به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کلسترول چربی خون است که میزان کافی آن برای سلامت ضروری است، اما اگر میزان آن بیشتر از حد متعادل باشد مشکلاتی را برای ما بهوجود میآورد. اگرچه به گفته پزشکان، افزایش کلسترول خون جنبه ارثی دارد، اما بیشتر به تغذیه و رژیم غذایی و میزان فعالیتی که ما در طول روز انجام میدهیم .
بستگی دارد. به همین دلیل با تغییر در سبک زندگی، رژیم غذایی متعادل، فعالیت بدنی و بهکار بردن روشهایی در پخت غذا میتوان کلسترول خون را کاهش داد. ادامه مطلب را در این زمینه مطالعه کنید:
مصرف میوه و سبزی
داشتن رژیم غذایی متعادل با مقدار زیادی میوه و سبزیجات یکی از کلیدهای جلوگیری از میزان بالای کلسترول است. روزانه بین سه تا پنج تکه میوه بخورید. نیمی از بشقاب خود را با سبزیجات در وعدههای غذایی اصلی بپوشانید.
کاهش مصرف سس و چاشنی
مشکل سسها و چاشنیها این است که چربی بالایی دارد و به همین دلیل باید از مصرف زیاد آن جلوگیری کرد. به جای سسهای چرب میتوان از طعم دهندههایی مانند آبلیمو، سرکه، گوجه و ادویه چربی سوز مانند زیره و زنجبیل استفاده کرد.
کاهش مصرف لبنیات چرب
چربی لبنیات، چون منشأ حیوانی دارد منبع مهمی از کلسترول است موادی مانند شیر، پنیر و ... بهتر است لبنیات کم چرب را جایگزین لبنیات با چربی بالا کنید.
مصرف مارگارین را محدود کنید
کره گیاهی در بسیاری از دستورهای آشپزی کاربرد دارد. در حالی که منبع مهمی از کلسترول است بنابراین بهترین گزینه کاهش مصرف مارگارین و جایگزین آن با چربیهای سالم است.
چربیهای سالم مثل روغن زیتون، روغن نارگیل و روغن آووکادو.
پرهیز از سرخ کردن غذاها
بسیاری از مردم درباره روشی که برای طبخ غذاها استفاده میکنند فکر نمیکنند. در حالی که روش طبخ غذا با جذب کلسترول ارتباط مستقیم دارد.
بهتر است به جای سرخ کردن سعی کنید غذاها را کباب یا بخار پز کنید.
مصرف روغن سالم
روغن زیتون و زیتون مصرف کلسترول را کاهش میدهد. روغن زیتون حاوی امگا ۳، مواد معدنی و ویتامینای است که کلسترول خوب را افزایش میدهد. میتوانید از روغن زیتون برای چاشنی سالاد استفاده یا آن را به سوپ، خورشت و اسموتی اضافه کنید.
منبع: بهداشت نیوز
انتهای پیام/