جهانگیری گفت: براساس تایید وزارت بهداشت پایان بهمن و نهایتاً اوایل اسفند فرآیند واکسیناسیون در کشور مطابق برنامه و به‌صورت شفاف و بدون تبعیض آغاز خواهد شد.

آغاز واکسیناسیون کرونا در کشور از ابتدای اسفندماهبه گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در سفر به خوزستان گفت: مطمئن باشید دولت نسبت به واردات واکسن کرونا که مورد تأیید وزارت بهداشت باشد اقدام خواهد کرد و با وجود محدودیت منابع ارزی، ارز مورد نیاز واردات واکسن مهیا شده است.

او گفتگو را لازمه حل مشکلات و مسائل کشور دانست و افزود: امروز به نقطه‌ای رسیده‌ایم که برای حل مسائل کشور نیازمند استمرار جلسات گفتگو میان دولت و نخبگان هستیم و لازمه گفتگو این است که زبان نقد را تحمل کنیم و آستانه صبر و حوصله خود را بالا ببریم.

جهانگیری با اشاره به اینکه در ۳ سال اخیر جلسات گفتگوی دولت و نخبگان و فضای ارتباط میان مردم و مسئولان کم‌فروغ و کمرنگ شده است، بیان داشت: هرکس به آینده کشور علاقمند است و خود را مدیون خون شهدا می‌داند باید تلاش کند از طریق گفتگو راهی برای حل مسائل کشور پیدا کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تحریم‌ها و فشار‌های دوره اخیر، تصریح کرد: از سال ۹۷ با مسائلی در کشور روبرو شدیم که مسئولان کشور در بروز این مشکلات تقصیری ندارند. ایران ۱۸ ماه مذاکرات مستمر با آمریکا و ۵ قدرت بزرگ دنیا انجام داد و به یک توافق دست پیدا کرد، هنر دولت این بود که در مذاکرات نشان دهد که به‌جای تنش می‌توان از طریق گفتگو نسبت به حل‌وفصل مسائل اقدام کرد.

او ادامه داد: متأسفانه فرد دیوانه‌ای در آمریکا بر سر کار آمد و با وجود پایبندی ایران به همه تعهدات برجام، بدون هیچ دلیل و منطق از برجام خارج شد و ایران را وارد جنگی نرم کرد که در این جنگ بنیان‌های اقتصاد و زندگی مردم کشور را هدف گرفته بود.

جهانگیری اظهار داشت: نمی‌توانستیم شرایط را برای مردم بازگو کنیم و بگوییم که با نفت، اقتصاد و نیاز‌های اصلی کشور چه کرده‌اند و با مسدود کردن دارایی‌ها و منابع مالی ایران در کشور‌های دیگر، حتی در مسیر تهاتر کالا با نفت نیز اخلال می‌کردند، در این شرایط به این باور رسیدیم که راهی جز ایستادگی نیست و اقداماتی کردیم که بخشی برای بی‌اثر کردن تحریم‌ها و بخشی برای عبور از این شرایط بود.

او در ادامه با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های بزرگ و اقدامات مهم عمرانی، بیان کرد: علی‌رغم این سرمایه‌گذاری‌ها در کشور، شاهد نارضایتی، نگرانی و گلایه‌های انباشته در مردم هستیم که ریشه این نارضایتی‌ها، احساس تبعیض و نابرابری اجتماعی و اقتصادی است.

جهانگیری افزود: مردم بیش از نداری، از تبعیض رنج می‌برند. مردم احساس می‌کنند در تقسیم مسئولیت‌ها به‌جای شایستگی، روابط و تبعیض حاکم است. باور جامعه این است که با عده‌ای با بغض و کینه و با عده‌ای دیگر با مدارا برخورد می‌شود. احساس مردم درباره فساد این است که عده‌ای در کشور در حال غارت و کسب ثروت و عده‌ای به نان شب محتاج هستند.

