بعد از گذشت حدود چند هفته از بحث قیمت گذاری دستوری فولاد که سبب نقره داغ شدن سهامداران در بازار شد اینبار نوبت به سیمان رسیده است.

سیمانبه گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از ماجرای قیمت گذاری فولاد که سبب آشفتگی و ریزش شاخص از محدوده یک میلیون و پانصد واحدبه یک میلیون و دویست شد؛ اینبار زنگ قیمت گذاری در سیمان به گوش می رسد که این مسئله نشان می دهد مسئولان مربوط در وزارت اقتصاد و سازمان بورس از ماجرای فولاد درس نگرفتند بلکه قرار است اینبار سهامداران سیمان را نقره داغ کنند.

عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در خصوص قیمت‌گذاری دستوری سیمان نیز اظهار کرد: ما صد در صد مخالف قیمت گذاری دستوری هستیم، زیرا ظرفیت تولید سیمان در کشور حدود ۷۸ میلیون تن و نیاز کشور در حالت پیک، ۶۰ میلیون تن است؛ حدود ۶ میلیون تن نیز صادرات داریم؛ بنابراین بیش از ۱۰ میلیون تن مازاد داریم. وقتی قیمت سیمان آزاد شود، گرانی خاصی رخ نمی‌دهد بلکه یک تعادل قیمتی ایجاد می‌شود و به دلیل استفاده از روش درست قیمت گذاری یعنی «عرضه و تقاضا»، هم منافع کارخانجات حفظ می‌شود و هم خیال مصرف کننده از قیمت راحت می‌شود زیرا دلالی از بین می‌رود.هم اکنون با این قیمت گذاری دستوری، فقط بازار دلالی گرم شده است.


بیشتر بخوانید


برای بررسی بیشتر این امر با چند کارشناس ذی صلاح به گفت و گو نشستیم.

رضا مناجاتی کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با قیمت گذاری در سیمان اظهار کرد: این امر حدود چند هفته پیش برای فولاد رخ داد، وقتی قیمت محصولی دستوری می شود به دنبال خود دو عامل را می آورد که نخست می توان به ایجاد رانت و دوم آسیب دیدن سهام داران اشاره کرد.

قیمت گذاری دستوری به اسم مردم به نفع دلالان 

او بیان کرد: گاهی وزارت صمت با دیدگاهی وارد می شود که ما می خواهیم قیمت محصولی را کاهش دهیم تا آن کالا با قیمت واقعی تر به دست مصرف کننده برسد اما در واقعیت این مسئله نه تنها محقق نمی شود بلکه مصرف کننده محصول مورد نیاز خود را با قیمت بالا تری نیز تهیه می کند، پس در اصل می توان گفت این تصمیمات فقط به نفع یک عده خواهد بود.

بورس

روزهای منفی نمادهای سیمانی در بورس

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: اینکه مسئولان هر بار می آیند با آزمون و خطا یک صنعت را به خطر می اندازند قطع به یقین به نفع تولیدکنندگان و بازار سهام نخواهد بود؛ چنین تصمیماتی از یک طرف صادرات و از طرف دیگر بورس را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

مناجاتی اظهار کرد: از آنجایی که بورس کالا یک بازار شفاف و تمام معاملات در آن مطا بق قانون رخ می دهد به دنبالش دست خیلی از دلالان برای سود جویی قطع می شود، به همین علت بیشتر افرادی که تا قبل به راحتی در خارج از بورس کالا جولان  می دادند از این بابت شاکی می شوند، به طوری که اگر اتفاقی  حتی بیرون بورس کالا رخ دهد  مقصر اصلی را بورس کالا می دانند.

او گفت: دلیل دیگر مقصر دانستن بورس کالا توسط مسئولان و بعضی از کارشناسان این است که کارکرد درست بورس کالا را نمی دانند، این نهاد  یک بازار شفاف است به گونه ای که یک قیمت مشخص برای هرکالایی در نظر گرفته و هرکس که قرار است که یک کالایی را خریداری کند باید وارد چرخه رقابت شود، پس نمی توان گفت که در بازار بورس کالا رانتی وجود دارد.

علی قاسمی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، درباره قیمت گذاری دستوری در صنعت سیمان، گفت: هر نوع قیمت گذاری دستوری بر محصولات  به ضرر تولیدکنندگان و سهامداران خواهد بود و  از طرف دیگر  می توان گفت این مسئله نه تنها محقق نخواهد شد بلکه مصرف کننده محصول مورد نیاز را با قیمت بیشتری نیز دریافت خواهد کرد.

