ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وام های کرونایی صندوق رفاه به دانشجویان وزارت علوم اظهار کرد: صندوق رفاه دانشجویان یک نوع وام دانشجویی به نام وام ضروری به دانشجویان پرداخت میکند.
او افزود: وام دانشجویی ضروری در مواردی مانند بیماریهای صعب العلاج، تصادفات، فوت پدر و مادر، حوادث غیر مترقبهای که خارج از کنترل و اراده دانشجو باشد و منجر به ایجاد خساراتی شود که زندگی دانشجویی و خانوادگی دانشجو را تحت تاثیر قرار دهد، پرداخت میشود که ویروس کرونا نیز یک حادثه غیر مترقبه بود و باعث ضربه زدن و تحت تاثیر قرار دادن زندگی این دانشجویان شد.
مطیعی ادامه داد: بودجه صندوق رفاه برای پرداخت وامهای دانشجویی در سال تحصیلی جاری بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش یافت که در نوع خود بی نظیر بود.
به گفته این مقام مسئول، سقف وام ضروری در سالهای قبل یک میلیون تومان بود که امسال با افزایش ۳۰۰ درصدی کف این وام ۳ میلیون تومان و سقف وام به ۵ میلیون تومان افزایش یافته است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان بیان کرد: در وامهای دانشجویی سال تحصیلی ۱۳۹۹ -۱۴۰۰ مقرر شد به دانشجویان در قالب وام ضروری، وام تهیه ابزار مورد نیاز برای استفاده از کلاسهای مجازی هم پرداخت شود، بنابراین دانشجویان میتوانند برای تهیه ابزار هوشمند مثل گوشی موبایل، تبلت و لپ تاپ با مراجعه به سایت صندوق رفاه به صورت کاملا مجازی درخواست خود را ثبت کنند.
او توضیح داد: به تمام معاونان دانشجویی دانشگاه نیز بخشنامه شد که دانشجویانی که این وام را برای تهیه ابزار مورد نیاز استفاده از کلاس های مجازی می خواهند را در اولویت قرار دهند. تاکنون هیچ موردی از دانشگاه ها به صندوق رفاه برای دریافت وام خرید گوشی و لپ تاپ ابلاغ نشده که بدون پاسخ مانده باشد. صندوق رفاه هنوز هم آماده تامین نیاز دانشجویانی است که متقاضی دریافت این وام ها هستند.
مطیعی با اشاره به اینکه از مجموع ۵ نوع وام دانشجویی بیشترین استقبال از وام ضروری صورت گرفته است، ادامه داد: دانشجویان متقاضی وام در هر ترم تحصیلی میتوانند به صورت همزمان از دو یا سه نوع وام استفاده کنند. برای مثال ممکن است دانشجویی بتواند در یک ترم وام ضروری، وام مسکن، وام تحصیلی را همزمان دریافت کند و یا از وام تحصیلی و ضروری به صورت همزمان برخوردار شود که هیچ مانعی ندارد.
او گفت: صرف تعداد نفرات ثبت نام کننده نشان دهنده استقبال دانشجویان از وامهایی دانشجویی نیست بلکه میزان وامهای اعطایی بر اساس شیوه «نفر وام» پرداخت میشود.
مطیعی تصریح کرد: از مبلغ ۳۰۰ میلیارد بودجه برای پرداخت وامهای دانشجویی حدود ۲۴۰ تا ۲۵۰ میلیارد تومان در این ترم ثبت درخواست شد و در حال پرداخت است.
به گفته این مقام مسئول، در سالهای گذشته سقف وام ضروری پرداخت نمیشد اما امسال برای اولین بار به دلیل شیوع کرونا به اکثر متقاضیان سقف وام ضروری پرداخت شد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/