به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، برای ساخت این واحد که نقش عمدهای در توسعه اقتصادی منطقه، تامین برق پایدار و افزایش ظرفیت شبکه سراسری خواهد داشت، ۴۱ هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
بیشتر بخوانید
مجری طرحهای نیروگاهی سیکل ترکیبی شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی در حاشیه افتتاح این واحد گفت : بخش بخار این نیروگاه شامل سه واحد ۱۶۰ مگاواتی است که با بهره برداری از آن ظرفیت تولیدی این نیروگاه ۱۶۰ مگاوات افزایش پیدا کرده است و ظرفیت کل واحدهای این نیروگاه نیز به بیش از هزار و ۴۹۴ مگاوات میرسد.
علیرضا نصراللهی، افزایش ظرفیت تولید برق منطقه و تامین بخشی از تقاضای شبکه سراسری برق کشور، کمک به افزایش پایداری، پاسخ به نیاز روزافزون رشد مصرف برق منطقه ناشی از گسترش صنایع محلی، توسعه کشاورزی و مصارف عمومی و خانگی، استفاده از حداکثر توان مهندسی داخل کشور و ارتقای دانش فنی در ساخت نیروگاههای حرارت و اشتغالزایی در منطقه را از اهداف این پروژه عنوان کرد.
او افزود: طبق برنامه وزارت نیرو و صنعت برق کشور برای استفاده بهینه از منابع به خصوص سوخت مصرفی نیروگاهها و افزایش راندمان تولید، طرح ۲۲ واحد بخش بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی که بخش گاز آنها قبلا اجرا شده است، در برنامه توسعه تولید برق کشور قرار گرفت.
او افزود : قرارداد این طرح با شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران (مپنا) منعقد شد که سه واحد بخش بخار نیروگاه شیروان نیز در زمره این طرحهای ۲۲ واحدی بوده است.
مجری طرحهای نیروگاهی سیکل ترکیبی شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: میزان تولید برق نیروگاه شیروان بیش از نیاز استان خراسان شمالی است که با توجه به وجود شبکه سراسری این برق قابلیت انتقال به سایر نقاط کشور و امکان صادرات برق در منطقه شمال و شرق کشور فراهم است.
نصرالهی افزود: نیروگاه شیروان ۶ واحد گازی دارد که ظرفیت هر واحد گازی ۱۵۹ مگاوات و ظرفیت هر یک از سه واحد بخار این نیروگاه نیز ۱۶۰ مگاوات است که طرحهای افزایش راندمان ۶۰ مگاوات، راندمان سیکل ترکیبی ۴۹.۹ درصد، سوخت اصلی واحدها گاز طبیعی، سوخت دوم گازوئیل، ظرفیت ۲ مخزن نیروگاه ۲ هزار مترمکعب و مساحت زمین آن ۱۲۰ هکتار است.
اکنون ۳۰ درصد تولید نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان نیاز برق استان خراسان شمالی را تامین میکند و ۷۰ درصد مازاد تولید برق آن نیز در دیگر استانها مصرف میشود.
این نیروگاه از نظر بزرگی بعد از نیروگاه دماوند تهران و نکا در مازندران، سومین نیروگاه بزرگ کشور است.
۷۰۰ نفر در نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان فعالیت میکنند که ۶۸ درصد آنان بومی هستند.
نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان در ۱۲ کیلومتری جنوب شرقی شیروان واقع شده است.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/ه