مدیر پایگاه ملی دیوار بزرگ گرگان از کشف کوره آجرپزی ساسانی در مسیر دیوار تمیشه در شهرستان کردکوی خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، حمید عمرانی‌ رکاوندی مدیر پایگاه ملی دیوار بزرگ گرگان گفت: دیوار تمیشه به‌ عنوان بخشی از تأسیسات دفاعی دوره ساسانی به‌ منظور جلوگیری از هجوم اقوام آسیای مرکزی به ایالت طبرستان ساخته‌شده است.

او ادامه داد: طی روز‌های اخیر و در حین انجام فعالیت‌های کشاورزی در محدوده شهر تاریخی تمیشه که از آثار باستانی مهم شهرستان کردکوی محسوب می‌شود، بخش‌هایی از یک سازه معماری آجری پدیدار شد که بر اساس شواهد موجود، به نظر می‌رسد کوره آجرپزی و مربوط به دوره ساسانی باشد.

مدیر پایگاه ملی دیوار بزرگ گرگان یادآور شد: فن احداث کوره‌های آجرپزی در فواصل معین برای تهیه و فراهم‌آوری آجر‌های موردنیاز در ساخت دیوار تمیشه مشابه دیوار بزرگ گرگان است.

او یادآور شد: در سال‌های ۸۸-۱۳۸۴ هیئت مشترک ایران- بریتانیا در محدوده این شهر باستانی و دیوار تمیشه اقدام به بررسی و گمانه‌زنی باستان‌شناسی کردند که در بررسی‌های ژئوفیزیکی تعدادی از کوره‌های آجرپزی شناسایی و یکی از آن‌ها مورد کاوش قرار گرفت.
عمرانی‌رکاوندی گفت: پس از تأمین اعتبار لازم، مقدمات اجرای عملیات کاوش باستان‌شناسی بر روی این کوره محقق خواهد شد.

محدوده شهر تمیشه ازنظر جغرافیای طبیعی در دامنه شمالی رشته‌کوه‌های البرز قرار دارد که دیوار دفاعی معروف به تمیشه به‌طول تقریبی ۱۳ کیلومتر در ضلع شرقی این شهر باستانی واقع و از ارتفاعات جنگلی البرز شروع و تا خلیج گرگان امتداد دارد.

دیوار تمیشه در مورخ ۲۳/۱۱/۱۳۸۰ به شماره ۴۷۵۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
 
انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.