به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی در جلسه مدیران جهادکشاورزی شهرستانها که به صورت وبینار برگزار شد به ظرفیت آذربایجان شرقی در تولید تخم مرغ اشاره کرد و گفت: ۱۸۸ واحد فعال مرغداری تخم گذار در استان وجود دارد که در حال حاضر میزان تولید تخم مرغ حدود ۲۱۰ تن میباشد.
او با اشاره بر ثابت نگه داشتن قیمت مرغ، به همکاری و برنامه ریزی برای جلوگیری از افزایش قیمت تخم مرغ تاکید کرد و گفت: امروز ستاد تنظیم بازار با چالشی جدید برای تنظیم قیمت تخم مرغ مواجه شده است و باید برای رفع این مشکل هماهنگیها و نظارتها افزایش یابد و اقدامات لازم انجام شود.
او با بیان اینکه لازم است همکاران مطابق شیوه نامه وزارت جهاد کشاورزی، همان برنامههایی که در راستای تنظیم قیمت مرغ انجام دادند، این بار برای تنظیم قیمت تخم مرغ پیاده سازی کنند افزود: قیمت برآوردی تخم مرغ بعد از بررسی در معاونت تولیدات دامی وزارت متبوع حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده و ۵۰۰ تومان هم برای هزینههای پیش بینی نشده مانند هزینههای حمل و انرژی در نظر گرفته شده است.
او به نحوه کنترل و نظارت بر قیمت تخم مرغ اشاره کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی شیوه نامهای در این راستا تببین کرده است که صدور گواهی بهداشتی حمل تخم مرغ اولین مرحله کنترل و نظارت بر وضعیت تخم مرغ میباشد، به نحوی که هیچ مرغداری حق خروج تخم مرغ از مرغداری بدون داشتن مجوز بهداشتی حمل تخم مرغ نخواهد داشت که برای دریافت این مجوز ارائه آمار وزن تخم مرغ فروشی در مبدا و مقصد حمل الزامی میباشد.
او گفت: سازمان جهاد کشاورزی درصدد متضرر کردن واحدهای تولیدی مرغ و تخم مرغ در استان نبوده و قیمت به صورت توافقی و منصفانه تعیین شده است و کارشناسان و ناظرین باید با جدیت وظایف محوله را دنبال کنند.
فتحی در ارتباط با اقدامات و هماهنگیهای لازم در راستای تنظیم بازار قیمت تخم مرغ گفت: ایجاد هماهنگی با نماینده سازمان یا اداره صمت شهرستانها با اطلاع فرمانداران و کارشناس ادارات دامپزشکی شهرستانها برای برگزاری جلسات و برنامه ریزی باید سریع انجام شود و جهاد کشاورزی در بخشی دیگر وظیفه توجیه مرغداران و هماهنگی با اتحادیه مرغداران را بر عهده دارد.
او گفت: زمانی که دولت نهادههای دامی را با قیمت یارانهای در اختیار مرغدار قرار میدهد باید تاثیر آن در سفرههای مردم نیز نمایان باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: فروش تخم مرغ با قیمت بالاتر از قیمت مصوب در مرغداریها و فروشگاهها از دیدگاه دستگاه قضایی، ایجاد اغتشاش در نظام اقتصادی تلقی شده و جرم کیفری داشته و مشمول جریمه خواهد بود.
فتحی گفت: از ۱۸۸ واحد فعال مرغ تخم گذار تعداد ۴۶ واحد در شهرستان مراغه و ۳۲ واحد در مرند فعالیت میکنند و بقیه در شهرستانهای دیگر استان قرار دارند، اما از لحاظ میزان تولید شهرستان مرند در رتبه اول استان قرار دارد.
او با تاکید به عدم کمبود تخم مرغ در استان گفت: طبق آمار مشخص است که میزان تولید در استان از میزان مصرف بالاتر است، اما با توجه به اینکه بخشی از تخم مرغ مصرفی استانهای همسایه و تهران از آذربایجان شرقی تامین میشود باید با جدیت و برنامه ریزی دقیق در تولید تخم مرغ تلاش کرد.
او در ارتباط با عدم توجه مرغداران به برنامهها و قیمت مصوب تخم مرغ گفت: با توجه به اینکه نهادههای دامی مورد نیاز مرغداران از محل سامانه بازارگاه تامین میشود، در این صورت دسترسی مرغداران متخلف به سامانه حذف خواهد شد.
فتحی گفت: هدف جهاد کشاورزی استان تنظیم قیمت بر اساس قیمت یارانهای نهادههای دامی تحویل داده شده به مرغداران بوده و باید حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده در راستای ایجاد حاشیه امنیت برای هر دو طرف باشد و مردم با مشکل تامین کالاهای اساسی به خصوص مواد غذایی مواجه نشوند.
در ارتباط با تنظیم قیمت بازار مرغ گفت: با برنامه ریزی، تصمیم گیری و هماهنگی بخشهای مختلف از جمله حوزه تولیدات دام و طیور و همکاری مرغداران استان آذربایجان شرقی در تثبیت قیمت مصوب مرغ رتبه اول را کسب کرد و قیمت مرغ برخلاف استانهای دیگر در استان تک نرخی ماند.
او با قدردانی از حوزههای مختلف و اعضای ستاد تنظیم بازار گفت: در یک حرکت انقلابی و با اهتمام همکاران وظیفه شناس، قیمت مرغ بعد از نوساناتی که داشت به حالت ثابت و مشخص رسیده است.
انتهای پیام/ک