به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طی مراسمی با حضور اسماعیل نجار- رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تفاهم نامهای باهدف افزایش آمادگی و ایمنی در مقابله با رخدادهای طبیعی میان ایران مال و سازمان مدیریت بحران کشور به امضا رسید.
همچنین ایجاد سازوکارهای لازم در ایرانمال برای ذخیره اقلام امدادی و اسکان افراد آسیبدیده و یا در معرض خطر در بحرانهای احتمالی، برگزاری مانور مشترک بهصورت دورهای و زمینهسازی جهت استقرار پایگاههای امدادی هلالاحمر، آتشنشانی و اورژانس وکمک به آموزشهای شهروندی از دیگر مفاد این تفاهمنامه است.
در حاشیه این مراسم، نجار- رییس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر ظرفیت های ایران مال در آموزش و انجام مانورهای عملیات امداد و نجات و همچنین چگونگی مقابله با بحران های طبیعی در تهران و کرج اظهار کرد: ایران یک کشور پر حادثه است که در سطح جهانی مقام دهم پرحادثه ترین کشورهای جهانی را از آن خود کرده، از این رو باید برنامه مدونی با نگاه پیشگیرانه با همراهی همه بخشهای دولتی و خصوصی اجرایی شود.
وی با اشاره به اینکه بعد از حادثه غمبار زلزله بم که ۳۴ هزار نفر جان خود را از دست دادند، اساس کار مدیریت بحران کشور برپایه پیشگیری تعیین شد.
نجار ادامه داد: یکی از کشورهای پیشرو در زمینه مدیریت بحران، کشور ژاپن است که این کشور با تکیه بر خرد، عقل و علم خود را نسبت به حوادث طبیعی ایمن کرده است.
او با تاکید بر اینکه باید قبل از وقوع حادثه برنامههای پیشگیرانه طراحی و به اجرا دربیاید، یادآور شد: بعد از وقوع حادثه پلاسکو، باید صاحبان املاک، در زمینه ایمن سازی اقدامات قابل توجهی انجام دهند و این در حالی است که در تهران ساختمانهایی وجود دارد که بخشی از آنها در حریم رودخانه ساخته شدهاند و احتمال دارد در آینده این ساختمانها با مشکلاتی مواجه شوند.
نجار بیان کرد: شرایط مدیریت بحران کشور در حال حاضر مطلوب است و روز به روز این شرایط بهتر خواهد شد، اما این موضوع به معنای آن نیست که مشکلی در کشور وجود ندارد.
وی گفت: در حال حاضر از ظرفیت بخشهای مختلف کشور همچون نیروهای مسلح و بخش خصوصی برای پیشبرد اهداف سازمان مدیریت بحران کشور استفاده میشود.
او با اشاره به شرایط شهر تهران، بیان کرد: با توجه به گسلهای شهر تهران باید برنامهریزی به روزی برای این شهر داشت که در جدیدترین اقدام، مرکز مدیریت بحران تهران با به قسمت شمالی حرم حضرت امام منتقل کردیم تا از زیرساخت های منطقه و دسترسی های آن به بهترین شکل استفاده شود.
نجار ادامه داد: در حالی که بیش از ۲۵ سال از دوره ۱۵۰ ساله زلزله تهران گذشته است و باید برای هر حادثه ای در این شهر برنامه ریزی دقیقی داشت، هر کدام از استان های کشور به عنوان معین منطقه خاصی از تهران انتخاب شده اند.
وی در انتها گفت: تهران شرایط بسیار خاصی دارد و اگر در تهران اتفاق خاصی رخ دهد به طور مستقیم ۲ میلیون نفر و به طور غیرمستقیم ۸ میلیون نفر تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.
همچنین در این مراسم، مجید شایسته- مدیرعامل شرکت تجارت ایرانمال، با اشاره به اینکه باید از تجربه و مدیریت جهانی با تاکید بر مباحث علمی در مقابله با حوادث طبیعی استفاده کرد، گفت: ایرانمال به عنوان سرمایه ملی امروز در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت تا در شرایط بحرانی با حمایتهای این مجموعه آثار حوادث ناگوار کاهش یابد.
وی ادامه داد: تفکر مجموعه ایرانمال در همراهی مردم و نظام با برپایی نقاهتگاه بیماران کرونایی در ماههای ابتدایی شیوع بیماری کرونا اثبات شده است.
انتهای پیام/