رحیمی گفت: پذیرش دانشجو برای دوره‌های دکتری باید محدود شود، زیرا کشور به این تعداد دانشجوی دکتری نیاز ندارد.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: در یک دهه پیش زمانی که نباید آموزش عالی حتی در بخش دولتی گسترش کمی پیدا می‌کرد، مجوزهایی ناگهانی صادر شد که برای حوزه آموزش عالی مشکل‌آفرین شده است.

او با اشاره به اینکه پذیرش دانشجو برای دوره‌های دکتری باید محدود شود، زیرا به این تعداد دانشجو نیاز نداریم، افزود: با مجموع دانشگاه آزاد اسلامی سالانه ۲۵ هزار نفر دانشجوی دکتری پذیرفته می‌شود، درحالی‌ که اکنون ۱۵۰ هزار دانشجوی دکتری داریم.

رحیمی در ادامه با تأکید بر اینکه وزارت علوم سالانه حداکثر مجوز جذب یک هزار نفر عضو هیئت علمی را دارد، بیان کرد: توان جذب دانش‌آموخته دکتری کشور در خوش‌بینانه‌ترین حالت پنج هزار نفر است، درحالی‌ که از سال آینده هرساله بیش از ۲۰ هزار دانشجوی دکتری وارد جامعه می‌شود.

او ‌افزود: برای حل این مشکل تلاش شد از شیوه‌های بین‌المللی استفاده شود و سبدی شامل چهار برنامه گسترش دوره‌های پسادکتری، فراخوان پذیرش دانشجوی پسادکتری از سوی استادانی که پژوهانه داخلی و خارجی دارند، گسترش دوره‌های کوتاه‌مدت تحقیقاتی دانشجویان دکتری و پژوهانه محور و موضوع محور کردن دانشجویان دکتری تدوین شده است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: دانشگاه شهید چمران اهواز در جنوب غرب کشور جایگاه ویژه‌ای دارد و در چند سال گذشته در تمامی حوزه‌ها ارتقای رتبه داشته است. امیدواریم به‌زودی شاهد حضور این دانشگاه در میان ۱۰ دانشگاه برتر کشور باشیم.

او تصریح کرد: دانشگاه‌ها وارد مرحله‌ای شده‌اند که عملکرد آن‌ها با آموزش، پژوهش و مشارکت در توسعه فناوری ارزیابی می‌شود؛ بدیهی است دانشگاهی مانند شهید چمران اهواز در این سه حوزه به‌ خوبی عمل کرده است.

رحیمی، عنوان کرد: خوشبختانه در دو سال اخیر مجموعه دانشگاه‌های کشور ۶۵ هزار سند علمی در پایگاه‌ها معتبر علمی نمایه کرده‌اند؛ همچنین در نرخ رشد رتبه کیفی دانشگاه‌ها، جزو پنج کشور برتر جهان بوده‌ایم. بر اساس آخرین آمار ارائه شده امسال نیز میزان استنادات به مقالات علمی ایرانیان ۱۴ درصد بوده است.

او با تأکید بر لزوم راه‌اندازی مرکز رشد تخصصی صنایع خلاق در دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: این مرکز می‌تواند موجب رونق در حوزه‌های مختلف علوم انسانی شود؛ اکنون دانشگاه‌های بزرگ کشور در حال حرکت به‌سوی انجام فعالیت‌های مرتبط با حوزه علوم انسانی هستند.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، گفت: مسئله جذب دانشجویان خارجی یکی از ملاک‌های ارزیابی در سطح بین‌المللی است و دانشگاه شهید چمران اهواز در این زمینه اهتمامی جدی داشته است.


بیشتر بخوانید


رحیمی ادامه داد: باید برای دانشجوی خارجی شهریه پرداز بهترین امکانات علمی را در نظر گرفته و از استادان مجرب برای آموزش آن‌ها استفاده کنیم، زیرا این دانشجویان در آینده می‌خواهند در دانشگاه‌های کشور خود آموزش دهند؛ بیش از چهار هزار نفر دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های کشور در مقطع تحصیلات تکمیلی در حال تحصیل هستند که باید حداکثر تلاش علمی را برای آن‌ها داشته باشیم.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۲ ۰۵ بهمن ۱۳۹۹
متاسفانه خیلی ها مدرک دکتری دارن اما سوادشون در حد لیسانسه.
آخرین اخبار