به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، یکی از ظرفیتها و فرصتهای بسیار ارزشمند برای رشد اقتصادی کشور بدون اتکای به درآمدهای نفتی، معادن است که در این میان وجود تنوع مواد معدنی، فارس را به عنوان یکی از مناطق شاخص معدنی در سطح کشور مطرح کرده است.
سهم معدن در تولید ناخالص ملی میتواند تا ۵۰ درصد افزایش یابد و براساس آمارهای موجود، اکنون ۹۷ درصد معادن کشور در اختیار بخش خصوصی و ۳ درصد در اختیار بخش دولتی است.
ظرفیتهای سرمایه گذاری قابل توجهی در حوزه معادن فارس و به ویژه شهرستان سرچهان وجود دارد و همواره میتواند بستری برای سرمایه گذاران باشد.
در استان فارس ۱۸۹ معدن راکد و نیمه فعال وجود دارد که تعداد قابل توجهی از این معادن، معدن شن و ماسه است.
بر اساس ویژگیهای زمینشناسی معدنی، هم اینک از ۳۷ نوع ماده معدنی شناسایی شده در استان فارس ۲۳ نوع از جمله سنگ آهک، مارن، سنگ گچ، مرمریت، سنگ چینی، خاک نسوز، خاک صنعتی، نمک آبی و سنگی، سیلیس، کوارتزیت، منگنز، سرب، روی، کرومیت، باریت، سنگ آهن، مس و گرانیت در حال بهرهبرداری است.
تنوع مواد معدنی قابل برداشت، تنوع سنگهای تزئینی و نما با مزیت صادراتی، وجود انواع خاکهای نسوز و صنعتی، منابع عظیم انواع مصالح ساختمانی، کشف ذخایر دولومیت در جنوب استان فارس، وجود پتانسیلهای سنگ آهن در شرق فارس و همچنین معادن فلزی استان از جمله قابلیتهای معدنی فارس است.
استان فارس از نظر تعداد معادن رتبه و میزان استخراج در کشور رتبه چهارم و از نظر ذخایر معدنی رتبه هفتم کشور را در اختیار دارد و از جمله استانهایی است که بالاترین میزان کشفهای معدنی کشور را به خود اختصاص داده است.
ابراهیم رحیمی صبح امروزدر جمع خبرنگاران بیان کرد: شهرستان سرچهان به علت دارا بودن ویژگیهای منحصر به فرد اقتصادی نظیر معادنی که در این شهرستان وجود دارد دارای مزیت اقتصادی در حوزه معدن است این در حالی است که این شهرستان علاوه بر مزیت اقتصادی در حوزه معدن در سایر حوزهها نیز دارای ویژگیهای منحصر به فرد طبیعی و اقتصادی است که میتواند محل مناسبی برای سرمایهگذاری سرمایه گذاران اقتصادی باشد.
او ادامه داد: علاوه بر حوزه معدن شهرستان شهرچهان در حوزهی کشاورزی نیز دارای مزیت نسبی نسبت به سایر شهرستانها به گونهای که این شهرستان بیش از ۶۰ درصد از ملزومات مورد نیاز کارخانههای ترشی و شوریجات کشور را به تنهایی تهیه میکند.
رحیمی متذکر شد: این شهرستان با توجه به موقعیت جغرافیایی که در آن واقع شده است به استانهایی نظیر استان یزد و اصفهان نزدیک بوده و میتواند محل مناسبی برای ایجاد کارخانجات تولید ارزش افزوده در حوزه معدن و کشاورزی باشد لازم به یادآوری است که بستر سازی لازم برای جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی در این شهرستان فراهم بوده و شهرستان سرچهان آماده جذب سرمایه است.
فرماندار سرچهان تاکید کرد: بیش از ۲۰ دستگاه اجرایی در شهرستان سرچهان مستقر شده اند این در حالی است که تلاشها در حال انجام بوده تا سایر دستگاههای خدمت رسان نیز در شهرستان مستقر شوند.
به گفته فرماندار، تسهیلات مناسبی در راستای اشتغالزایی و فراهم کردن زیرساختهای لازم در حوزه اشتغال در شهرستان سرچهان جذب شده و اقدامات مناسبی نیز در این حوزه انجام گرفته است.
رحیمی یادآور شد: در شهرستان سرچهان بیش از ۳۰ معدن به سرمایه گذاران واگذار شده و ۵۰ درصد از این واگذاریها در حال فعالیت بوده و نسبت به گذشته ایجاد اشتغال در حوزه معدن در سطح شهرستان افزایش قابل توجهی داشته است این در حالی است که تهیه نقشه معادن در شهرستان سرچهان یکی از ملزوماتی است که بایستی در ابتدای کار صورت گرفته تا زمینه افزایش فعالیت سرمایهگذاران را در این حوزه شاهد باشیم.
شهردار سرچهان نیز در ادامه این نشست گفت: این شهرستان به مرکزیت شهر کرهای از سال ۸۲ از روستا به شهر تبدیل شد و براساس آخرین سرشماری چهار هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت شهرستان بوده است که ساکنان عمده نیز عشایر هستند.
محمدحسین میرزایی گفت: بودجه امسال شهرداری ۳۰میلیارد ریال بوده است که ۸۰ درصد آن محقق شده است و نسبت به شهرداریهای هم تراز میزان تحقق بودجه خوب بوده است.
او در خصوص درآمدزایی شهرداری سرچهان نیز عنوان کرد: درآمد زایی مدیریت شهری از منابع پایدار کارخانه شن و ماسه و جایگاه سی ان جی است که جز درآمدهای پایدار محسوب میشود و همچنین عوارض شهرداری نیز بخشی دیگر درآمد این شهر است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرچهان نیز با بیان اینکه این شهرستان ۳۴ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی دیم و آبی دارد؛ عنوان کرد: ۳ هزار و ۹۰۰ هکتار بخش باغی است.
علی موسی پور جشنی با اشاره به بحران کم آبی بیان کرد: باید به سمت کشت گلخانه حرکت کنیم که در همین راستا نهضت ایجاد گلخانه در این شهرستان فعال شده است.
او افزود: در سال ۹۷ آبیاری نوین در سطح این شهرستان ۷ هکتار بود، اما در سال گذشته رتبه اول استان با ۹۵۰ هکتار گلخانه را کسب و امسال نیز تعهد ایجاد ۴۰۰ هکتار گلخانه داده که بیش از ۳۹۰ هکتار آن انجام شده است.
موسی پور در ادامه با اشاره به وجود۲۷۲ رشته قنات در شهرستان سرچهان گفت: بیشترین تعداد قنات در جهان در این شهرستان واقع و ثبت شده که درحال حاضر۸۰ رشته قنات در سرچهان نیز کاملا خشک شده است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان سرچهان نیز گفت: شبکه بهداشت و درمان این شهرستان در اسفند ۹۳ با ۱۱ خانه بهداشت روستایی و ۳ خانه بهداشت عشایری از شهرستان بوانات جدا و مستقل شد.
عذرا جعفرپور با بیان استقرار ۲ پایگاه بهداشت در مناطق شهری و ۲ پایگاه اورژانس در جادههای این شهرستان گفت: از ابتدای اسفند ۹۸ با شیوع کرونا روند خوبی در کنترل این بیماری در سرچهان وجود و کمترین آمار در حوزه ابتلا سطح استان به این شهرستان تعلق دارد بگونهای که از ۲ هزار و ۲۳۰ تست گرفته شده ۴۳۲ مورد مثبت و ۸ مورد نیز فوت شده اند.
انتهای پیام/