به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حاجی بادوم یکی از معروفترین شیرینیهای سنتی یزد است که اندازه کوچکی دارد و به راحتی به جای قند، در کنار چای خورده میشود. این شیرینی ساده محبوبیت زیادی در سراسر کشور دارد. نوع شمالی و شیرینی حاجی بادام هم مشهور است. درست کردن حاجی بادوم تنها به حدود ۱۵ دقیقه زمان نیاز دارد. در این مقاله از مجله کوروش میتوانید با بهترین طرز تهیه شیرینی حاجی بادام یزدی خانگی آشنا شوید.
مواد لازم برای ۲۰ تا ۳۰ عدد شیرینی
زرده تخم مرغ: ۳ عدد
پودر قند: ۱ لیوان دستهدار
جوش شیرین: ۱/۳ قاشق چای خوری
پودر بادام: حدود ۲۰۰ گرم (تا جایی که خمیر نرمی ایجاد شود)
پودر هل: ۱ قاشق چای خوری
زعفران آب شده غلیظ: ۱ قطره
جوز هندی: ۱ قاشق چای خوری
بیشتربخوانید
آموزش آشپزی؛ از کنجه کباب لاری و چیکن پوتین خوشمزه و محبوب تا شاهی کورمای هندی + تصاویر
آموزش آشپزی؛ از پلو شوشتری و دونات خامهای لذیذ تا کیمچی غذای محبوب کرهای + تصاویر
طرز تهیه
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی عید حاجی بادوم یزدی باید فر را با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سپس ۲ سینی در اندازه متوسط انتخاب کنید و سطح آنها را با کاغذ روغنی مخصوص شیرینی بپوشانید. زرده تخم مرغها را جدا کنید و یک کاسه بریزید. سپس پودر قند را به آن اضافه کنید و با همزن آن قدر مواد را بزنید تا کاملاً کرم رنگ و کشدار شود. بعد از هم زدن تخم مرغ و پودر قند، پودر هل، زعفران آب شده و جوش شیرین را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله از طرز تهیه شیرینی حاجی بادام برای عید دیگر از درجه کند همزن استفاده کنید و همانطور که مواد در حال ترکیب شدن هستند، به آرامی آرد بادام را اضافه کنید.
آن قدر به این کار ادامه دهید تا خمیر منسجم شود و در یک قسمت کاسه جمع شود و دیگر به دست نچسبد. به یاد داشته باشید که از آرد بادام در این شیرینی به جای آرد معمولی استفاده میشود، پس اگر خودتان قصد درست کردن این آرد را دارید، حتماً چند بار بادام آرد شده را الک کنید و مطمئن شوید که کاملاً له شکل آرد درآمده است.
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی حاجی بادوم یزدی باید خمیر را با دست به گلولههایی به اندازه فندق درآورید و در سینی که از قبل روی آن کاغذ روغنی قرار دادید، بگذارید. بعد از اینکه یک سینی را پر کردید، آن را برای حدود ۱۲ تا ۱۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. بعد از این زمان یک شیرینی را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. وسط شیرینی حاجی بادام خانگی شما نباید نرم باشد و باید حالت ترد و شکنندهای داشته باشد. بعد از آماده شدن شیرینیها سینی را از فر خارج کنید و سینی دوم را در فر بگذارید. اجازه دهید کمی سرد شوند و بعد شیرینیها را از کاغذ روغنی جدا کنید. میتوانید این شیرینی ساده و خوشمزه را برای عید درست کنید و از عطر و طعم لذیذ آن در کنار خانواده لذت ببرید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه شیرینی حاجی بادوم یزدی
*توجه کنید که در طرز تهیه حاجی بادام خانگی باید حتماً از پودر بادام بدون پوست استفاده کنید.
*در طرز تهیه شیرینی حاجی بادام یزد بهتر است پودر بادام و پودر قند قبل از استفاده دو بار الک شوند تا در انتها بافت شیرینی بهتر شود.
*به یاد داشته باشید که اگر از طرز تهیه شیرینی حاجی بادام خانگی به خوبی پیروی کنید، سطح شیرینی شما کمی ترک میخورد.
*استفاده از زعفران در طرز تهیه حاجی بادام اختیاری است و شما میتوانید این شیرینی را بدون هیچ رنگ دهندهای درست کنید.
*برای درست کردن پودر بادام خانگی، میتوانید ابتدا بادامها را برای چند دقیقه در آب جوش بیندازید. سپس اجازه دهید سرد شوند و پوست بادامها را کاملاً جدا کنید. بعد از کندن پوست بادام آنها را برای چند دقیقه روی یک پارچه پهن کنید تا خشک شود. سپس کمی با حرارت ملایم روی یک ماهیتابه تفت دهید تا کاملاً خشک شوند. سپس آنها را آسیاب کنید و بعد از الک کردن برای درست کردن این شیرینی حاجی بادام یزدی استفاده کنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/