محمدسعید سیف، مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: با توجه به آنکه یکی از مهم ترین اهداف دانشگاهها، مراکز پژوهشی و فناوری رفع نیازها و چالشهای اساسی کشور و کمک به تولید و رشد اقتصادی است، انتظار می رود که دانشگاهیان و مراکز علمی در سال جاری به این رسالت بیشتر توجه کرده و اقدامات مناسبی در این زمینه داشته باشند.
او افزود: وجود ده ها هزار عضو هیئت علمی و نزدیک به یک میلیون دانشجوی تحصیلات تکمیلی، ظرفیتی بسیار مناسب برای رفع چالش های علمی و صنعتی کشور به وجود آورده است. بر این اساس دانشگاه ها می توانند نقش کلیدی در توسعه و پیشرفت استانها و همچنین کمک به جهش تولیدات منطقه ای داشته باشند.
سیف تصریح کرد: این رسالت مستلزم شناخت همه جانبه از مزیت ها و امکانات استان و تدوین برنامه مناسب برای هر استان به اقتضای شرایط خاص آن استان خواهد بود. همچنین این موضوع بستر مناسبی برای شناخت متقابل دانشگاهها و دستگاههای اجرایی استان فراهم آورده و به صورت طبیعی زمینه توسعه بیش از پیش ارتباطات صنعتی در دانشگاهها را مهیا میکند؛ لذا امید است در سال ۱۳۹۹ با استفاده از ظرفیت دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاه ها، مشارکت صاحب نظران و همکاری مسئولان استانی نسبت به شناسایی مشکلات بنگاه ها و شرکت ها اقدام کرده و پروژه های مشارکتی جهت بهبود تولید و افزایش بهرهوری آغاز شود.
او ادامه داد: لازم است دانشگاه ها و مراکز علمی، نقش خود را در حل مشکلات و بهبود تولید تعریف کرده و اقدامات مناسب را انجام دهند. در راستای این طرح دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیش بینی هایی انجام داده است. همچنین مذاکراتی نیز با سازمان ها و ارگان های ذیربط جهت حمایت های مالی و جذب نخبگان برای پیشبرد طرح، انجام خواهد شد.
سیف درباره اهداف ضرورت شناسایی ظرفیتها و مزیتهای استانها و برنامهریزی و همکاری مناسب با استانداریها، گفت: استفاده مناسب از توان علمی دانشگاهها و مراکز علمی در جهش تولید و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور، تمرکز دانشگاهها و مراکز علمی بر توسعه مزیتهای نسبی استان خود و استفاده بهینه از این توانمندی ها، همکاری و هم افزایی با دیگر نهادها و سازمان های ذیربط در جهت حل مشکلات و بهبود فعالیت های اقتصادی و صنعتی، هدفمند کردن فعالیت ها و برنامه های موجود مانند پایاننامه های تحصیلات تکمیلی، فرصت های مطالعاتی اعضای هیئت علمی و کارآموزی دانشجویان، شکل دهی هسته های پژوهشی و فناورانه مرتبط با مزیت استانی، تجهیز و تکمیل امکانات موجود آزمایشگاهی در راستای مزیت استانی و برگزاری رویدادهای فناورانه از اهداف ضرورت شناسایی ظرفیتها و مزیتهای استانهاست.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/