در گزارش زیر طرز تهیه آش بلغور شیر کرمانی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش بلغور شیر یکی از غذا‌های سنتی استان کرمان است. همان طور که می‌دانید اکثر شهر‌های ایران این آش را تهیه می‌کنند و محبوبت بسیاری در میان ایرانیان دارد، اما همانطور که قبلا گفته شد هر شهری بنا به ذائقه و قدمت آن غذا، آن را تهیه می‌کند.

بَلغور یا پرک به خود غله‌ای که در آسیاب آن را خرد میکنند و می‌شکنند چنان‌که آرد وله نشود میگویند، همچنین بلغور آش و خوراکی است که از گندم یا جوی نیمکوب تهیه می‌شود.

برای تهیه بلغور، گندم پخته را پس از خشک شدن با آسیاب خرد می‌کنند، نه به نرمی آرد بلکه به درشتی لپهٔ ماش و کوچکتر و بزرگتر. در قدیم از برنج به مقدار کم و شاید سالی یک یا دو بار استفاده می‌کردند و بیشتر از غذا‌هایی مانند شب چره، به جای شام و پلوی بلغور یا آش بلغور استفاده می‌کردند. از آنجا که نمی‌توان گندم یا جو را به مدت طولانی نگاه داشت، گندم یا جو را پس از پوست گرفتن با آب یا شیر نیم پخت کرده و سپس خشک می‌نمودند و در هاون نیمکوب کرده و نگاه می‌داشتند. اما بلغور را می‌توان مدت‌ها نگهداری کرد بدون آنکه کپک بزند یا بوی رطوبت بگیرد و در مواقع ضرورت می‌توان با آن آش یا پلو تهیه کرد. هر کیلوگرم بلغور پخته شده حاوی ۸۰ میلی‌گرم کلسیم، ۴۰۰ میلی‌گرم فسفر، ۱۰ میلی‌گرم آهن، ۶۰۰ میلی‌گرم پتاسیم است و حدود ۳۰۰ کالری انرژی تولید می‌کند.

در ادمه مطلب شما را با طرز تهیه آش بلغور با شیر یکی دیگر از استان‌های ایران آشنا می‌کنیم.

مواد لازم

بلغور گندم: ۵۰۰ گرم
شیر: نیم کیلو
بلغور شیر خشک شده: ۱ لیوان
سیر: ۳-۴ حبه
برگ پیازچه خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
سیاه دانه: ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
آرد: نصف پیمانه
سیب زمینی: ۳-۴ عدد
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم


بیشتر بخوانید

مراحل

ابتدا جهت تهیه بلغور شیر، بلغور را پاک کرده در شیر داغ می‌ریزیم و به مدت نیم ساعت می‌گذاریم دم بکشد.

بلغور شیر به دست آمده را روی پارچه ریخته خشک می‌کنیم.

برای تهیه شولی بلغور شیر یک لیوان بلغور شیر را در قابلمه ریخته آب به آن افزوده وقتی جوش آمد زردچوبه، سیاه دانه، برگ پیازچه، سیر خرد شده را اضافه می‌کنیم تا پخته شود.

سپس سیب زمینی‌ها را که حلقه حلقه خرد کرده ایم اضافه می‌کنیم تا پخته شوند.

نصف لیوان آرد را در آب حل کرده اضافه می‌کنیم و مرتب هم می‌زنیم تا گلوله نشود.

وقتی بوی خامی آرد برطرف شد، نمک و فلفل را اضافه می‌کنیم.

در آخر می‌توان به جای نعنا داغ، ۲-۳ قاشق غذاخوری پیازچه داغ روی آن ریخته و هم می‌زنیم.

منبع:  غذالند

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محبوبه
۰۲:۰۹ ۲۵ دی ۱۳۹۹
آخ آخ چقدر مواد کربوهیدراتی وچاق کننده داره
Iran (Islamic Republic of)
محبوبه
۰۲:۰۹ ۲۵ دی ۱۳۹۹
آخ آخ چقدر مواد کربوهیدراتی وچاق کننده داره
Iran (Islamic Republic of)
محبوبه
۰۲:۰۹ ۲۵ دی ۱۳۹۹
آخ آخ چقدر مواد کربوهیدراتی وچاق کننده داره
Iran (Islamic Republic of)
محبوبه
۰۲:۰۹ ۲۵ دی ۱۳۹۹
آخ آخ چقدر مواد کربوهیدراتی وچاق کننده داره
Iran (Islamic Republic of)
محبوبه
۰۲:۰۹ ۲۵ دی ۱۳۹۹
آخ آخ چقدر مواد کربوهیدراتی وچاق کننده داره
Iran (Islamic Republic of)
محبوبه
۰۲:۰۹ ۲۵ دی ۱۳۹۹
آخ آخ چقدر مواد کربوهیدراتی وچاق کننده داره
Iran (Islamic Republic of)
محبوبه
۰۲:۰۹ ۲۵ دی ۱۳۹۹
آخ آخ چقدر مواد کربوهیدراتی وچاق کننده داره
Iran (Islamic Republic of)
محبوبه
۰۲:۰۹ ۲۵ دی ۱۳۹۹
آخ آخ چقدر مواد کربوهیدراتی وچاق کننده داره
Iran (Islamic Republic of)
محبوبه
۰۲:۰۹ ۲۵ دی ۱۳۹۹
آخ آخ چقدر مواد کربوهیدراتی وچاق کننده داره