به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، فرحنار رافع رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت : گمان نمیکردیم در سراسر کشور اتفاق خاصی در خصوص زنجیره فرش افتاده باشد، اما کرمانشاه کارهای بزرگی را در این زمینه رقم زده است.
او از حمایت همه جانبه مرکز ملی فرش ایران برای تکمیل زنجیره فرش کرمانشاه خبر داد و گفت : باید با تلاش و پیگیری تا پایان امسال شاهد تکمیل این زنجیره باشیم.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به پتانسیلهایی که کرمانشاه در زمینه فرش دستباف از مراحل اولیه از جمله کیفیت مرغوب پشم تولیدی تا مراحل نهایی دارد، ادامه داد: تکمیل زنجیره فرش کرمانشاه میتواند تامین کننده کل کشور باشد.
او بر لزوم راهاندازی نهضت آموزش و تولید بیشتر فرش دستباف در استان کرمانشاه تاکید کرد و با اشاره به سرانه پایین راهاندازی یک شغل در صنعت فرش که ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان و بسیار پایینتر از سایر مشاغل است، افزود: این نهضت میتواند مشکل بیکاری کرمانشاه را حل کند.
رافع یکی دیگر از مواردی که تاکنون کمتر بر آن تمرکز شده بود و اکنون اقدامات جدی برای آن صورت گرفته را احیا برند فرش ایران خصوصا در بازارهای جهانی دانست و ادامه داد: به دنبال ایجاد برندهای متعدد فرش در کشور نیستیم، اما برای دو تا سه برند برنامه داریم که کرمانشاه میتواند برند فرش غرب کشور باشد.
او گفت: موضوع دیگری که درباره فرش کرمانشاه باید مورد توجه قرار گیرد، توجه به طرح و نقشه اصلی فرش کرمانشاه است و نباید شاهد آن باشیم در استانی با این تعداد بافنده، طرح فرش تبریز، قم و دیگر شهرهای کشور بافته شود.
رئیس مرکز ملی فرش ایران بر لزوم احیا نقش و نگارهای فرش کرمانشاه تاکید کرد و ادامه داد: البته باید طرحهای جدیدی نیز با توجه به سلیقه بازار در نظر گرفته شود.
رافع موضوع مهم دیگر درباره فرش کرمانشاه را محدود نشدن بافندهها به بانوان و پای کار آمدن مردان دانست و افزود: در استانهای دیگر آقایانی داریم که از محل فرش تا ماهی هشت میلیون تومان هم درآمد دارند.
او تجمیع قالیبافان در قالب کارگاههای متمرکز و مجتمعهای بزرگ قالیبافی را نیز در کرمانشاه ضروری اعلام کرد و گفت: از مسئولین استان تقاضا داریم سولههای خالی و متروکه را برای این منظور اختصاص دهند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران برای راهاندازی موزه فرش کرمانشاه در خانه "زرشکیان" در آینده نزدیک قول مساعد داد.
رافع از مشکلات فرش دستباف کشور و ساختار نامتعادل آن یاد کرد و ادامه داد: برای حل این مشکلات برنامههای متعددی داریم که یکی از مهمترین آنها برندسازی خصوصا برای بازارهای جهانی است.
او عمده صادرات فرش ایران را به کشورهای اروپایی و آمریکایی دانست و ادامه داد: شرایط تحریم اینگونه نخواهد ماند و باید از هم اکنون متناسب با این بازارها سلیقهیابی کنیم.
رئیس مرکز ملی فرش ایران از برنامههای این مرکز برای بیمه قالیبافان هم یاد کرد و با اشاره به ظرفیت ۴۶۰ هزار نفری که برای بیمه قالیبافان در کل کشور در نظر گرفته شده، افزود: تاکنون برای ۳۴۰ هزار نفر این کار را انجام دادیم. بستههای بیمهای خوبی با همکاری بیمه ایران در زمینه بیمه درمان و بیمه تکمیلی در نظر گرفته شده است.
رافع از در نظر گرفتن یک وام قرض الحسنه برای تامین سرمایه در گردش مورد نیاز قالیبافان کشور هم خبر داد .
انتهای پیام/د