ظریف گفت: مرحوم سید هادی خسرو شاهی از پیشگامان تقریب و وحدت جهان اسلام بود و سابقه درخشانی از خود در وزارت امور خارجه باقی گذاشت.

به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جواد ظریف در مراسم بزرگداشت مقام علمی و فرهنگی مرحوم استاد سید هادی خسروشاهی گفت: مرحوم استاد سید هادی خسرو شاهی از پیشگامان تقریب و وحدت جهان اسلام بود و سابقه درخشانی از خود در وزارت امور خارجه و در بحث نهضت‌های اسلامی باقی گذاشت.

وی افزود: یک سال از درگذشت مرحوم استاد شیخ هادی خسروشاهی همکار خوب ما در وزارت امور خارجه گذشت. بار دیگر این مصیبت بزرگ و جانکاه را خدمت خانواده مرحوم استاد، دوستان ایشان و همرزمانشان و شاگردان و علاقه‌مندان ایشان تسلیت عرض می‌کنم.

وی افزود: صد حیف که استاد رفتند و بیشتر حیف که زمانی رفتند که امکان تقدیر مردم قدرشناس ما از زحمات ایشان در مراسم تشییع جنازه و بزرگداشت ایشان وجود نداشت و این غمی است که از زمان درگذشت مرحوم استاد سید هادی خسروشاهی بر دل همه ما باقی مانده است.

ظریف با بیان اینکه استاد خسروشاهی از همکاران خوب و برجسته وزارت امور خارجه بودند، گفت: ایشان چه در دوران مسئولیت در واتیکان و چه در دوران مسئولیت در قاهره با تلاش فراوان و با بینش بسیار عمیق و انقلابی مسئولیت خودشان را انجام دادند و سابقه درخشانی از خودشان در وزارت امور خارجه و اصولاً در بحث نهضت‌های اسلامی باقی گذاشتند.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: استاد خسروشاهی از پیشگامان تقریب و وحدت جهان اسلام بودند به عنوان کسی که به مرحوم سید جمال الدین اسدآبادی عشق می‌ورزید و ایشان را به عنوان یک نمونه تلاش برای وحدت اسلامی و بیدار کردن جهان اسلام می‌شناخت استاد خسروشاهی در همه زمینه‌ها هم در معرفی نهضت اسلامی در داخل ایران و هم در معرفی ایران اسلامی در جهان اسلام و حتی در دوران مسئولیتشان در واتیکان به جهان مسیحیت تلاش فراوان کرد.

ظریف تصریح کرد: آثار ارزشمند استاد خسروشاهی قبل از انقلاب برای همه کسانی که علاقه‌مند به نهضت اسلامی بودند، آثار بسیار گرانقدر و باارزش بود و جوانان این کشور را در کنار مرحوم شریعتی‌های اسلامی آشنا می‌کرد و از طرفی بعد از انقلاب شناسایی نهضت‌های اسلامی جهان عرب و جهان اسلام و شناساندن آن‌ها به داخل کشور و داشتن یک دید بسیار روشن بین و روشنگر نسبت به این نهضت‌ها و حرکت‌های اسلامی مثل اخوان المسلمین می‌دهد.

رییس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: ایشان با یک دید واقع‌بین که هم نقاط قوت اخوان را به خوبی نشان می‌دهد و هم نقاط ضعفمان را با یک دید مشفقانه و برادرانه مشاهده و بیان می‌کرد و حتی تذکر می‌داد و رهبران این گروه‌ها ایشان را به عنوان یک شخصیت فرهیخته انقلابی وارسته و یک مبارزه برای وحدت اسلامی به خوبی می‌شناختند و حتی نقد‌ها و انتقاد‌های ایشان را هم می‌پذیرفتند و می‌شنیدند.

وی ادامه داد: خسروشاهی از معدود افرادی بود که در سلک دیپلماسی می‌توانست با اقشار مختلف جوامع اسلامی، حوزه‌های دینی، گروه‌های سیاسی با انقلابیون و کسانی که الزاماً همراه و همفکر ایران نبودند، ارتباط برقرار کند و این گروه‌ها مرحوم استاد خسروشاهی را به عنوان یک شخصیت فرهیخته و یک انقلابی و مبارز که سابقه دیرینه‌ای هم در این حوزه داشت، می‌شناختند.

وزیر امور خارجه گفت: جای استاد سید هادی خسروشاهی همواره در وزارت امور خارجه خالی خواهد بود، ولی یادگار‌هایی که ما از ایشان در تالیفات و راهنمایی‌ها و نصیحت‌هایی که به بنده و همکارانم داشتند، همواره در خاطر ما و همه دوستان ما در وزارت امور خارجه و در جامعه نخبگی ایران و جهان اسلام همیشه زنده و پرفروغ خواهد بود.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار