به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از شیرینیهای ترد، خوشمزه و خوش عطر، شیرینی از خانواده کوکی به نام قرابیه دانه قهوه است که بر پایهی آرد، روغن و پودر قند ساخته و تهیه میشود. به دلیل طعم خاص این شیرینی خانگی، معمولا مورد استقبال افراد بسیاری قرار میگیرد و میتواند یکی از شیرینیهای مورد استفاده در پذیرایی انواع مهمانیها و بخصوص پذیرایی در عید نوروز شناخته شود. دلیل نامگذاری این شیرینی خانگی به نان قرابیه دانه قهوه شکل و شمایل آن است که شبیه دانه قهوه است. در این مطلب شما طرز تهیه شیرینی قرابیه دانه قهوه ترکیه را آموزش میبینید و میتوانید به سادگی این شیرینی خوشمزه و ساده و سریع و فانتزی را در منزل و به خصوص به عنوان شیرینی خانگی عید نوروز تهیه کنید.
مواد لازم
تخم مرغ: ۱ عدد
روغن مایع: ۴۰ گرم (نصف استکان)
کره: ۱۲۵ گرم
پودر قند: ۱ لیوان دستهدار
نشاسته گندم یا نشاسته ذرت: ۲۰ گرم یا ۲ قاشق غذاخوری (کمتر از نصف استکان)
پودر کاکائو: ۳ قاشق غذاخوری
پودر نسکافه: ۱.۵ قاشق غذاخوری
آرد: ۲.۵ تا ۳ لیوان دستهدار
وانیل شکری: ۱ قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
بیشتر بخوانید
مواد لازم برای تزئین قرابیه قهوه
برای تزیین روی شیرینی کوکی قرابیه دانه قهوه میتوانید به دلخواه از شکلات سفید و یا شکلات تلخ، آب شده به روش بنماری، استفاده کنید.
همچنین میتواند از آجیل خرد شده، پودر نارگیل، کنجد، پودر پسته و یا پودر گردو برای تزئین روی شیرینی قرابیه قهوه استفاده کنید.
آمادهسازی این شیرینی کوکی با طعم نسکافه حدودا ۱۵ دقیقه و زمان پخت نیز ۲۰ دقیقه زمان لازم دارد.
طرز تهیه
پخت این شیرینی خانگی ساده و سریع برای عید مراحل پیچیدهای ندارد و شما تنها با طی کردن مراحل ساده زیر میتوانید یک شیرینی قرابیه قهوه بسیار خوشمزه تهیه کنید:
در ابتدا پودر نسکافه را در دو قاشق غذاخوری آب حل کنید.
تخم مرغ، پودر قند، روغن مایع، وانیل، نشاسته، پودر کاکائو و نسکافهی آماده شده را در ظرفی ریخته و هم بزنید تا کاملا یک دست شوند.
آدر و بیکینگ پودر را الک کنید.
پس از آن، آدر و پودر بیکینگ پودر را آرام آرام به مواد اضافه کرده و ورز دهید. این کار را تا جایی ادامه دهید که یک خمیر نرم به دست بیاید. خمیر به دست آمده نباید به دست بچسبد.
پس از اینکه خمیر را کاملا ورز دادید و خمیر نرم شد، تکههای کوچکی، تقریبا اندازه یک گردوی متوسط، بردارید و گرد کنید. سپس به آن شکل بیضی بدهید.
روی سینی فر یک کاغذ روغنی انداخته و سپس تکههای آماده شده را با فاصله مناسب روی سینی بچینید.
طرز تهیه دقیق و آسان شیرینی قرابیه دانه قهوه با طعم نسکافه برای عید نوروز
با استفاده از خلال دندان و یا چوب کبریت، وسط بیضیهای خمیر قرابیه را از طول، خط بیاندازید تا شبیه دانههای قهوه شود.
سپس، شما باید سینی را درون فر قرار داده و دمای فر را روی ۱۷۰ درجه تنظیم کنید. حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول میکشد تا شیرینیهای قرابیه قهوه داخل فر پخته شوند.
پس از آن، سینی را از داخل فر بیرون آورده و کنار بگذارید تا شیرینیها سرد شوند.
در نهایت، شکلات شیری و یا شکلات تلخ را به روش بنماری آب کرده و یک قسمت از قرابیهها را در شکلات آب شده بزنید و به دلخواه تزئین کنید.
با استفاده از این دستور پخت و با برداشتن تکههای ۳۰ گرمی از خمیر قرابیه، شما میتوانید ۲۴ عدد شیرینی قرابیه قهوه داشته باشید.
فوت و فن و نکات مورد توجه در پخت شیرینی قرابیه قهوه
*بدیهی است که حرارت فرها متفاوت است؛ در این صورت توصیه میشود در هنگام پخت شیرینی قرابیه قهوه ترکیهای روی دما و شیرینیهای داخل فر، کنترل داشته باشید تا شیرینیها نسوزند و یا بیش از حد سفت نشوند.
*شیرینی قرابیه دانه قهوه داخل فر نرم است، اما معمولا بعد از سرد شدن کمی سفتتر میشود. توجه داشته باشید که در صورتی که زمان پخت شیرینی قرابیه قهوه بیشتر شود، کمی سفت و خشک شده و یا حتی بسوزند.
*شما میتوانید تکههای کوچکتری از خمیر قرابیه را بردارید تا در نهایت، تعداد قرابیه بیشتری داشته باشید. اما در این صورت توجه داشته باشید که اگر تکههای قرابیه نازکتر از حد معمول باشند، زودتر درون فر پخته و سفت میشوند. این موضوع را کنترل کنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/