به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، شب گذشته برنامه نگاه یک با حضور حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان و صادق خرازی از اعضای هیئت مؤسس حزب ندای ایرانیان روی آنتن شبکه یک رفت.
حسین شریعتمداری با اشاره به اینکه ماجرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هنوز تمام نشده است، افزود: خیلیها وضع کنونی آمریکا را با جنگ داخلی این کشور در سالهای ۱۸۶۱ تا سال ۱۸۶۴ مقایسه میکنند که این دو مشابهتهایی دارند.
وی ادامه داد: در آن زمان جنگ میان شمال و جنوب آمریکا بود و علت جنگ این بود که ایالتهای شمالی بر تولیدات داخلی تکیه میکردند، اما ایالتهای جنوبی، تاجر بودند و بردههای زیادی داشتند.
شریعتمداری اضافه کرد: ایالتهای شمالی قانونی تصویب کردند و تعرفههای واردات کالا را چندین برابر بالا بردند و جنوبیها از این موضوع نگران شدند و ایالتهای جنوبی اعلام استقلال کردند سپس جنگ میان ایالتهای شمالی و جنوبی آغاز شد.
وی با بیان اینکه درگیری آنها ناشی از دو دیدگاه با دو خاستگاه بود، گفت: اکنون ترامپ تنها نیست و ۷۵ میلیون رأی دارد و رقیب بسیار قوی است و حاضر نیست که از صحنه کنار برود و این نخستین بار است که در آمریکا مراسم تحلیف در حالی برگزار شد که در واشنگتن، حکومت نظامی است.
وی با بیان اینکه حتی دولت به گارد ملی هم اعتماد ندارد، اضافه کرد: سوابق تک تک ۲۵ هزار تن از گارد ملی مستقر در واشنگتن را بررسی کردند و نگران این بودند که این گارد ملی از ترامپ حمایت کند.
شریعتمداری با اشاره به سخنان برخی از اندیشمندان آمریکایی گفت: ریشه آمریکا پوسیده است و ترامپ افول آمریکا را تسریع کرد.
صادق خرازی کارشناس ارشد مسائل بین الملل هم در این برنامه گفت: جامعه آمریکا قدرت بازسازی دارد و از وقایع اخیر درسهای بزرگی گرفت.
وی اشاره به اینکه در آمریکا شکاف طبقات اجتماعی و سیاسی جدی وجود دارد، افزود: ترامپ یک پدیده خاص و ویژهای بود و ظهورش توام با ادبیات نژاد پرستی، خارجی ستیزی، بیگانه ستیزی، اسلام ستیزی، اسلام هراسی و ایران هراسی بود. او طرفداران زیادی را جمع کرد و میزان رأی به آقای ترامپ از دوره قبل خودش بیشتر بود، اما شکست خورد.
خرازی اضافه کرد: علت شکست ترامپ این بود که در آمریکا، هم عرض چنین توحش سیاسی، یک بلوغ نخبگان هم شکل گرفت.
وی با اشاره به اینکه باید دشمن خود را به خوبی بشناسیم، گفت: نباید تصور کنیم آمریکا به زودی فرو میپاشد، زیرا خودکامگی در مقابل سیستم آمریکا نمیتواند دوام بیاورد و آقای ترامپ نماد این خود کامگی بود و در هر کاری به صورت قانونی و غیر قانونی تصرف میکرد و نماد بازی در سیستم، آقای بایدن و مجموعه دموکراتها بودند.
خرازی با اشاره به سابقه ۴۰ ساله سیاسی ترامپ گفت: اکنون امپراطوری سناتورها در دورن سیستم آمریکا پدید آمده، اما کار آنها خیلی سخت است. در دوره روسای جمهور دموکرات، چالش جدی و بحران طبقاتی در آمریکا نبود، اما اکنون بحران جدی در این زمینه وجود دارد.
این کارشناسی ارشد مسائل بین الملل گفت: در درون هیئت حاکمه آمریکا چه جمهوری خواه و چه دموکرات؛ از ترامپ استقبال نکردند و نتیجه آن پیروزی بایدن بود.
