقای بایدن مقصر نیست او هم مثل ریس جمهور ما دست نشانده عده ای دیگر است و زمام امور به دست او نیست و نهایت باید اوامر کسانی را اطاعت کند که او را در رسیدن به ریاست حمایت کرده اند یعنی اسراعیل و کشورهایی مثل انگلیس و فرانسه.
دل بستن به بایدن عین خیانت است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۳ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
توی این عکس دست جمعی کری از آمریکا چرا به ظریف نگاه میکنه و میخنده ظریف هم ژست جالبی گرفته من خیال میکنم داره به ساده گری ظریف میخنده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۳ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
چه اسم باحالی داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
جو دوست داری؟؟؟؟
United States of America
ناشناس
۱۵:۰۳ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
برجاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۲ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
مرگ بربرجام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۰ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
مرگ بر نادانی! مرگ برجهل! مرگ بر در گیر شایعه و شایعه ساز ها شدن! مرگ بر تعصب! مرگ افرادی که اندیشیدن رو کنار می گذارند و دهان را باز می کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۴ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
شما‌که‌ادم‌دانایی‌هستید‌تو‌این‌۸‌سال‌برجام‌چه‌چیزی‌عایدت‌شده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
شمایی که میرفرمایید توی 8سال برجام چی عاید مردم شده. مشکل این جاست که برجام 8سال نبود. ترامپ در ابتدای دوره اش خارج شد. و تحریم هایی که به واسطه برجام لغو شده بود دوباره برگشت. ذره ای منصفانه و به دور از تعصب چهارسال اول روحانی رو به یاد بیاری، ناراحتی صهیونیست ها از برجام رو به‌یاد بیاری. دوره ای که تا حدودی ثبات اقتصادی برگشته بود... می فهمی که چه عاید ما شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۵ ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
داداش این قدر ب خودت فشار نیار برا اعصابت خوب نیست خخخخخ
ماهم میگیم برجام خوبه ب شرطی ک اجرا بشه ک طرف مقابل رغبتی برای انجامش ندارع و مافقط باج میدیم و آبی از کب تکون نمیخوره
آخرین اخبار