معاون اول رئیس جمهور با ابراز اینکه داشتن نگاه به چشم‌انداز آینده ایران موضوعی پراهمیت است، اظهار کرد: این مهم است که جامعه بپذیرد آیا قادر هستیم مشکلات را حل‌وفصل کنیم. آیا مردم این اعتماد را به حاکمیت دارند که تصور کنند حاکمیت کارآمد است و می‌تواند مشکلات را برطرف سازد، این موضوع وجه مشترک همه رسانه‌های معاند و سیستم براندازی کشور است که می‌خواهد مردم را به نقطه‌ای برساند که باور جامعه این باشد که حکومت و دولت قادر نیست به مشکلات مردم رسیدگی کند و در این میان برخی افراد در داخل نیز به‌دلیل مخالفت‌ها و اختلافات جناحی در تلاش برای القای ناکارآمدی دولت هستند.

‌جهانگیری گفت: وظیفه دولت، نخبگان، صاحب‌نظران و ایران‌دوستان است که افق‌گشایی جدیدی پیشِ‌روی جامعه قرار دهند و از طریق گفتگو برای حل مسائل راهکار پیدا کنند. باید اجازه دهیم نخبگان اظهارنظر کنند، زیرا جز از طریق ارتباط تنگاتنگ با نخبگان نمی‌توانیم نقطه‌ای امیدبخش پیدا کنیم.

او با تأکید بر اینکه "ما نیازمند هستیم که سیاست‌های خارجی و داخلی خود را اصلاح کنیم"، ادامه داد: این به‌معنی آن نیست که خارج را عامل توسعه خود می‌دانیم بلکه باید به نقطه‌ای برسیم که تنش‌های خارجی از میان برداشته شود تا بتوانیم با تکیه بر توان داخلی مسیر توسعه و پیشرفت را طی کنیم، زیرا اگر تنش‌های خارجی وجود داشته باشد بخش زیادی از انرژی و توان ما صرف چالش‌های بین‌المللی و خارجی خواهد شد.

جهانگیری با ابراز اینکه "نباید در ظرفیت‌های کشور تردید کنیم"، اظهار داشت: استان خوزستان از نظر ظرفیت در اوج قرار دارد. سرمایه‌گذاری‌های بزرگی در بخش نفت، پتروشیمی، صنعت، سدسازی و آب و خاک در استان خوزستان انجام شده است.

او با یادآوری اینکه خوزستان در دورانی نماد استقامت و مقاومت ملت ایران بوده است، گفت: در دوران دفاع مقدس همه معتقد بودند که باید زیر پر و بال کسانی را که در صحنه نبرد هستند بگیریم و این موضع مشترک همه نخبگان در سراسر کشور بود و خوزستان در دوران دفاع مقدس و دفاع از تمامیت ارضی کشور حق خود را نسبت به کشور ادا کرد و امروز وظیفه ماست که حق خود را در قبال خوزستان ادا کنیم و برای حل مسائل این استان گام‌های اساسی برداریم.

جهانگیری مشکل آب را از مسائل جدی استان خوزستان برشمرد و بیان کرد: آب شرب از دغدغه‌های جدی استان است و در این دولت کار‌های گسترده‌ای برای انتقال آب و رساندن آب شرب سالم به همه شهر‌های استان در دستور کار بوده است و حتی مجوز استفاده از منابع مالی خارجی (فاینانس) را برای فاضلاب شهر‌های استان خوزستان داده‌ایم به‌گونه‌ای که در برخی از شهر‌های استان نظیر اهواز، خرمشهر، آبادان، ماهشهر و شادگان این برنامه هم‌اکنون در دست اقدام است.

