مدتی است که عرضه شکر در بازار با قیمت بیش از حد نرخ مصوب در حال انجام است و نهاد‌های نظارتی از رسیدگی به این موضوع غافل مانده‌اند.

افزایش قیمت شکر در پی بی توجهی نهاد‌های نظارتی در بازار/ تولید شکر کمیاب شده یا دلال‌ها حریص‌تر شدند؟به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، موضوع شکر و توزیع آن در بازار مدتی است که مورد توجه مسئولان و حتی خود مردم قرار گرفته است و در این رابطه نیز برخی‌ها از آب گل آلود ماهی گرفته و در این بین نیز شیطنت‌هایی را انجام می‌دهند.

چند ماه پیش شایعه شد که تولید شکر در کشور با کاهش مواجه شده و در پی وقوع این پدیده قفسه‌های فروشگاه‌ها از این محصول خالی شده است.

برخی از مسئولان این موضوع را تکذیب کرده و مدعی شدند که شکر در حال تولید و رویه عادی توزیع آن در جریان است و مشکلی بابت تولید این محصول در کشور وجود ندارد.

اما موضوع قابل تامل در این بین خالی بودن قفسه‌های برخی از فروشگاه‌ها از بسته‌های شکر است، محصولی که به صورت مستقیم با سبد غذایی مصرف کنندگان درگیر است و برای تهیه بسیاری از غذا‌ها و همین طور تولید شیرینی در قنادی‌ها نقش تعیین کنند‌ه‌ای را در این رابطه ایفا می‌کند.

فی شکر در حال حاضر در بازار چقدر آب میخورد؟

قاسمعلی حسنی دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی در رابطه با قیمت فعلی شکر در بازار گفت: قیمت مصوب شکر ۶ هزار و ۶۵۰ تومان است، ولی همین شکر از ماه گذشته تاکنون ۴۵ درصد افزایش قیمت داشته است و قیمت عمده آن برای بنکداری‌ها از ۸۰۰۰ تومان به ۱۱ هزار و۶۵۰ تومان رسیده است.

وی ادامه داد: قیمت این کالا امسال نسبت به سال گذشته بدون در نظر گرفتن کرایه حمل و نقل، هزینه‌های بارگیری و انبارداری ۷۵ درصد گران شده است.

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی اضافه کرد: شکر با قیمت مصوب تنها به دست افرادی که سهمیه دارند میرسد و به صورت قطره چکانی توزیع میشود.

وی علت افزایش قیمت شکر را گرانفروشی دانست و گفت: بحث کمبود شکر مطرح نیست، زیرا اگر بار شکر کم باشد نباید شکر با قیمت آزاد در بازار به هرمیزانی که نیاز است وجود داشته باشد.

در حال حاضر قیمت شکر در بازار‌های مختلف حدود ۱۲ هزار تومان است و توزیع این محصول بیش از قیمت اعلامی تخلف است، اما با کمی جست و جو در بازار و بررسی در فروشگاه‌ها با برچسب‌های عجیب و غریبی مواجه میشویم، ۲۰، ۲۳، ۲۵ هزار تومان رقم‌هایی که زیر شکر‌های بسته بندی شده در قفسه‌های برخی فروشگاه‌ها دیده می‌شود.

حال با توجه به اظهارات دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی این نکته به اذهان خطور می‌کند که اگر قیمت گذاری شکر آزاد شده، در این صورت قیمت مصوب معنایی ندارد، اما اگر شکر همچنان دارای قیمت مصوب است پس علت این گرانفروشی در حوزه عرضه ریز دانه‌های سفید شیرین چیست؟

با توجه به اعلام قیمت مصوب توسط نهاد‌های تعیین قیمت اقلام در بازار، نباید کالایی بیش از حد نرخ اعلام شده برای آن در بازار عرضه شود، در غیر این صورت باید هرچه سریعتر جلوی گرانفروشی گرفته شود.

آیا پروند‌ه گرانفروشی شکر در بازار به سازمان تعزیرات گزارش شده است؟

برای بررسی موضوع و اینکه سازمان تعزیرات در خصوص فعالیت در بحث نظارت بر بازار شکر چه اقداماتی انجام داده به سراغ رئیس گشت تعزیرات حکومتی تهران رفته که با واکنش قابل توجهی نیز مواجه شدیم.

ناصر مدیحی طامه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:در حال حاضر شکر به صورت بسته بندی در فروشگاه‌های زنجیر‌ه‌ای در حال عرضه به عموم شهروندان است.

وی در پاسخ به اینکه آیا پروند‌ه‌ای در خصوص تخلف گرانفروشی در سازمان تعزیرات حکومتی تشکیل شده است یا خیر؟ افزود: تاکنون هیچ پروند‌ه‌ای از سوی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان به دست ما نرسیده چرا که هم قیمت گذاری بر روی شکر و هم انبار کردن این محصول و نظارت بر نحوه توزیع و عرضه این محصول در بازار بر عهده این سازمان است.

رئیس گشت تعزیرات حکومتی تهران ادامه داد: از آنجایی که نظارت بر بازار شکر برعهده سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان است، سازمان تعزیرات نمیتواند به صورت مستقیم بر روند و نحوه عرضه شکر در بازار نظارت داشته باشد و تا مادامی که پروند‌های در این رابطه به دست ما نرسد نمیتوانیم در این خصوص اظهار نظر کنیم.

به گفته مدیحی قیمت گذاری بر روی شکر بهتر است توسط اتحادیه بنکداران صورت بگیرد تا روند نظارتی بر بازار آسانتر شود و در صورت احراز تخلف به راحتی بتوان با متخلفان این حوزه برخورد کرد.

