به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سردار سرلشکر پاسدار سید یحیی رحیم صفوی دستیار و مشاور فرمانده کل قوا صبح امروز (چهارشنبه ٨ بهمن ماه) در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گفت: همان گونه که انقلاب کبیر اسلامی رخدادی بود که جهان و منطقه ما را در غرب آسیا دچار تغییر و تحول کرد، پیروزی انقلاب کبیر اسلامی ملت بزرگ ایران به رهبری امام خمینی (ره) دو محصول شاخص پیروزی دفاع مقدس و شکل گیری جبهه مقاومت بود.
وی افزود: دو مجموعه بزرگ پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس زیر مجموعه ستاد کل نیروهای مسلح و فرماندهی معظم کل قوا هستند که به ماموریتهای کلان اختصاص دارند.
سرلشکر صفوی ادامه داد: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در مقیاس بسیار وسیع انجام وظیفه میکند و تا به حال هم در ارائه چهره خوبی از دفاع مظلومانه و شجاعانه ملت ایران موفق بوده است. یکی از جلوههای این کار تاسیس موزههای دفاع مقدس در سطح استان هاست که امسال شاهد افتتاح ٨ باغ موزه دفاع مقدس از آنها بودیم. پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی چهار پژوهشکده دارد که عبارتند از پژوهشکدههای دفاع مقدس، جبهه مقاومت، امنیتی و مسائل غیر مسلحانه و عملیاتهای مسلحانه علیه انقلاب اسلامی که برخی اوقات حرکتهای ضد انقلاب در شمال غرب و جنوب شرق را رصد میکند تشکیل شده است.
سرلشکر صفوی اظهار کرد: توافق نامه امروز پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یک توافق نامه و تفاهم نامه علمی و پژوهشی برای کارهای مشترکی است که این پژوهشگاه در سطح راهبردی و نظریه پردازی در حوزههای دفاع مقدس، جبهه مقاومت، مکتب سلیمانی و تدوین دایره المعارف دفاع مقدس انجام دهد. بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس توانمندی بسیار بالایی دارد و پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس با بهره گیری از انسانی، علمی و پژوهشی اعضای هیات علمی و کارشناسان در دو مرکز میتوانند آثار بزرگی در حوزه کتاب و سایر آثار هنری برای سالهای آینده انجام دهند.
وی ادامه داد: طراحی و اجرای تحقیقات پژوهشی در سطوح مختلف متناسب با نیازهای دستگاههایی همچون نیازهای نیروی انتظامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از جمله فعالیتهای مهمی است که این پژوهشگاه میتواند انجام دهد.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس با اشاره به اینکه نظارت و داوری بر پروژههای موجود یکی از موارد این تفاهمنامه است، خاطرنشان کرد: اولین همایش بینالمللی مطالبات حقوقی- بینالمللی دفاع مقدس پنجم و ششم اسفند امسال برگزار میشود که یکی از پایههای اصلی این همایش بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس است.
وی افزود: در این همایش، مطالبات حقوقی ایران از حامیان رژیم بعث عراق و تروریستهای آمریکایی که سپهبد قاسم سلیمانی و ابومهدی الهندس را به شهادت رساندند، مطرح خواهد شد.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس تصریح کرد: در این همایش که به صورت حضوری و وبینار است، ۱۵ نفر از خارج از کشور حضور خواهند داشت؛ همچینین ۱۰۰ مقاله از خارج کشور به این همایش ارسال شده است.
سرلشکر صفوی گفت: در حاشیه این همایش نمایشگاهی از خسارتهای تحمیل شده در جنگ برای بازدید سفرا به نمایش گذاشته خواهد شد. باید به تولید آثار علمی و ترجمه مقالات باید ورود پیدا کنیم. بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در این خصوص توفیقات بسیاری داشته است.
سرلشکر صفوی با اشاره به اینکه کتابهای زیادی درباره دفاع مقدس توسط فرانسویها، آلمانیها و انگلیسیها نوشته شده که به دنبال تحریف دفاع مقدس هستند، گفت: چه خوب است که حقیقت دفاع مقدس به زبانهای عربی ترجمه شود تا تمام ملتهای اسلامی و ۵۷ کشورهای اسلامی عضو سازمان همکاریهای اسلامی که حدود ۲۵ کشور عرب زبان هستند، بدانند که در دفاع مقدس چه خسارتهایی به کشورمان وارد شد.
وی گفت: برنده تجاوز عراق به ایران آمریکاییها و صهیونیست بودند که سرمایههای انسانی این دو کشور را به نفع صهیونسیتها و آمریکاییها از بین بردند.
سرلشکر صفوی خاطرنشان کرد: ایجاد و راه اندازی رشتههای مختلف در دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا میتواند حاصل همکاری این دو نهاد باشد؛ خوشبختانه روز گذشته رشته دکترای مطالعات راهبردی دفاع مقدس مصوب شد که ایجاد و راهاندازی آن با بنیاد حفظ آثار و نشرارزشهای دفاع مقدس است و محتوای علمی و سرفصلها را ما میتوانیم پیشنهاد دهیم.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس گفت: یکی از کارهای بزرگ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس این است که بخش مطالعات دفاع مقدس در وزات علوم، بهداشت و آموزش و پروش را باید نهادینه کند؛ پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس نیز باید محتوا در اختیار قرار خواهد دهد.
سرلشکر صفوی اضافه کرد: در جنگ بیش از ده هزار پزشک، دانشجویان پزشکی و پرستار برای مداوای رزمندگان در خط مقدام و بیمارستانها فعالیت کردند. این حماسهای است که دو جلد کتاب به عنوان دانشنامه علوم پزشکی برای وزارت علوم آمده است.
وی در پایان یادآور شد: امیدوار هستیم بتوانیم راه بیش از ۲۰۰ هزار شهید و ۳۰۰ هزار جانبار و ۴۰ هزار آزاده و بیش از چند هزار شهید مدافع حرم که برای براندازی دستاورد دستگاههای اطلاعاتی آمریکا و صهیونیستها (داعش) را به جان ملت ایران و سوریه و عراق انداختند ادامه دهیم و راه شهیدان حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و همراهان آنها را ادامه دهیم.
انتهای پیام/