به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، عطالله ابراهیمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در سالیان اخیر خشکیدگی و زوال جنگلهای زاگرس به وقوع پیوسته و در بسیاری مناطق منجر به نابودی درختان جنگلی شده است و این پدیده هم چنان در حال پیش روی است.
او افزود: در صورت استمرار چنین روندی ضمن انهدام کلی پوششهای گیاهی این مناطق، پوشش ارتفاعات بالا و مناطق دوردست را نیز تحت تأثیر قرار میدهند، که این خود نشانههایی از یک زنگ خطر جدی برای زاگرس است و بنابر این مسئله قرق جنگلهای زاگرس، باید به شدت به ویژه برای مناطقی که حساسیت بیشتری از نظر تخریب دارند، پیگیری و اجرا شود.
بیشتر بخوانید
ابراهیمی اضافه کرد: نابودی و خرابی این موهبت عظیم الهی باعث بروز خسارتهای جبران ناپذیری میشود، به طوری که این خسارتها حتی در زندگی نسلهای آینده نیز اثر نامطلوب میگذارد و ضروری است در سطح ملی مطرح شود و در این خصوص برنامه ریزی کلان صورت گیرد.
او ادامه داد: با توجه به کاهش بارندگی در استان و تداوم خشکسالی مناسبترین اقدام در راستای احیای دیم زارها و مراتع، کشت گونه گیاهان دارویی در استان است که باید در اولویت حوزه تولیدات گیاهی و مرکز تحقیقات کشاورزی قرار گیرد.
ابراهیمی با اشاره به ضرورت استفاده بهینه از آب و خاک در بخش کشاورزی گفت: شناخت مزیتهای نسبی و شناخت اولویتهای کشت برای ایجاد ارزش افزوده و بازدهی بالا در این بخش امری ضروری است و در شرایط فعلی و کاهش منابع زیرزمینی جدای از کشت محصولات استراتژیک کشت گیاهان دارویی همراه با تغییر الگوی کشت و بهره گیری از کشت گیاهان کم آبر در استان یک ضرورت است.
او افزود: در راستای توسعه گیاهان دارویی در استان وزارت جهاد کشاورزی تسهیلات خوبی را در این استان در نظر گرفته است و با نشست معاونت بهبود تولیدات گیاهی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و دانشگاه شهرکرد ظرفیتهای و مکان یابی مناسب کشت گیاهان دارویی در دیم زارها کم بازده و تخریب شده کشت صورت گیرد.
انتهای پیام/ف