به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آیین چهلمین روز شهادت شهید فخری زاده در دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: در شناخت بهتر شهدا باید گفت که آنان، افضل مردم زمان خودشان هستند.
در این آیین که عصر امروز (سه شنبه) با حضور امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در سالن همایشهای بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، غلامی با بیان اینکه خون شهدای علمی در رگهای دانشجویان، محققان و همکاران آنها در جریان است گفت: در جهانی به سر میبریم که اخلاق در بسیاری از عرصهها برچیده شده و احاطه زورمداران در اقصی نقاط جهان ارزشهای انسانی را زیر سوال برده و برای گسترش تسلط و تحقق مطامع خود از انجام هر گونه اقدام غیر انسانی هیچ ابایی ندارند.
وزیر علوم با بیان اینکه اکنون عصر دانایی، آگاهی و دانش است و گسترش هر دانشی به سرعت رخ میدهد، افزود: در کشورخودمان نیز شاهدیم کوچکترین خبر و حادثه که در نقاط مختلف رخ میدهد، مردم از آن مطلع میشوند و امکان ندارد آنها را در ناآگاهی قرار دهیم. آگاهی حق مردم است و طومار نامردمیها با این آگاهی در دنیا برچیده میشود.
او افزود: در عرصه علمی کشور شاهد تلاش محققانی بودیم که در راه سلامت و سعادت مردم ازجان خود گذشتند و با حیله ستمگران به شهادت رسیدند، ما به خاطر از دست دادن دانشمندان هستهایمان احساس خسران میکنیم اما این چشمه جوشان است و حرکت های قویتری در پس حرکت شهدای علمی وجود دارد و راه شهید فخری زاده با قدرت و توان هر چه بیشترادامه دارد.
غلامی با بیان اینکه انجمن فیزیک آمریکا ترور شهیدفخری زاده را محکوم کرد، گفت: کسانی که خود را سردمدار سعادت و آزادی بشر میدانند، سکوتی مرگبار از خود بروز داده و حاضر نشدند که این ترور و عمل ننگین را محکوم کنند.
وزیر علوم در ادامه سخنان خود با بیان اینکه تاکنون در مجموعه علمی کشور با همه محدودیتهایی که در عرصههای مختلف داشتیم، با عملکرد خوبی مواجه بودیم، اظهار داشت: در تربیت نیروی انسانی تحصیل کرده، متخصص و کارشناس توانستیم نیاز کشور را به طور کامل تامین کنیم و اکثر استادان، محققان، دانشمندان و چهرههای تاثیرگذار در عرصه های مختلف تحصیلکرده داخلی هستند و این چیزی غیر از دستاورد تلاش اساتید و محققان داخلی نیست.
غلامی با بیان اینکه در رتبه علمی در عرصه جهانی به طور متوالی رتبه شانزدهم را داشتیم و امسال نیز رتبه پانزدهم را به دست آوردیم، افزود: این توان علمی دانشمندان ما قابل مقایسه با سایر کشور ها که امکانات فراوانی در اختیار دارند، نیست و این رتبه با تلاش و از خودگذشتگی دانشمندان ما به دست آمده است، ضمن اینکه در برخی از رشتهها جایگاه خیلی بهتری نیز داریم.
وزیر علوم همچنین به بحث نافع بودن علم اشاره کرد و گفت: حرکت به سمت نافع بودن یا کاربست علمی، ۲۰ سال است که در کشورمطرح بوده و اکنون ۱۹۸ مرکز رشد کنار دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ما فعال هستند و ایده های ناشی از تحقیقات را قابل اجرا و تبدیل به محصول می کنند.
در ادامه سعدالله نصیری قیداری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز در این آیین با بیان اینکه اگر قرار است علم، نوآوری و دانش در مسیر انحصار علم برای عده ای سلطه جو به کار رود، دیگر برای بشریت سعادت ورفاهی به دنبال نخواهد داشت، گفت: این مسیرعلم جز مرارت، چپاول و بیرون راندن و آوار کردن مردم دنیا از خانههایشان چیزی به ارمغان نمیآورد و به عنوان ابزار برای سلطه جویی در سایه آپارتاید علمی انجام وظیفه میکند.
نصیری افزود: شهید فخری زاده و شهید مجید شهریاری مردانی بودند که اخلاقشان وجه بارز شخصیتشان بود، علم را برای بشر میخواستند و فقط به دنبال خدمات علمی و ارتقای جایگاه انسان بودند.
انتهای پیام/