به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، سید محمد صابری، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمان، گفت: طی ۳ روز گذشته از یکم بهمن ماه تا سوم بهمن ماه ۱۶ نفر در سطح استان کرمان با گاز مونوکسیدکربن دچار مسمومیت شدند.
او افزود: بیشترین مسمومیت در شهر کرمان به وقوع پیوسته و علت حادثه نقص در پکیج منزل گزارش شده است.
صابری به مردم توصیه کرد برای جلوگیری از تکرار چنین حوادث تلخی، نکات زیر را رعایت کنند:
ـ قبل از استفاده از وسایل گرمایشی، مسیر خروج گاز را به طور کامل کنترل کنند.
ـ استفاده از وسایل گرما زا، مثل بخاری و پکیج در فضاهای مسکونی کوچک؛ حتی درمواردی که سالم بوده و مسیر خروج گاز مناسبی هم داشته باشد به دلیل مصرف اکسیژن داخل فضای کوچک مسکونی، بسته بودن کامل در و پنجره ها و نبود ورود اکسیژن جایگزین به فضای مسکونی، میتواند به دلیل کمبود اکسیژن، عوارض و ناراحتیهایی را به دنبال داشته باشد.
ـ استفاده از وسایل گرما زای بدون مسیر خروج گاز به هیچ وجه توصیه نمیشود و اصولا وسایل بدون مسیر خروج گاز به هیچ وجه استاندارد نیستند.
ـ هرگز در فضای بسته و محدود که تهویه کافی و مناسب ندارد (نظیر اتاق، گاراژ و ...) آتش روشن نکنید و همچنین از ذغال در فضای بسته و چادر مسافرتی استفاده نکنید.
ـ هرگز در فضای بسته پارکینگ، خودروی خود را روشن نگذارید.
ـ رانندگان وسایل نقلیه از روشن کردن گاز پیک نیک در اتاق وسیله نقلیه خود برای استراحت و خواب جدا خودداری کنند.
ـ از نصب آبگرمکن یا انتقال گاز پیک نیک در حمام برای گرم کردن حمام جدا خودداری کنید.
ـ هنگام استفاده از وسایل گرمایشی از لولههای آکاردئونی یا فنری، استفاده از زانوهای متعدد و شیب رو به پایین لولهها جدا خودداری کنید.
او علائم مسمومیت را سردرد، سرگیجه، تهوع، استفراغ، سوزش چشم، اختلال حواس، تشنج و کما که در نهایت در موارد شدید به مرگ منتهی می شود، عنوان کرد.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمان از مردم خواست: در صورت بروز حادثه بدون فوت وقت با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیرید.
انتهای پیام/ م