خرازی با تاکید بر اینکه سیستم سیاسی آمریکا با ترامپ همخوانی نداشت، افزود: از داخل حزب جمهوری خواه، بسیاری از روسای جمهور در مراسم تحلیف بایدن شرکت کردند و در واقع یک تودهنی به ترامپ زدند.
وی با بیان اینکه نظام دیوان سالار ایالات متحده، سر سازش و آشتی با تفکر و مکتب فکری امثال ترامپ ندارد، اضافه کرد: بایدن با مشکلات بسیار بزرگی رو به رو است، زیرا اکنون جامعه آمریکا به یک جامعه متشنج بوده و به بحرانی اساسی رسیده است، اما نظام دیوان سالار آمریکا به رغم بحران اجتماعی تاریخی میتواند این مشکل را در درون خود حل کند.
خرازی گفت: اعتبار آمریکا با دعواهای سیاسی اخیر در صحنه جهانی آسیب دیده و خدشه دار شده است، اما این به معنای نابودی این کشور نیست. بر اساس شناختی که از جامعه آمریکا دارم، قبول ندارم که آمریکا در حال نابودی و انحطاط است، جامعه آمریکا قدرت بازسازی دارد و از وقایع اخیر درسهای بزرگی گرفت.
کارشناس مسائل بین الملل گفت: نباید از ترامپ دفاع کنیم. همان گونه که همه گروهها و جناحهای کشورمان در زمینه دفاع از منافع ملی، تحت زعامت مقام معظم رهبری هیچ اختلافی نداریم و در برابر تجاوز و دشمن خارجی متحد هستیم، در آمریکا هم این گونه است.
وی ادامه داد: اگر کسی بخواهد جناحهای کشورمان را از هم جدا کند به منافع ملی کشورمان خدمت نکرده است. در ساختار سیاسی آمریکا، اولویتها متفاوت میشود همان گونه که در ساختار سیاسی کشور ما هم این گونه است.
وی تاکید کرد: شاید ساختار سیاسی آمریکا در یک بازه زمانی، ترامپ را از فعالیتهای سیاسی محروم کند، زیرا بر اساس قانون اساسی آمریکا، او رفتارهای ناهنجار داشته است.
شریعتمداری در ادامه گفت: اتفاقات اخیر آمریکا فقط در دایره دو حزب دموکرات و جمهوری خواه نیست، زیرا پایگاه رأی ترامپ، دیگر جمهوری خواه نیست بلکه قشری از تودههای مردم است. کسی نمیگوید آمریکا فردا فرو میپاشد، اما آقای ”ریچارد هاس“ رئیس اندیشکده شورای روابط خارجی و از شخصیتهای اثر گذار آمریکا و یکی از طراحان فتنه سال ۸۸ است و معروف است که پس از ۹ دی گفت «دوستان ما در ایران اشتباه کردند و نقطه آخر را زودتر رفتند.»
وی ادامه داد: اشاره او به آن شعاری است که میگفت «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است». ریچارد هاس میگوید «اگر قرار باشد دوران پسا آمریکا را آغاز کرده باشیم نقطه شروع آن اکنون است»
شریعتمداری با اشاره به اینکه دموکراتها و جمهوری خواهان هر دو خواهان بقا هستند، گفت: آنها ترامپ را ضربه زننده به خودشان میدانند به همین علت حتی جمهوری خواهان هم از او کناره گرفتند.
وی به نقل از ”فیدل کاسترو“ رهبر سابق کوبا گفت: دموکرات و جمهوری خواه در آمریکا دو لنگه کفشی هستند که پای یک نفر است و پای لابی صهیونیست هاست و هر کدام یک بال هستند که این دو بال با هم اختلافی ندارند یکی ظاهر سخت و یکی ظاهر نرم دارد.
شریعتمداری اضافه کرد: به نظر میآید با اتفاقات اخیر، این معادله به هم ریخته باشد. در زمان تحلیف ریاست جمهوری آمریکا، در ایالتهای دیگر تظاهرات برگزار شد و حتی ضد فاشیستها که با ترامپ و سرمایه داران کلان مخالف هستند در این تظاهرات شرکت کردند.
