همزمان با اولین روز از دهه فجر ۴ پروژه بزرگ در حوزه آب منطقه‌ای کردستان با اعتباری بالغ بر ۵۱۷ میلیارد تومان با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور و وزیر نیرو به بهره برداری رسید.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای کردستان،همزمان با اولین روز از دهه فجر ۴ پروژه بزرگ در حوزه آب منطقه‌ای کردستان در قالب سی و نهمین هفته از پویش #هر هفته_ الف_ ب_ ایران با اعتباری بالغ بر ۵۱۷ میلیارد تومان با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور و وزیر نیرو به بهره برداری رسید.

دکتر حسن روحانی در آئین بهره برداری از طرح‌های حوزه آب منطقه‌ای کردستان که به صورت ویدیوکنفرانس، در قالب هفته سی نهم پویش هر هفته الف – ب – ایران در شرکت آب منطقه‌ای کردستان انجام شد، گفت: باتوجه به اهمیت تامین آب شرب سالم و پایدار برای مردم سنندج در سال جاری ۱۰۰ میلیارد ریال به بخش آب شرب سنندج تخصیص یافته و تمام تلاش خود را در راستای تامین اعتبار مورد نیاز را خواهیم کرد.

او با بیان اینکه هر ۵۰ روز یک سدمخزنی ملی در این دولت به افتتاح می‌رسد، افزود: در دوران انقلاب ۱۹۳ طرح افتتاح شده است.

وزیر نیرو در آئین افتتاح چهل و نهمین سد دولت تدبیر و امید در کردستان، اظهار کرد: سامانه جدیدی برای مدیریت آب کشور تامین شده است و ساختار جدید مدیریت آب کشور را نهایی می‌کنیم.

رضا اردکانیان افزود: تصفیه‌خانه آب سقز که از سد چراغ ویس تامین می‌شود بعنوان چهل و سومین تصفیه‌خانه آب دولت تدبیر و امید برای تامین آب شهرستان سقز وارد مدار بهره برداری می‌شود.

در این مراسم ساختمان سد مخزنی رمشت با هدف تامین آب اراضی کشاورزی پایین دست روستای رمشت، محمدآباد و مارنج در قالب پویش هر هفته الف – ب – ایران افتتاح گردید.

این سد در حدود ۷۰ کیلومتری شهر سنندج و در شهرستان کامیاران بخش موچش واقع گردیده که از نوع خاکی همگن برروی رودخانه رمشت از سرشاخه‌های سیروان بوده و حجم کل مخزن آن ۸/۵ میلیون متر مکعب بوده همچنین حجم آب قابل تنظیم این سد نیز ۸۴/۶ میلیون متر مکعب است.

سر ریز این سد از نوع اوجی آزاد بطول ۱۵۸ متر بوده و ارتفاع این سد به ۷/۳۰ متر می‌رسد و طول تاج آن ۴۳۱ متر و عرض تاج در بالاترین نقطه به ۷ متر می‌رسد.

از اهداف این طرح میتواند به مواردی از جمله، کنترل و مهار آب‌های مرزی، تامین آب کشاورزی به میزان ۵۰۰ هکتار برای اراضی پایین دست، پیش بینی تامین آب شرب شهرستان موچش، تامین نیاز زیست محیطی رودخانه به میزان ۷/۰ میلیون متر مکعب در سال و اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم در زمینه‌های باغداری، کشاورزی، دامداری و پرورش ماهی که معادل ۱۳۰۰ نفر اشتغالزایی در سد و شبکه اشاره نمود.

یکی از مهمترین فاکتور‌های احداث سد رمشت تاثیرات مثبت آن بر روی مسائل اجتماعی و اقتصادی منطقه می-باشد که نتیجه آن بهبود و توسعه ۵۰۰ هکتار از اراضی پایین دست است و با ایجاد اشتغالزایی ۱۳۰۰ نفر بصورت مستقیم و غیر مستقیم در زمینه‌های باغداری، کشاورزی، دامداری و پرورش ماهی زمینه مهاجرت معکوس از شهر به روستا‌ها فراهم نموده و باعث آبادانی روستاه‌های محدوده طرح می‌شود.

همچنین با توجه به پیش بینی تامین آب شرب شهر موچش و روستای رمشت است که در صورت انجام این مهم به نوبه خود باعث توسعه و پیشرفت محدوده طرح در آینده نزدیک خواهد شد و کمک بسزای در پیشرفت اقتصادی منطقه می‌باشد.

از طرف دیگر باتوجه به طبیعت بکر محدوده طرح و آبگیری سد زمینه فعالیت‌های گردشگری در منطقه را ایجاد می‌نماید که نتیجه آن اثرات مثبت فرهنگی و اجتماعی خواهد بود.

