محمد فرجی رئیس اتحادیه فناوران رایانه در گفت وگو با خبرنگار
صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص وضعیت اجاره دستگاههای P.O.S اظهار کرد: اجاره دادن یا فروش دستگاههای P.O.S به واحدهای صنفی هیچ منع قانونی ندارد منتها تعداد زیادی از شرکتهایی که این گونه فعالیتها را انجام میدهند هیچ جواز کسبی ندارند.
وی افزود: شرکتهایی که دستگاه P.O.S اجاره میدهند یا میفروشند به اصطلاح اقماری هستند و تحت نظر بانکها فعالیت میکنند و این روزها تعدادشان به حدود ۴۰ شرکت رسیده اند.
رئیس اتحادیه فناوران رایانه بیان کرد: این شرکتها اغلب خصولتی هستند و طبق قوانین اصناف ایران و سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده، باید برای انجام هرگونه فعالیت از اتحادیه فناوران رایانه جواز کسب کنند.
بیشتر بخوانید:
فرجی ادامه داد: در حال حاضر تنها یک شرکت جواز کسب از اتحادیه دارد و فعالیت آن قانونی است و دو شرکت دیگر نیز تشکیل پرونده داده اند تا جواز مربوطه را کسب کنند، اما مابقی شرکتها هیچ گونه جوازی برای فعالیت ندارند.
وی ابراز کرد: اغلب دستگاههایی که شرکتها اجاره میدهند دست دوم هستند و ممکن است یک واحد صنفی در مدت کوتاه پس از اجاره یک دستگاه با مشکلاتی از جمله خرابی مواجه شود در صورتی که کمترین استفاده را از آن برده است.
رئیس اتحادیه فناوران رایانه تصریح کرد: بانکهای عامل که شرکتهای اقماری تحت نظر آنها فعالیت میکنند، باید کسب جواز از سوی اتحادیه را برای آنها اجبار کنند تا فعالیتها طبق قوانین مربوط به اصناف ایران پیش رود.
فرجی مطرح کرد: یکی از بزرگترین مشکلاتی که در راستای جواز نداشتن شرکتها رخ میدهد، شکایتهای گسترده از سوی افراد حقیقی و حقوقی است که این دستگاهها را از شرکت بدون جواز خریداری یا اجاره کرده و با مشکل روبه رو شده اند، اما هیچ ارگانی برای پیگیری شکایت آنها وجود ندارد.
وی عنوان کرد: با این وجود متقاضیان نیز هنگام اجاره یا خرید دستگاه P.O.S به این موضوع توجه داشته باشند که شرکت مورد نظ ر حتما جواز کسب و فعالیت از اتحادیه فناوران رایانه داشته باشد در غیر این صورت در صورت بروز مشکل امکان شکایت و بررسی آن وجود ندارد.
انتهای پیام/