اکبری گفت: آمریکا در سال ۹۳ مانع واردات ۳ دستگاه رادیوتراپی آلمانی برای درمان سرطان به ایران شد.

محمد اسماعیل اکبری فوق تخصص جراحی غدد و سرطان و مشاور عالی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر ممنوعیت خرید واکسن کرونا از کشور‌های آمریکا و انگلیس، اظهار کرد: در حال حاضر هیچ واکسنی تاییدیه سازمان جهانی بهداشت را نگرفته است و مجوز‌های صادرشده به دلیل شرایط اضطراری موجود است. تکنیکی که در تولید واکسن‌های فایزر و مدرنا به کار رفته از نوع MRNA است که جدید بوده و بشر هیچ تجربه‌ای در این خصوص تا به امروز نداشته است.

او با اشاره به اینکه امسال صدمین سالگرد تاسیس انیستیتو پاستور ایران است، ادامه داد: کشورمان سابقه صد ساله در زمینه تولید واکسن ایمن به روش ویروس ضعیف یا کشته شده دارد و فرزندان ایران زمین با همین واکسن‌ها در برابر بیماری‌های مختلف ایمن شده اند.

آمریکا گرفتارترین کشور در زمینه ابتلا به کرونا است

مشاور عالی وزیر بهداشت بیان کرد: در حال حاضر کشور آمریکا گرفتارترین کشور در زمینه ابتلا به بیماری کرونا است و تاکنون ۱۷ میلیون دوز واکسن فایزر تولید شده که تنها شش میلیون دوز آن در آمریکا تزریق شده و بقیه آن یعنی یازده میلیون دوز به کشور‌های دیگر فروخته است. معتقدم که اگر واکسن‌های تولید شده از ایمنی خوبی برخوردار بود آمریکایی‌ها آن را به دیگر کشور‌ها نمی‌دادند.

تزریق واکسن فایزر باعث ناباروری می‌شود

این فوق تخصص جراحی غدد و سرطان اضافه کرد: در حال حاضر کشور‌های اروپایی مانند فرانسه و آلمان اعلام کرده‌اند که واکسن فایزر را تزریق نمی‌کنند.

او بیان کرد: دانشگاه تگزاس آمریکا بر اساس مطالعه‌ای که انجام داده به این نتیجه رسیده است که تزریق واکسن فایزر باعث بروز ناباروری به ویژه در آقایان می‌شود و به داوطلبان تزریق این واکسن توصیه کرده است که قبل از انجام این کار اسپرم خود را در بانک اسپرم ذخیره کنند.

اکبری افزود: عوارض واکسن فایزر در طولانی مدت زیاد است به طوری که سخنگوی سازمان بیماری‌های واگیر آمریکا در مصاحبه‌ای در تاریخ ۱۹ دسامبر ۲۰۲۰ اعلام کرد چند نفر بر اثر تزریق این واکسن فلج شدند و قادر به انجام کار‌های روزمره خود نیستند و در بیمارستان بستری هستند. همچنین به تازگی یک پزشک استرالیایی با تزریق این واکسن آمریکایی دچار کمبود پلاکت شده و در بیمارستان بستری است.

واکسن آمریکایی‌ها احتمال ابتلا دارد

او با اشاره به اینکه اگر واکسن فایزر سالم بود آمریکایی‌ها به هیچ عنوان به دیگر کشور‌ها آن را تحمیل نمی‌کردند، بیان کرد: واکسن آمریکایی‌ها از نظر تکنیکی قابلیت اعتماد ندارد و در طولانی مدت احتمال بروز سرطان در بین افراد تزریق کننده وجود دارد.

اکبری گفت: آمریکایی‌ها هیچ زمانی با ما صادق نبودند به طوری که در سال ۹۳ ما سه دستگاه رادیوتراپی حین عمل از کشور آلمان خریداری کردیم، اما آن‌ها به دستور آمریکا منبع اشعه این دستگاه‌ها را به ما نمی‌دهند. معتقدم که وقتی با بیماران سرطانی چنین رفتار ظالمانه‌ای دارند، چطور می‌خواهند واکسن کرونا را در اختیار سایر کشور‌ها قرار دهند.

او‌ گفت: در حال حاضر کشور‌های آلمان، فرانسه و ایران درحال ساخت واکسن کرونا از نوع ویروس ضعیف یا کشته شده هستند. من اعتماد و قطع یقین علمی به واکسن ایرانی دارم و این واکسن را به خودم و فرزندانم تزریق می‌کنم.

مشاور عالی وزیر بهداشت با اشاره به صاحب علم بودن کشور کوبا در حوزه سلامت اظهار کرد: کشور کوبا بعد از پیروزی انقلابش اقدام به تقویت حوزه سلامت کرده است. در ایامی این کشور هیچ پزشکی نداشت، اما امروزه تبدیل به صادر کننده پزشک شده است.

کشور کوبا در زمینه ساخت انواع واکسن اقدامات درخشانی داشته است

این فوق تخصص جراحی غدد و سرطان ادامه داد: کشور کوبا در زمینه بیوتکنولوژی حرف هایی برای گفتن دارد و در زمینه ساخت انواع واکسن اقدامات درخشانی را داشته است.

اکبری بیان کرد: در حال حاضر واکسن هایی که در کشور کوبا ساخته می شوند از نوع ویروس ضعیف یا کشته شده هستند و باعث بیماری زایی در بدن فرد تزریق کننده نمی شوند.

او افزود: کشور کوبا سابقه ساخت واکسن به طور مشترک با ایران را دارد و در گذشته در حدود ۲۰۰ نفر از متخصصان کشورمان با هدف فراگیری علم بیوتکنولوژی در زمینه ساخت واکسن به این کشور سفر کرده‌ و آموزش های لازم را در این خصوص دیده اند که نتایج آن ساخت واکسن هپاتیت با همکاری کوبا در ایران است.

مشاور عالی وزیر بهداشت گفت: کشور کوبا واکسن های مختلفی را برای مقابله با کرونا در حال ساخت دارد که در ساخت یکی از این واکسن‌ها با انیستیتو پاستور ایران همکاری می‌کند. در حال حاضر کارهای آزمایشگاهی و ‌فاز اولیه مطالعات بالینی واکسن کرونای مشترک ایران و کوبا  در کشور کوبا انجام می شود.

او بیان کرد: در فاز اول آمازیشات تولید واکسن افراد سالم، جوان و بدون عارضه شرکت می‌کنند. فاز سوم این مطالعه قرار است در کشورمان انجام شود که به شرط کسب نتایج خوب و سطح ایمنی مناسب سلامت واکسن تایید خواهد شد.

اکبری گفت: تولید مشترک واکسن با کوبا در واقع یک میانبر جهت انتقال دانش ساخت واکسن به کشورمان است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۱ ۲۲ دی ۱۳۹۹
کوبا می تواند ولی فایزر نمی تواند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آخرین اخبار