بهره‌برداری از ساختمان شبکه آبیاری و زهکشی سد رمشت نیز با هدف تحت پوشش قرار دادن ۵۶۳ هکتار از اراضی دشت رمشت محمد آباد و مارنج امروز به بهره برداری رسید.

در این پروژه لوله گذاری با لوله سایز ۷۰۰ میلیمتر به طول ۱۴۰۰ متر انجام گرفته شده و با لوله پلی اتیلن از سایز ۱۶۰ الی ۷۱۰ میلیمتر به طول ۸۱۰۶ کیلومتر لوله گذاری شده است که برای اتمام این پروژه ۱۵ میلیارد تومان هزینه شده و این طرح می‌تواند برای ۵۰۰ نفر اشتغال زایی داشته باشد.

یکی دیگر از پروژه‌هایی که در قالب سی‌و نهمین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران افتتاح شد آبرسانی به شهر سقز از سد چراغ ویس (تصفیه خانه شماره ۲ سقز) است که این طرح با دنبال کردن اهدافی از جمله انتقال و تصفیه آب خام ذخیره شده در پشت دریاچه سد چراغ ویس با خط انتقال ۳۱.۵ کیلومتر و به میزان ۳۳ میلیون متر مکعب در سال جهت تامین آب شرب سالم و پایدار شهرستان سقز به عنوان دومین شهرستان بزرگ استان، با تعداد یک مخزن ۱۰۰۰ متر مکعبی و دو مخزن ۵۰۰۰ متر مکعبی، تا افق ۱۴۲۵، بهبود وضعیت معیشتی با افزایش تولیدات سالیانه کشاورزی، توسعه همکاری مابین روستاییان و ساکنین شهری، توسعه سطح علمی و فنی ساکنین با بهره گیری و آموزش نیرو‌های بومی در طرح، افزایش پیوند‌های اجتماعی در محدوده طرح افتتاح گردید.

شبکه آبیاری و زهکشی گاران (افتتاح بخشی از شبکه واقع در نواحی عمرانی یک و دو) نیز یکی دیگر از پروژه‌های افتتاح شده در جریان این پویش بود که در راستای محرومیت زدایی و توسعه پایدار در استان کردستان، سد گاران در شهرستان مریوان، بر روی رودخانه گاران از سرشاخه‌های سیروان احداث شده است.

این سد از نوع سنگریزه‌ای با هسته رسی و با ارتفاع ۶۲ متر از پی، طول تاج ۵۰۴ متر و حجم کل مخزن ۹۲ میلیون متر مکعب با ظرفیت آب قابل تنظیم ۵/۱۰۰ مترمکعب می‌باشد.

از اهداف این طرح می‌توان به مهار آب‌های مرزی، تأمین آب شرب درازمدت شهر مریوان و روستا‌های اطراف، تأمین آب کشاورزی اراضی مستعد مرزی در جهت توسعه اراضی کشاورزی و محرومیت زدایی در حدود ۴۶۰۰ هکتار و بهبود وضعیت زیست محیطی اشاره نمود.

طرح سد و سامانه و شبکه گاران مزایای از جمله صادرات محصولات کشاورزی و دامی به کشور‌های همسایه، تأمین آب شرب درازمدت شهر مریوان و روستا‌های اطراف، اشتغالزایی ۸۱۹۰ نفر بصورت مستقیم و غیرمستقیم در زمینه‌های باغداری، کشاورزی، دامداری و پرورش ماهی و ایجاد زمینه‌های مناسب برای فعالیت‌های گردشگری و توریسم در منطقه را در جهت تحقق اهداف اجتماعی و اقتصادی به دنبال خواهد داشت.

 یکی از مهمترین فاکتور‌های احداث طرح مذکور تاثیرات مثبت آن بر روی مسائل اجتماعی و اقتصادی منطقه می‌باشد که در نتیجه بهبود و توسعه ۴۶۰۰ هکتار از اراضی پایین دست سد، زمینه اشتغالزایی ۸۱۹۰ نفر بصورت مستقیم و غیر مستقیم در زمینه‌های باغداری، کشاورزی، دامداری و پرورش ماهی فراهم شده که خود زمینه مهاجرت معکوس از شهر به روستا‌ها را ایجاد می‌کند.

از دیگر اهداف طرح تامین آب شرب پایدار شهر مریوان و روستاه‌های اطراف می‌باشد که زمینه توسعه و پیشرفت محدوده طرح در آینده نزدیک را فراهم نموده و نقش بسزای در پیشرفت اقتصادی منطقه خواهد داشت. با توجه به طبیعت بکر محدوده طرح از دیگر نتایج اجتماعی این طرح اثرات مثبت فرهنگی با توسعه فعالیت‌های گردشگری در منطقه می‌باشد.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.