به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، وحید فاضلی در حالی در آستانه قطع همکاری زود هنگام با باشگاه نساجی قرار گرفته است که پیش از شروع مسابقات نقدهای زیادی به انتخاب او وارد بود.
مسئولان باشگاه نساجی این مربی جوان که فصل گذشته دستیار محمود فکری بود، او را به عنوان نفر اول کادر فنی خود انتخاب کردند. مسئولان این تیم همان کاری را کردند که چند باشگاه فوتبال ایران انجام داده و نتیجه نگرفته بودند.
به هر حال در یک دهه اخیر شاهد یک تغییر نسل اساسی بین مربیان فوتبال ایران بودیم و این موضوع را میتوان نشات گرفته از فوتبال جهان ببینیم. البته در فوتبال جهان به این صورت است که پس از بررسیها و اطمینان کافی از سطح توانایی چهرههای جوان، آنها را برای هدایت تیم خود به کار میگیرند. در بسیاری از باشگاههای اروپایی شاهد این موضوع هستیم، اما در فوتبال کشورمان فقط از ظاهر قضیه الگو برداری شده است.
تردیدی در آن وجود ندارد که مربیان جوانی که در فوتبال اروپا خودی نشان دادند پیش از هدایت تیمشان ضمن گذراندن دورههای مربیگری، از ردههای پایین کار خود را شروع کرده و یک شبه روی نیمکت تیمهای بزرگ نمینشینند.
این موضوع را در تمام بخشهای فوتبال ایران شاهد هستیم؛ در لیگی که نامش حرفهای است اما کوچکترین شباهتی از لحاظ ساختاری و برنامه ریزی با لیگهای معتبر دنیا ندارد.
البته این روزها فوتبال وارد دنیای پیچیده تری شده است. همانگونه که اشاره شد تنها تیم نساجی نبود که در انتخاب سرمربی جوان خود اصول حرفهای را رعایت نکرد و در حال حاضر تاوان آن را پس میدهد. چند هفته پیش هم چنین اتفاقی را در باشگاه ماشین سازی شاهد بودیم. این تیم تبریزی بازیهای لیگ برتر فوتبال را با وحید بیاتلو شروع کرد، مربی که هیچ سابقهای در لیگ برتر نداشت. بیاتلو ماشین سازی را که در فصلهای اخیر دغدغهای برای سقوط نداشت با افکاری برای لیگ بیستم بست که از همان روزهای اول قابل پیش بینی بود که این تیم جزو کاندیداهای سقوط خواهد بود.
از آنجایی که مدیران فوتبال کشورمان اصولا اعتقادی به ثبات ندارند، کار برای مربیان جوان همانند بیاتلو هم سختتر شد و دیدیم که باشگاه ماشین سازی در هفته پنجم این مربی را کنار گذاشت.
در حال حاضر تیم نساجی هم با چند هفته تاخیر در همان مسیری قرار گرفته است که ماشین سازی آن را سپری کرد؛ انتخاب بدون آگاهی که شروع خوبی برای نساجیها داشت، اما خیلی زود تیم محبوب مازندران را وارد بحران کرد.
تیم فوتبال نساجی در ۷ هفته اخیر با هدایت فاضلی ۲ مساوی و ۵ شکست کسب کرده است و شاید همه روی کاغذ فاضلی را مقصر شکستها بدانند، اما نباید مدیران باشگاه نساجی را در این قضیه بی تقصیر بدانیم چرا که انتخاب سرمربی از سوی آنها بوده است. به هر حال یکی از ریشه دارترین تیمهای فوتبال ایران در مسیری قرار گرفته که به سقوط منجر خواهد شد.
در طول چند سال اخیر چنین اشتباهاتی را در تیمهای مردمی، پرطرفدار و با قدمت شاهد بودیم. تیمهایی که هزاران هوادار عاشق با نتایج تیم محبوب خود زندگی میکنند. برکناری یک سرمربی و تغییر و تحولات در کادر فنی نساجی پاسخ مناسبی برای هواداران این تیم شمالی نیست و مدیران این باشگاه باید خود را مورد نقد قرار بدهند و جرات عذرخواهی و حتی استعفا داشته باشند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/