او افزود: دولت تدبیر و امید از همان روز‌های نخست اعلام کرد که انتقال آب بین‌حوزه‌ای به‌دلایل زیست‌محیطی منتفی است و انتقال آب فقط برای مصارف شرب قابل انجام است.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به دغدغه‌های موجود در خصوص مسائل کارگری استان خوزستان، تصریح کرد: کارگران جزو شریف‌ترین، زحمتکش‌ترین و صادق‌ترین اقشار جامعه هستند. دولت از مالکیت کارخانه‌ها دفاع می‌کند و معتقد هستیم سلب مالکیت فقط با حکم قضایی مقدور است. مالکین کارخانه‌ها نباید احساس کنند که به مالکیت آن‌ها تعرض می‌شود و ما باید تلاش کنیم که حقوق کارگران ضایع نشود همان‌طور که در این دولت حتی مواردی بوده است که بانک را وادار کرده‌ایم که به مالک کارخانه تسهیلات دهد تا مشکلات کارگران آن کارخانه برطرف شود.

او با تأکید بر اینکه استان خوزستان در موضوع قومی مذهبی استانی برجسته است، بیان داشت: همه اقوام و پیروان مذاهب مختلف در نهایت صمیمت در این استان زندگی می‌کنند و حقوق همه آن‌ها باید رعایت شود و همواره به همه استانداران استان خوزستان توصیه کرده‌ایم که باید حقوق تمامی اقوام رعایت شود و کسی نباید احساس کند که مورد بی‌توجهی است.

‌جهانگیری اظهار کرد: استان خوزستان با وجود همه مشکلات آن‌قدر پتانسیل و ظرفیت دارد که بتواند بر مشکلات خود غلبه کند. خوزستان استانی مرزی با مرز‌های بسیار حساس و مهم است و استانی است که قطب صنعت، نفت و گاز و کشاورزی است و قادر است بر مسائل خود فائق آید.

او با اشاره به مطالبه یکی از نخبگان مبنی بر تدوین لایحه برای جلوگیری از توهین به اقوام مختلف، گفت: این موضوع نیاز به لایحه ندارد، زیرا هر کس جسارت و یا تحقیری نسبت به اقوام و مذاهب مختلف انجام دهد در پیشگاه دادگاه و ملت ایران محکوم است، با وجود این، اگر لازم باشد دولت شخصی را مأمور می‌کند تدوین این لایحه را پیگیری نماید.

جهانگیری در ادامه راجع به مشکلات ناشی از کرونا نیز ادامه داد: در شرایط کرونا چند گروه مظلوم واقع شدند و فشار‌های مضاعفی بر آن‌ها وارد شد که یکی از این گروه‌ها هنرمندان بودند. وقتی درباره هنرمندان صحبت می‌شود، ملاک قضاوت تعداد اندکی از افراد سرآمد و سلبریتی‌ها هستند این در حالی است که اکثریت جامعه هنری کشور در دوره کرونا تحت فشار‌های شدید معیشتی قرار گرفتند و با مشکلات متعدد روبه‌رو هستند.

‌جهانگیری گفت: گروه دیگر اهالی رسانه و مطبوعات هستند که به‌دلیل محدودیت‌های ناشی از کرونا با مشکلات فراوانی روبه‌رو شدند که لازم است برای کمک به این گروه‌ها برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشیم.

او از زنان به‌عنوان نیمه مهم جامعه یاد کرد و اظهار داشت: در این دولت مصوب کردیم که ۳۰ درصد از مدیران جامعه زنان باشند و این اتفاق در حال انجام شدن است، اما هنوز هم با توجه به تسهیلات و توانمندی زنان کشور، باید فرصت‌های بیشتری برای آن‌ها مهیا شود.

جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود درباره موضوع واکسن کرونا، گفت: مطمئن باشید دولت نسبت به واردات واکسن معتبری که مورد تأیید وزارت بهداشت باشد اقدام خواهد کرد و با وجود محدودیت منابع ارزی، ارز مورد نیاز واردات واکسن مهیا شده است.