تاثیر مستقیم قیمت گذاری دستوری بر سهام شرکت 

او بیان کرد: قیمت گذاری دستوری روی هر محصولی می تواند تاثیر مستقیمی بر سهام آن داشته باشد که به همین منظور میتوان به اتفاقی که برای فولاد اُفتاد و خساراتی را برای سهامداران به وجو آورد اشاره کرد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: قیمت یک محصول در بازار باید بر اساس عرضه و تقاضا مشخص شود، اما نکته حائز اهمیت آن است که مسئولان مربوط اگر  واقعا قصدشان کمک به مصرف کننده است  می توانند  با توجه به منافع مصرف کنندکان  یک سقف یا کف قیمتی در نظر بگیرند.

در پایان باید گفت تجربه نشان داده  وقتی مسئولان اقدام به  سرکوب قیمت در یک کالا می‌کنند به دلیل عدم کنترل و مدیریتشان  به نتیجه مطلوب دست پیدا نمی‌کنند و فقط این گونه از تصمیماتشان  سبب ریزش بازار سهام می‌شود که به همین منظور میتوان به اواسط دی ماه ۹۹ اشاره کرد که مسئله قیمت گذاری دستوری در فولاد سبب آشفتگی بازار سرمایه شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناصر
۰۸:۲۸ ۰۸ بهمن ۱۳۹۹
میگن ۴۰۰۰تومن فقط بسته بندی درمیاد،به گفته یه تولید کننده.
Iran (Islamic Republic of)
یک ایرانی
۰۷:۱۸ ۰۸ بهمن ۱۳۹۹
واقعا اگه نمیتونن تورم کنترل کنن بذارن برن این چه وضعیه به خدا شرایط جنگی هم ادم این قدر استرس نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۳۴ ۰۸ بهمن ۱۳۹۹
قیمت ساخت با این قیمت های بورسی سر به فلک می گذارد. صنعت ساخت و ساز نابود می گردد. مردم بی کار می شوند. نمی شود سازنده آهن و سیمان را دلاری بخرد و مسکن را ریالی بفروشد. مواظب حمایت های تنگ نظرانتان از بورس باشید. قیمت سیمان دستوری ممکن است معایبی داشته باشد ولی مزایای آن بیشتر است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۹ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
همه مي دانند عامل گراني ها و بدبختي مردم خود دولت است
United States of America
ناشناس
۲۲:۳۰ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
سیمان نیست و برای انهای که بلوک زنی دارند سیمان نمی رسد و بلوک از 2500 به 3300رسیده ایا واقعا این درسته که یک بلوک 3300 باشه باز هم فکر می کنید مسکن ارزان شود نه عزیزم بلوک هم به قیمت سکه می رسد تو این مملکت به همین زودی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۰ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
بتن و فولاد امسال 20 بار گران شدن به جز سهامداران همه موافق قیمت دستوری هستن
Iran (Islamic Republic of)
مهرزاد زارع
۲۲:۰۶ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
سلام
واقعا تو این شرایط تحریم سخت و.. گرونی و... باید همه اجناس رو توی رنج مناسب نگه دارن مردم تو عذاب نباشن حالا دستوری رقابتی یا هرچی باشه
ملتی که دارن فشار حداکثری دنیای استکبار رو تحمل میکنن بخوان به خونه که نیاز اولیه زندگیشون هست بسازن باید میلگرد و سیمان و آهن و آجر که صد درصد تولید داخل هست رو با قیمت گزاف بخرن واقعا ضکظلم در حق بشریت محسوب میشه
بخدا باید هوای این مردم رو هرجوری که میشه داشت حالا دستوری یا... فرقی نمیکنه مهم اینه جنسا بخصوص لوازم ساخت مسکن ارزون بشه
شما و دین و ایمانتون
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۱:۰۶ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
اصلا حالم از این بورس بهم میخوره که با یه باد هم رنگ عوض میکنه حاجی این صحبت ها همش سرکاریه با این حرف ها دهم مردم رو درگیر، وهر کاری که خودتون دوست دارید میکنید همش بهونه بهونه بهونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۷ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
چطور توقع دارین خونه ارزون بشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۲ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
سلام اصلأ سیمان در بازار موجود نیست
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۲۰:۰۷ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
نیست؟یعنی چی موجودنیست الان به حسابشون میرسم
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۸:۳۴ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
اگر تاکنون کالایی دستخوش تغییرات نشده تعجب نکنید تا پایان خبر این دولت انها هم دچار تحول خواهد شد
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۷:۰۲ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
هرچیزی بایدقیمتش تاحدی واقعی باشه وگرنه باعث رانت میشه
آخرین اخبار