به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، بهنام ولی زاده معاون دولت الکترونیکی با اشاره به تبصره ۲ بند ث ماده ۶۷ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه کشور به منظور تبادل و به اشتراک گذاری اطلاعات اظهار کرد: در مرکز ملی تبادل اطلاعات (NIX) دو بستر نرم افزاری تبادل خدمات الکترونیکی وجود دارد که در گذرگاه عمومی خدمات دولت (PGSB)، تبادل اطلاعات به منظور ارائه خدمات دستگاههای اجرایی به کسب و کارها جهت ایجاد رسیدگی سریع به تقاضاهای مردم صورت میگیرد.
به گفته معاون دولت الکترونیکی در سروا یا همان (public government service bus) PGSB، بستر لازم برای راهاندازی کسب و کارهایی که نیاز به انبوهی از APIها از چندین سامانه مختلف دارند، فراهم شده، به طوری که بازارچهای از API در چندین دستهبندی نظیر احراز هویت، مالی، موقعیت مکانی، خدمات شهری و ... طراحی شده است.
وی در خصوص جزئیات چگونگی ساز و کار استفاده کسب و کارها از خدمات PGSB تشریح کرد، اتصال فنی خدمتگیرندگان از این بستر به دو شیوه اینترنت و MPLS امکانپذیر است که طی آن متقاضی باید، ضمن ارسال درخواست اتصال به گذرگاه PGSB از معاونت دولت الکترونیکی تاییدیه دریافت کند و سپس به انجام امور قراردادی و حقوقی و نیز تنظیمات شبکهای با کمک راهنمایی پشتیبانی مرکز داده دولت الکترونیکی بپردازد.
ولی زاده در خصوص آخرین وضعیت تحولات آماری در سامانه سروا تصریح کرد: تعداد تراکنشهای انجام شده در سروا با انجام یک میلیون تراکنش در فروردین سال جاری آغاز شد و در پایان آذر ماه به حدود ۳۰ میلیون تراکنش در ماه رسیده است. تا پایان این زمان، تعداد ۱۱۱ خدمت توسط ۱۳ دستگاه خدمتدهنده، ارائه شده است و در این میان ۲۶۰ دستگاه نیز خدمت گیرنده بودهاند.
وی ادامه داد: در همین راستا، در انتهای آذرماه سال جاری پردرخواستترین دستگاه خدمتدهنده، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و پردرخواستترین متقاضی خدمتگیرنده، یکی از پلتفرمهای تاکسی اینترنتی بوده است. همچنین مجموع تعداد تراکنشهای ثبت شده در سروا تا پایان آذر ماه ۱۳۹۹ به ۱۰۴ میلیون تراکنش رسیده است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/