به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تیراندازی از جمله ورزشهای سفارش شده دین مبین اسلام است که اکنون به عنوان یک ورزش تفریحی و مدال آور در المپیک به آن نگاه میشود.
علاقه مندی عموم مردم به رشته تیراندازی زیاد است، اما گاها نداشتن امکانات کافی و گران شدن سلاح و مهمات در این رشته سبب دوری افراد از این رشته ورزشی شده است.
در ادامه این گزارش به مواردی که یک مبتدی برای آغاز رشته تیراندازی به آن نیاز دارد و هزینههایی که باید صرف کند میپردازیم.
تجهیزات مورد نیاز:
ساچمه گرانترین وسیله مورد نیاز
تیراندازی یک ورزش رقابتی بر اساس دقت و سرعت است که به وسیله سلاح (تفنگ، تپانچه و ساچمه زن) انجام میشود. تجهیزات مورد نیاز در این رشته شامل، لباس (کت و شلوار)، کفش، دستکش، کلاه، عینک مخصوص، گوشی، سلاح، ساچمه و فشنگ است. استفاده از این تجهیزات از آسیبهای احتمالی که ممکن است طی تمرینات پیش آید، جلوگیری میکند؛ بنابراین هر فرد که میخواهد تیراندازی با تفنگ را انجام دهد چه به صورت حرفهای و یا مبتدی باید این تجهیزات و وسایل ضروری را تهیه و همیشه به هنگام تمرینات یا مسابقات، از آنها استفاده نمایید.
قیمت خرید این تجهیزات بسته به نوع برند، ایرانی و خارجی متفاوت است، اما خرید این وسایل آن هم از نوع برندهای ایرانی در کمترین حالت حدود ۵۰ میلیون تومان آب میخورد.
برای خرید یک دست کت و شلوار آن هم از نوع برندهای ایرانی (کمترین مبالغ موجود در بازار) حدود ۵ تا ۷ میلیون تومان، کفش ۱.۵ تا ۲ میلیون تومان، دستکش بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان، سه پایه از ۷۰۰ هزار تا یک میلیون تومان به بالا، سلاح بادی هم حدودا از ۴۰ میلیون تومان (سلاح کارکرده) شروع میشود.
برای خرید همین تجهیزات از نوع خارجی باید هزینه بسیار زیادی پرداخت شود که معمولا ورزشکاران حرفهای از تجهیزات با کیفیتتر و گرانتر استفاده میکنند. یک تیرانداز برای تهیه یک دست کت و شلوار خارجی حدود ۱۳۰۰ یورو (هر یورو حدودا ۳۰ هزار تومان)، کفش ۲۰۰ یورو، سه پایه ۲۰۰ تا ۳۰۰ یورو و دستکش ۳۰۰ یورو، سلاح سه هزار یورو و. باید هزینه کند.
البته برخی از این وسایل را میتوان در جلسات ابتدایی از باشگاه تیراندازی هم اجاره کرد، اما به گفته کارشنان این کار تا زمانی شدنی است که به صورت تفریحی تیراندازی انجام شود. اگر فردی بخواهد به عنوان ورزش به این رشته ورود کند بایستی از وسایل شخصی و مخصوص به خود استفاده کرده و تمامی این تجهیزات را تهیه کند.
بیشتر بخوانید
موضوع مهم و البته گران قیمت دیگری که باید در این رشته به آن توجه کرد خرید مهمات است. ساچمه و فشنگ وسیلههای مصرفی هستند که زود به زود هم تمام میشوند. به گفته مریم طالبی از مربیان ملی و با سابقه در این رشته مهمترین موضوع در ورزش تیراندازی تهیه ساچمه است. هزینه یک قوطی که حاوی ۵۰۰ دانه ساچمه خارجی باشد حدود ۴۰۰ هزار تومان است. اگر فردی بخواهد تمرین درستی داشته باشد این تعداد کفاف سه یا چهار جلسه را میدهد که برای تمرین ۱۰ جلسهای به سه قوطی از آن نیاز دارد. البته ساچمه ایرانی هم در همین تعداد میتواند در ابتدای دوره آموزشی مورد استفاده قرار بگیرد که هزینه آن هم حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان است.
هزینه کلاسهای آموزشی
به گفته چنگیز مسیبزاده از کارشناسان این رشته هزینه حضور در دورههای آموزشی ۱۰ جلسهای متفاوت است و از ۲۰۰ هزار تومان که برای دورههای دولتی و وابسته به فدراسیون است آغاز و تا بیش از ۸۰۰ هزار تومان هم میرسد.
معمولا در اکثر این دورههای آموزشی ساچمه هم در اختیار افراد قرار داده میشود. تعداد جلسات آموزش و ساعتی یا دورهای بودن کلاسها همانطور که مریم طالبی میگوید بستگی به فرد، مربی، باشگاه و امکاناتش دارد. هزینه حضور در یک جلسه تمرینی در باشگاههای تیراندازی متفاوت و برای هر جلسه مبلغ ۲۰ تا ۲۸ هزار تومان برای باشگاه و ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان هم برای مربی (مجموع ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان) باید پرداخت شود. دستمزد مربی به سطح مدرک، اسم و رسم، تجربه و ... بستگی دارد.
هزینههای جانبی:
در این رشته برخی وسایل همانند سایز خاص مگسک، عینک یا مونوسل از وسایل جانبی محسوب میشود که برخی از تیراندازان بسته به این که چشم ضعیف داشته باشند یا خیر مجبور هستند از آنها استفاده کنند. قیمت مونوسل ایرانی حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان و نوع خارجی آن بیشتر از ۲ میلیون تومان قیمت دارد.
در پایان باید گفت حتی اگر یک فرد تیراندازی را با وسایل اجارهای باشگاه شروع کند به محض گذشت حدود ۶ ماه از آغاز یادگیری و ورود به این ورزش جدا از بحث خرید ساچمه و آموزش که همیشگی است باید حداقل ۵۰ میلیون تومان تجهیزات بخرد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/