عدم تولید، احتکار یا زیاده خواهی واسطه ها؛ کدام یک عامل افزایش قیمت شکر است؟

با یک بررسی ساده و پیش پا افتاده میتوان دریافت که علت افزایش قیمت شکر در بازار امروز به چه علتی مربوط است.
استان خوزستان از لحاظ آب و هوایی یکی از قطب‌های تولید نیشکر در کشور است که در این رابطه محصول شکر به راحتی در کارخانه‌های نیشکر این استان تولید میشود، همچنین استان آذربایجان غربی که از مراکز مهم تولید و پرورش چغندر قند است یکی دیگر از منابع تولید شکر در کشور است.

با توجه به بررسی‌های صورت گرفته از مراکز این استان‌ها مشخص شد که آفتی به خصوصی در مزارع یاد شده به چشم نخورده و امسال محصولات خوبی نیز برداشت شده است، پس در نتیجه تولید شکر با مشکل خاصی مواجه نبوده است.

احتکار و زیاده خواهی واسطه‌های عرضه شکر در بازار می‌تواند یکی از محتملترین گزینه‌ها برای کمیاب شدن و در نتیجه افزایش قیمت این محصول در بازار تلقی شود.

در گذشته انبار‌های احتکار شکر زیادی نیز توسط پلیس و تعزیرات شناسایی شده بود و این دلیل احتکار شکر و دست داشتن دلال‌ها در خصوص کمیاب شدن و افزایش قیمت این محصول در بازار را محتمل‌تر می‌کند.

با این تفاسیر به هر دلیلی بازار شکر با افزایش قیمت بی اساسی مواجه شده و از آنجایی که این محصول یکی از نیاز‌های اساسی و اولیه برای تهیه طعام خانوارهاست بهتر است تا مسئولان به خود تکانی دهند و بازار شکر را دریابند.


بیشتر بخوانید

ماجرای تن ماهی‌های ۴۰ هزار تومانی چیست؟

عوام فریبی و دست درازی به جیب مردم با ترفند ارائه تخفیف در فروشگاه‌ها


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۱ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
کوپن شکر بدهید به مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۴ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
بعد از روغن حالا شکر هم نایاب شده
Iran (Islamic Republic of)
یک ایرانی
۱۱:۰۹ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
هر دم از این باغ بری میرسد تازه تر از تازه تری میرسد کی میخواین مملکت درست کنید چرا هیچ چیز سر جای خودش نیست چرا عین قدر مردم کم بضاعت رو تحت فشار قرار میدید از خدا نمیترسید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۴ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
شکر کشور امسال اصلا وضعیت مناسبی نداشته حالا پیدا کنید پرتقال فروش را...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۵ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
یه روز نمیشه بشنویم کاهش قیمت ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
خوبه براي هر فروشنده يه ناظر لازمه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۷ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
(خودم از زمان واردات شکر تا حالا همیشه قیمت را توی فروشگاه های زنجیره ای چک کرده ام). حالا پیدا کنید پرتقال فروش را.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۰ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
باشگاه محترم خبرنگاران yjc که به همه حوزه ها می‌پردازند به بازار نخ هم سرکی بکشند خوبه. گران‌فروشی و احتکار بی‌نظیری که صدای هیچ کس هم در نمیاد.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۹:۱۹ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
خواهش میکنم شما که سایت مردمی هستین پیگیری کنین
قیمت خوراکی ها و موارد مصرفی که زیاد شده به کنار
قیمت خرید ملک و اجاره واقعا سرسام اور شده توی سایت های آنلاین هرکی هرقیمتی میخواد میزاره باعث میشه قیمت ها هی بالا بره تروخدا پیگیری کنین خسته شدیم از این وضع
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۶ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
شکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۳ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
وقتی شرکت نیشکر فروخته می شود بعد
باید هم شکر اینجوری کمیاب و گران بشه
حالا باید تو صف شکر هم مانند روغن مرغ لاستیک بأیستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۸ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
فقط شکر گران شد!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۴ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
دیروز مرغ فردا تخم مرغ روز بعد شکر بعد نان بعد گازوییل و بعد ..... همه ۱۰۰ تا ۴۰۰ درصد افزایش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۶ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
دقیقا کجا نظارت دارند؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۶ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
بعضی از صاحبان مال عقب ماندگی مالی شون را با افزایش ناگهانی می پوشونه
Iran (Islamic Republic of)
نا شناس
۰۶:۱۴ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
سلام
خدا را خوش نمیاد که اینقدر بی توجهی می شود که ارزاق عمومی مردم هر روز در دست افرادی سود جو مورد سو استفاده قرار می گیرد. و عدم نظارت کافی وعدم کنترل قیمت‌ها هم باعث نارضایتی عمومی افراد جامعه می شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۳۴ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
اجرای قانون ضعیف است. یک روزه مشکل حل می شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۸ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
بی نظمی عمدی در قیمتها و نداشتن ثبات در بازار و درگیر کردن مردم با روغن و گوشت و مرغ و تخم مرغ و دیگر موارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۴ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
یه روز شکر
یه روز گوجه
یه روز مرغ
به روز برنج
یه روز روغن
یه روز گوشت
یه روز نون
یه روز پیاز
یه روز شیر
هر روز یه داستانی چرا اینجوریه واقعا خسته شدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۵ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
هرکس هر جور می خواهد داره گران میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۰ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
هر روز یک چیزی گرون و نایاب میشه، ای خدا ما چه گناهی کردیم؟! (یک دهه شصتی)
آخرین اخبار