به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ماهی یکی از پر خاصیتترین غذاها است که اگر با کمی خلاقیت و به روشی جدید پخته شود، راحتتر میتوان آن را حداقل هفتهای یک بار در رژیم غذایی خانواده جای داد. ته اندازه ماهی و مدفونه ماهی یک روش فوقالعاده برای درست کردن ماهی و پلو است که در آن ماهی در انتهای قابلمه قرار میگیرد و به همراه شوید پلو طعم بینظیری دارد. در این مقاله میتوانید طرز تهیه ته انداز ماهی با شوید پلوی جنوبی به روش آبادانی و بوشهری را در ارامه یاد بگیرید.
مواد لازم برای آماده کردن ماهی
ماهی قزل آلا: ۳ تکه
پیاز حلقهای: ۱ عدد
سیر رنده شده: ۳ حبه
نمک و فلفل قرمز تند: به مقدار لازم
ادویه کاری: نصف قاشق چایخوری
پاپریکا: ۱ قاشق چای خوری
روغن سرخ کردنی: ۲ قاشق غذاخوری
سرکه: ۵ قاشق غذاخوری
بیشتربخوانید
آموزش آشپزی؛ از کنجه کباب لاری و چیکن پوتین خوشمزه و محبوب تا شاهی کورمای هندی + تصاویر
آموزش آشپزی؛ از پلو شوشتری و دونات خامهای لذیذ تا کیمچی غذای محبوب کرهای + تصاویر
مواد لازم برای تهیه شوید پلو
شوید تازه خرد شده: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
برنج: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
پیاز خرد شده: ۱ عدد
سیر زنده شده: ۲ حبه
ادویه کاری: ۱ قاشق چای خوری
زنجبیل: نصف قاشق چای خوری
نمک: به مقدار لازم
زردچوبه: نصف قاشق چای خوری
زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
طرز تهیه ته انداز با مرغ یا بال مرغ و ته انداز گوشت و حتی ته انداز بادمجان و سیب زمینی هم مرسوم است. خوب است بدانید به ته انداز ارمنی پلو هم میگویند. برای درست کردن ته انداز یا ارمنی پلو با ماهی به این ترتیب عمل کنید: در اولین مرحله از طرز تهیه ته انداز ماهی بوشهری باید پوست ماهی را با کمک یک چاقوی تیز جدا کنید. سپس ماهیها را در یک کاسه بزرگ قرار دهید و پیازهای حلقه شده، روغن مایع، سرکه و نمک و فلفل را به ماهی اضافه کنید. مواد را کمی ترکیب کنید و بعد ماهی را به همراه همه مواد داخل یک کیسه فریزر بریزید و درب آن را محکم کنید و کمی زیر و رو کنید داخل یخچال قرار دهید تا طعمدار شود.
در دومین مرحله از طرز تهیه ته انداز ماهی جنوبی با شوید پلو باید بعد از شستن و خشک کردن شویدهای تازه آنها را کاملاً خرد کنید. برنج را به مدت ۱ تا ۲ ساعت در آب نمک بخیسانید. پیاز را به صورت ریز و نگینی خرد کنید و به یک ماهیتابه با مقداری روغن اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس سیر و ادویه کاری، نمک، زردچوبه و زنجبیل را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید. شویدهای خرد شده را به ترکیب پیاز و ادویهها اضافه کنید و خوب تفت دهید تا آب شوید کاملاً جمع شود.
در این مرحله از آماده کردن این ته انداز ماهی جنوبی باید مقداری روغن در یک قابلمه نچسب بریزید و ماهیهای مزهدار شده را در روغن داغ بیندازید و سرخ کنید. ابتدا یک سمت ماهی را خوب سرخ کنید و بعد آن را برگردانید تا طرف دیگر ماهی نیز به خوبی سرخ شود. ترکیب پیازها و ادویههای مزهدار شده را هم به کنار ماهی اضافه کنید تا سرخ شوند. حال برای مزهدار کردن ته انداز ماهی قزل آلا باید مقداری زعفران آب شده روی ماهی بریزید و کمی با پشت قاشق فشار دهید و ماهیها را کف قابلمه به خوبی بچینید.
در مرحله آخر از ته انداز ماهی آبادانی و بوشهری باید مقداری آب و نمک در یک قابلمه بریزید تا به جوش بیاید. سپس برنجها را به قابلمه در حال جوش اضافه کنید و یک قاشق روغن به آن اضافه کنید. اجازه دهید برنج کمی باز شود و به مرحله آبکش کردن برسد. سپس برنج را آبکش کنید و آن را با مواد شوید پلو که از قبل آماده کردید، ترکیب کنید و روی ماهی بریزید. شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را محکم روی آن قرار دهید تا برنج دم بکشد. در انتهای پخت کمی قابلمه را تکان دهید و سپس قابلمه را داخل یک سینی برعکس کنید و نوش جای کنید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه ته انداز ماهی جنوبی
*شما میتوانید با اضافه کردن مقداری زعفران آب شده به شوید پلو، عطر و رنگ بهتری به شوید پلو بدهید.
*به طور معمول جنوبیها این غذا را به صورت ته انداز ماهی شکم پر که به آن مدفونه ماهی میگویند یا ته انداز ماهی شیر و ته انداز تن ماهی نیز درست میکنند.
*برای دستور پخت و درست کردن ته انداز ماهی و همچنین مدفونه ماهی میتوانید از انواع ماهی بدون استخوان نیز استفاده کنید تا خوردن آن راحتتر باشد.
*بسیاری از افراد این غذا را به صورت ترش و تند آماده میکنند، شما میتوانید برای طعمدار کردن ماهی میتوانید از ترکیب رب گوجه و تمبر هندی نیز استفاده کنید.
*در صورت تمایل میتوانید از ماهی درسته سرخ شده در انتهای قابلمه استفاده کنید.
*میتواند بنا به ذائقه خودتان مقدار سیر و شوید این غذا را بیشتر کنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/
من از ماهی بدم میاد لطفا غذای بدون ماهی وشوید درست کنید
خیلی فرق میکند
مابوشهری ها اینجوری درست نمیکنیم
بوشهر و بقیه رو ما آموزش دادیم.هر چند که هنوز غذا درست کردن رو مثل ما بلد نیستن.