به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،علیرضا خاکی مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر گفت: بهسازی محلات تاریخی پیرامون حرم همچون در دستور کار قرارگرفته و در آن اقداماتی همچون مرمت جدارههای آسیبدیده و کف سازی انجامشده است.
مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر بابیان اینکه کف سازی به معنای عوض کردن صرف مصالح نبوده است افزود: در تمام محلات لولههای آزبست جمعآوری و لولههای آب بازسازیشده است.
خاکی با اشاره به اینکه اتصالات گاز در این محلات بهسازی شده است، تأکید کرد: شهر قم و این محلات جز نخستین محلات در کشور هستند که گازکشی شده و سالهای زیادی از آن گذشته است و نیاز به بازسازی دارند.
مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر بابیان اینکه بهسازی در این محلات فقط شکلی نبوده و در امور زیربنایی نیز اقداماتی صورت گرفته است، عنوان کرد: چاههای آب نیز در بافت فرسوده و تاریخی پیرامون حرم نوسازی شده و در همه مسیرها هدایت آبهای سطحی به معابر اصلی آب ایجادشده است.
خاکی با بیان اینکه در بعضی محلات تیرهای برق حذف شده است تصریح کرد: در بعضی محلات نیز در آینده با حمایت اداره برق و استان تأسیسات برق بهسازی میشود.
مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر با اشاره به بحث ایمنی در این مناطق نیز افزود: شیرهای هیدرانت موجود در محلات قدیمی بهسازی شده و اگر دارای شیر هیدرانت نبودند، مجهز شدند.
به گفته خاکی در بسیاری از این محلات آب فقط از طریق چاهها جذب میشد، اما حالا با اصلاح شیب به سمت نهرها، چاهها به عنوان پشتیبان حفظ شدهاند.
مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر افزود: این بهسازیها در حالی انجامشده که سعی کردهایم به الگوهای تاریخی و سبقههای متناسب این محلات نزدیکتر شویم و علاوه بر بهبود سیما و منظر و کف سازی در زیرساخت و تأسیسات هم اصلاحاتی صورت گرفته است.
انتهای پیام/ح