به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ضیائیان، مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ تصریح کرد: سامانه جدید بارشی از روز چهارشنبه وارد کشور می شود که پدیده های مختلفی را به همراه دارد و بارش ها در بیشتر نقاط کشور به صورت برف است.
او ادامه داد: برای روزهای آینده درباره کاهش دمای هوا و بارش شدید برف در بیشتر نقاط کشور هشدار نارنجی که به همراه خسارت است، صادر کرده ایم.
ضیائیان بیان کرد: پنجشنبه شدیدترین بارش ها را در استان مازندران و گلستان خواهیم داشت و راه های مواصلاتی درگیر برف خواهند شد. ارتفاع برف در روستا ها و جاده ها مشکل ساز می شود.
او ادامه داد: روز جمعه با کاهش فعالیت این سامانه ، کاهش شدید دما ۵ تا ۲۰ درجه ای در نقاط مختلف کشور خواهیم داشت. کاهش دما از روز جمعه از غرب کشور شروع می شود و به تدریج کل کشور را در بر می گیرد. بیشترین کاهش دما مربوط به شمال شرق است و در جنوب کشور به محصولات کشاورزی خسارت می زند.
ضیائیان بیان کرد: هموطنان باید در این چند روز مدیریت مصرف انرژی داشته باشند . کشاورزان ،گلخانه داران، دامداران و مرغداران باید کاهش محسوس دما را مد نظر قرار دهند و اقدامات لازم را به عمل بیاورند.
این کارشناس هواشناسی گفت: با توجه به وزش باد وکولاک برف در ارتفاعات ،کوهنوردان از صعود خودداری کنند.
در ادامه اکبری، معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای تصریح کرد: با توجه به هشدار صادر شده از سوی سازمان هواشناسی، سازمان راهداری کشور با هزار راهدارخانه، ۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات و ۱۲ هزار نیروی راهدار آماده باش هستند.
او افزود: هشدار هواشناسی به استان ها ابلاغ شده است. تماس های تاکیدی با مدیران ادارات کل استان ها داشتیم و آمادگی استان های درگیر را بررسی کردیم.
اکبری ادامه داد: از امشب ماشین آلات راهداری در راهدارخانه ها مستقر هستند و موجودی انبار شن و نمک کنترل شده است.
این مقام مسئول گفت: با توجه به اینکه حضور ماشین آلات سنگین در شرایط برفی جاده ها خطر آفرین است، رانندگان اتوبوس و کامیون تا ۴۸ ساعت آینده از سفر به استان های درگیر خودداری کنند. صدور بارنامه کامیون ها برای استان های درگیر از امشب ممنوع شده است.
در ادامه برنامه جولایی مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز در خصوص تمهیدات این شرکت برای کاهش دمای پیش بینی شده گفت: با توجه به پیش بینی هواشناسی مبنی بر کاهش دما و بارش برف و طول مدت بیشتر این سامانه، شرکت گاز برای مواجه شدن با افزایش مصرف آمادگی دارد. هموطنان هم باید در این مدت مدیریت مصرف داشته باشند.
او افزود: پیش بینی می شود مصرف گاز به ۶۵۰ میلیون متر مکعب در روز برسد که این فشار زیادی به شبکه گاز می آورد. افراد می توانند با کاهش یک درجه ای دمای منازل صرفه جویی مناسبی داشته باشند.
در ادامه رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق گفت: برای مقابله با بحران پیش رو هماهنگی با شرکت گاز صورت گرفته است و توصیه هایی هم به مردم داشته ایم.
او افزود: نیروهای ما در آماده باش کامل قرار دارند تا شرایط را برای تامین برق همه هموطنان فراهم کنند. شرایط به گونه ای است که مشترکان خانگی و بیمارستان ها اعمال خاموشی نشود و در روزهای آینده هم بتوانیم از بحران عبور کنیم.
انتهای پیام/