وی تاکید کرد: شکافی در آمریکا اتفاق افتاده است و آمریکاییها سعی میکنند قدرت نظامی خود را حفظ کنند در حالی که دیگر قدرت برتر نظامی نیستند. ما پهپاد آمریکاییها را زدیم، اما در مقابل ما عکس العمل نشان نمیدهند، زیرا آنها در قصر شیشهای نشسته اند.
وی با اشاره به حمله ایران به پایگاه آمریکایی عین الاسد گفت: از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون کسی جرأت نکرد به آمریکاییها حمله کند، اما ما این کار را کردیم. توان کنونی آمریکا با زمان جنگ جهانی دوم کاملا متفاوت است و جایگاه اقتصادی او هم مانند گذشته نیست، زیرا آمریکا ۲۰ تریلیون دلار بدهی غیر قابل پرداخت و ۵۰ میلیون گرسنه دارد.
مدیرمسئول روزنامه کیهان افزود: نظام آمریکا میتواند ترامپ را از کاخ سفید بیرون و با او مقابله کند، اما ترامپ و طرفدارانش اقلیت اندکی نیستند و ریشه دار هستند. آن چیزی که اکنون در آمریکا اتفاق افتاده است بیرون از پوسته دو حزب جمهوری خواه و دموکرات است.
خرازی گفت: مناسبات آمریکا با رژیم صهیونیستی رو به افول است. آمریکاییها متوجه منافع ملی خود شده اند و برای حفظ این منافع میخواهند وضع موجود در رژیم صهیونیستی را مهار کنند.
وی افزود: آمریکاییها میخواهند به سمت آرامش و ثبات سیاسی بروند بنابراین حضور خود در خاورمیانه را کم و به سمت محدود کردن چین خواهند رفت. اولویتهای جمهوری خواهان با دموکراتها برای مدیریت آمریکا متفاوت است و اگر دموکراتها جنگی را تمام کنند، جمهوری خواهان آغازگر جنگ هستند.
وی گفت: امروز تنها لابی دولت آمریکا؛ صهیونیستها نیستند بلکه عربها نیز حضور دارند و از غیبت ما؛ دیگران استفاده میکنند. درباره آمریکا نباید تحلیلی مبتنی بر جنگ سرد یا توهم توطئه ارائه دهیم بلکه تحلیل باید بر اساس تصمیم جمعی باشد، زیرا اگر تحلیلی را بر اساس توهم توطئه ارائه دهیم، جامعه در خطر قرار میگیرد.
خرازی گفت: باید اولویتهای بایدن را در حوزههای مختلف بررسی کنیم، اما آن چه مهم است و مردم با قدرت درک بسیار بالا به آن توجه میکنند این است که فرصت ها، تهدیدها و محدودیتهای مردم کشورمان از چیست. آیا اگر نخست وزیر رژیم صهیونیستی فردی از جامعه ما را دوست خود اعلام کرد باید آن را بپذیریم؟
خرازی خطاب به مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت: شما با تفکر خود و این که بگویید آمریکا میزند و صهیونیستها میزنند؛ کشور را به سمت نابودی میبرید. ممکن است در روزنامه کیهان جاسوس وجود داشته باشد؛ همان طور که مدیرکل ضد جاسوسی یکی از دستگاههای امنیتی؛ جاسوس صهیونیستها بود.
کارشناس مسائل بین الملل گفت: در روزنامه کیهان در سالهای ۷۲ و ۷۳ مطلبی راجع به تهاجم فرهنگی نوشته شد که برداشت شده از مجلهای به نام اسکرو بود که به آیات قرآن اهانت کرده بود. هیچ یک از سران اصلاحات؛ وابسته نیستند، اما شما (روزنامه کیهان) به آیت الله سیستانی اهانت کردید و همه عراق و منطقه را به هم ریختید.
وی گفت: عملکرد وزیر کابینهای که بنده از آن انتقاد میکنم به من چه ربطی دارد. مشکلات کشور؛ بخشی به دلیل ضعف مدیریت و بخشی نیز به دلیل تحریمهای نظام سلطه بر ضد ایران است.
