به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، مجتبی ورمقانی مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: در حال حاضر یک واحد کشتارگاه صنعتی دام در شهر سنندج و سه کشتاره نیمه صنعتی در شهرستانهای دیواندره، سقز و بانه فعال هستند.
او افزود: در شهرستانهای سروآباد، مریوان و بیجار سه کشتارگاه سنتی وجود دارد که گوشت مورد نیاز این مناطق را تأمین میکنند.
مدیرکل دامپزشکی استان کردستان عنوان کرد: تمام دامهای سبک و سنگینی که وارد کشتارگاههای استان میشوند از نظر سلامتی مورد معاینه قرار میگیرند و تاکنون چندین دام مشکوک توسط دامپزشکان برای حفظ سلامتی مصرف کننده معدوم شدهاند.
او افزود: بخشی از دامهای مورد نیاز برای کشتارگاههای کردستان از استانهای مرکزی کشور و بخشی هم از خود استان تأمین میشود.
ورمقانی با اشاره به اینکه گوشت تمامی قصابیهای کردستان از طریق کشتارگاههای رسمی استان تأمین میشود، گفت: هیچ واحد قصابی نمیتواند گوشت مورد نیاز خود را خارج از این سیستم به فروش برساند و در صورت مشاهده با چنین مواردی برخورد قضائی انجام خواهد گرفت.
مدیرکل دامپزشکی استان کردستان در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: در حال حاضر سه هزار و ۵۰۰ واحد عرضه گوشت مرغ وگوشت قرمز در سطح استان دایر هستند و نظارتها بر این واحدها از سوی دامپزشکی به صورت مستمر صورت میگیرد.
او با اشاره به اینکه همواره با عرضه کنندگان مرغ زنده در سطح بازار برخورد صورت میگیرد، بیان داشت: برخورد با فروشندگان و عرضه کنندگان مرغ زنده براساس ماده ۵۵ شهرداریها بر عهده شهرداری بوده و انتظار میرود این نهاد در این خصوص ورودی جدی داشته باشد.
ورمقانی اعلام کرد: تاکنون برای بیش از ۱۰۰ نفر از عرضه کنندگان مرغ زنده در سطح استان پرونده قضائی صادر شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان کردستان تصریح کرد: البته ناگفته نماند که فرهنگ مردم استان هنوز به سمت استفاده و خرید مرغ زنده تمایل دارد لذا باید رسانهها و نهادهای فرهنگی و اجتماعی این فرهنگ اشتباه را با اطلاع رسانی دقیق اصلاح نمایند.
ورمقانی در پایان سخنان خود گفت: در همه کشتارگاههای استان کردستان ماموستاهای اهل سنت به عنوان ناظر شرعی حضور داشته و تمام مراحل و پروسه کشتار را زیر نظر دارند.
انتهای پیام/ع