او با اشاره به اقدامات دولت برای واردات واکسن کرونا از مسیر کواکس، افزود: به‌دلیل آنکه واریز منابع مالی برای واردات واکسن از طریق کواکس از طریق کشور کره جنوبی و از کانال‌های مالی آمریکا باید انجام می‌شد، احتمال می‌رفت که پول ما توسط آمریکا مسدود شود به همین دلیل مجبور شدیم از مسیر دیگری منابع مالی را به کواکس واریز کنیم.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: با وجود همه مشکلات و سختی‌ها و موانع پیشِ‌رو اگر واکسنی مورد تأیید وزارت بهداشت باشد آن را خریداری می‌کنیم و در اختیار جامعه قرار می‌دهیم و براساس گفته وزارت بهداشت تا پایان بهمن و نهایتاً اوایل اسفند فرآیند واکسیناسیون در کشور مطابق برنامه توزیع و به‌صورت شفاف و بدون تبعیض آغاز خواهد شد.

او حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و جوانان فعال در این حوزه را لازم دانست و بیان داشت: اگر خلاقیت جوانان و شرکت‌های دانش‌بنیان نبود، در شرایط تحریم‌ها که هیچ کشوری به ما تسهیلات پزشکی نمی‌دهد، نمی‌توانستیم نیاز‌ها و ملزومات پزشکی مرتبط با کرونا را تهیه کنیم، اما خوشبختانه بسیاری از نیاز‌ها با تلاش شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم شد.

در این مراسم تعدادی از نخبگان، جوانان، فعالان اجتماعی و فرهنگی نیز در سخنانی به بیان دغدغه‌ها و مشکلات خود پرداختند و پیشنهاداتی را برای حل مسائل کشور و به‌خصوص استان خوزستان مطرح کردند.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۶ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
گفتند از خرداد که
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۰ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
اول گفتید 22 بهمن حالا 1 اسفند ؟؟
Netherlands
رضا
۱۴:۰۸ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
تو دلارِ که خیری نبود وای به حال واکسن .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۲ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
با جون مردم بازی کردن جواب پس دادن هم دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۰ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
وعده وعید شروع شد مثل جریان واکسن آنفولانزا که آخرم هیچ رفت
چندین روز بود میگفتن به زودی واکسیناسیون شروع میشه که آخر نفهمیدیم کی بود.بعد یکباره اعلام کردن تا قبل از ۲۲ بهمن طبق جدول انجام میشه
الان داره میگه آخر بهمن و نهایتا اول اسفند ،که اینم میپیچونن میگن ۱۵ اسفند بعد میگن چهارشنبه سوری بعد میگن سیزده بدر دیگه حتما و همینجوری کش پیدا می‌کنه تا همه بمیرن یا خود به خود کرونا از بین بره
باید گفت علی برکت الله
Iran (Islamic Republic of)
دزفولی از دزفول
۱۳:۴۶ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
در این هشت سال یادت نبود که خوزستان دین خودش را ادا کرده که حالا نوبت شما باشد! اگر میخواستند جلو برادرت را می‌گرفتید که خون ملت را درشیشه نکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۶ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
اولش میگن بهمن بعدش میگن اسفند یواش یواش میره برای فروردین سال بعد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۰ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
من خودم ساکن بندر امام هستم.هنوز پولی که ندادند هیچ کسی هم به ما سر نزده همه اش دروغ و جو سازی است .
اگر زن وبچه خودتان توی آب و فاضلاب گیر می افتادند اینطوری حرف می زدید.پرونده هم تشکیل دادم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۵ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
آره بدون تبعیض اصلا تبعیض چیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۰ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
بالا غیرتا راست میگی یا اینم مثل بقیه ی حرفاته.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۵ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
واکسنی که تاییدیه بهداشت جهانی نداره !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
میخواید با نخبگان گفتگو کنید؟
بهتر گفتگو رو با خودتون ببرید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
سلام چرا نمیشه ثبت نام واسه کنکور سراسری کرد باز نشده هنوز که فقط اطلاعیه زده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۸ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
ما واکسن نمی زنیم. جونمون را دوست داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۵ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
مردم از اون واكسن هاي مي خواهند كه چند وقت پيش خود مسولين به دور از چشم مردم زدن!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۰ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
منظورواکسن امریکایی هست 1/500/000تا اومده برای نمایندگان حوزویان ومقامات وخانواده های سهمیه بگیر برای مردم عادی زرشک یااب زرشک اگر نبود رغن بنفشه بمال