وی با بیان این که باید هر گام و هر سخن؛ در جهت منافع ملی باشد گفت: با توجه به این که بایدن تیم خود را بر اساس مذاکره و چانه زنی سخت انتخاب کرده، وی به برجام باز میگردد. روزی که دولت اصلاحات کار را تحویل داد، یک قطعنامه در شورای امنیت بر ضد ما وجود نداشت، اما در دولت پس از آن هم قطعنامه و تحریمهای بین المللی بر ضد ما اعمال شد و چارهای نبود که برای باز شدن درهای کشور به برجام بیندیشیم.
شریعتمداری در ادامه این برنامه گفت: ریچارد هاوس از سران فتنه ۸۸ به عنوان دوستان خود نام برد و نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز گفت بزرگترین سرمایهها و امید ما؛ سران اصلاح طلبان هستند. چرا این افراد که نخست وزیر رژیم صهیونیستی از آنها به عنوان دوست و امید نام میبرد؛ این رابطه را تکذیب نمیکنند؟ اگر واقع بینانه نگاه کنیم، برخی علنی وطن فروشی کردند که اسناد آن وجود دارد.
شریعتمداری با اشاره به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و روی کار آمدن جو بایدن افزود: نگاه بایدن به برجام؛ همان نگاه ترامپ بلکه سختتر است. وقتی میگوییم ترامپ نه؛ نباید بگوییم بایدن آری، زیرا بایدن دقیقاً همان نظر ترامپ به برجام را دارد.
شریعتمداری افزود: بایدن میگوید به برجام باز میگردم به شرطی که صنایع موشکی و حضور ایران در منطقه نیز در مذاکرات برجام وجود داشته باشد. این اظهارات بایدن در حالی است که ترامپ به دلیل قرار نگرفتن موضوع موشکی و حضور منطقهای ایران در برجام، آن را نپذیرفت و خارج شد.
مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت: لابی عرب در این آمریکا هیچ کاره و دربار آل سعود؛ اسطبل آمریکایی هاست. این که برخی میگویند ما در پی توطئه هستیم، این طور نیست، زیرا توطئه وجود دارد که نمونه آن؛ توطئه آمریکایی- صهیونیستی ۸۸ بود و ما مدتها پیش از آن بر اساس فرمول کودتاهای مخملی آن را پیش بینی کرده بودیم.
مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت: مردم از تورم ۵۲ درصد، گرانی افسار گسیخته، بیکاری، افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت مسکن و اجاره بها ناراحت هستند.
شریعتمداری افزود: مردم از عملکرد کسانی که ابتدا گفتند مسکن مهر؛ مزخرف است و در پنج سال وزارت؛ افتخارش این بود که یک مسکن نساخته است و از کسانی که ساخت پالایشگاه را کثافت کاری میدانند، اما بعد افتخار میکنند فراوردههای نفتی صادر میکنند ناراحت هستند.
وی گفت: تاکنون هیچ مقام آمریکایی نگفته است میخواهم رژیم صهیونیستی را مهار کنم، در مقابل بایدن و معاون او به شدت از صهیونیستها حمایت میکنند. برجام؛ خسارت محض بود و تحریمها از زمان اوباما اضافه شد و این نبود که برجام پس از ترامپ خراب شود.
شریعتمداری گفت: اوباما پس از امضای برجام؛ تحریمهای جدیدی بر ضد ایران اعمال کرد. ۸۰۰ تحریم برای پیش از برجام و بیش از ۷۰۰ تحریم برای پس از برجام است و ترامپ تحریمهای اوباما را اجرا میکرد. ما هم میگوییم کسانی که مذاکره کردند متدین هستند و خائن نیستند، اما سرشان کلاه گذاشتند.
مدیرمسئول کیهان افزود: بایدن میگوید فشار حداکثری نتوانسته ایران را مهار کند و کارآمدی نداشته است، بنابراین باید تحریمهای هوشمند نیز به آن اضافه شود.
انتهای پیام/