به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مدیرکل دفتر امور گلخانه و گیاه زینتی وزرات جهاد کشاورزی در بازدید از گلخانههای استان فارس، گفت: وزارت جهاد کشاورزی دو وظیفه عمده تامین امنیت غذایی و ارتقای صادرات محصولات کشاورزی را برعهده دارد، اما امنیت غذایی متبلور نمیشود مگر در بستر امنیت روانی که یکی از راههای ایجاد امنیت روانی، کشت گل و گیاه زینتی است.
غلامرضا تقوی با اشاره به اینکه صادرات هر ۱۰۰ تا ۱۲۰ شاخه گل معادل یک بشکه نفت است، بیان کرد: علاوه بر ارزآوری، هر هکتار گلخانه حداقل ده نفر اشتغالزایی را به دنبال دارد.
به گفته او؛ تا پایان سال ۱۴۰۴ و به عبارتی برنامه اقتصاد مقاومتی، افزودن ۴۸ هزار هکتار گلخانه در دستور کار قرار دارد که این موضوع به منظور افزایش بهره وری، کاهش هزینههای تولید و اقتصادی کردن واحدهای تولیدی اتفاق خواهد افتاد.
تقوی هدف از سفر به استان فارس و بازدید از گلخانهها را نظارت و کنترل پروژهها در زمینه رفع مشکلات و نواقص دانست و افزود: در این بازدیدها سیاستها و اولویتهای کلان کشوری با یک ادبیات ساده و به صورت مستقیم و چهره به چهره به جامعه هدف منتقل میشود.
او اظهار کرد: ایجاد گلخانه جلب سرمایههای سرگردانی است که به سمت بازارها و سرمایهگذاریهای نامعقول گسیل پیدا کردند بنابراین توسعه گلخانه از رفتن سرمایههای سرگردان به سمت طلا دلار و سفتهبازی جلوگیری و به دولت و نظام کمک میکند.
تقوی در بازدید از گلخانههای شهرستانهای پاسارگاد و مرودشت با بیان اینکه ۵۸۷ هکتار گلخانه در استان فارس وجود دارد که بخش قابل توجهی در این دو شهرستان قرار دارد، خاطرنشان کرد: گلخانه داران باید از نظر علمی به روز شوند از این رو بخشی از اطلاعات علمی از نزدیک به این بهره برداران منتقل شد و همچنین با شنیدن مشکلات این عزیزان اصلاحاتی مورد نیاز و حمایتهای درخواستی آنان در برنامه قرار گرفت.
مدیرکل دفتر امور گلخانه، گل و گیاه زینتی وزرات جهاد کشاورزی گفت: با رویکرد ایجاد اشتغال، توسعه صادرات و ارزآوری برنامههای حمایتی شامل تامین منابع مالی در قالب تسهیلات، تسهیل در روند صدور مجوزها و آموزش نیروی ماهر اعم از کارشناسان، نیروی کار و کاربران گلخانه اجرا میشود.
او به شیوع ویروس کووید ۱۹ و ایجاد اختلال در بازار گل گریزی زد و افزود: در ماههای اخیر گلخانهها در رسته چهاردهم مشاغل و کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا قرار گرفتند بنابراین در آینده به این گروه بیشتر میتوان کمک کرد.
تقوی بیان کرد: به دنبال محدودیتهای اعمال شده به علت شیوع ویروس کرونا در آذرماه گذشته بازارهای عرضه گل و گیاه، گل فروشیها و بازارهای بزرگ جزو رسته گروه یک قرار نداشتند از این رو بسیاری از مراکز تولیدی که محصولاتی به این واحدها عرضه میکردند تعطیل شدند.
او با اشاره به خواسته تولیدکنندگان گیاهان زینتی مبنی بر قرار گرفتن در رسته اول، میگوید: خوشبختانه توانسته ایم از ستاد ملی کرونا مصوبه بگیریم و چرخ تولید و عرضه در حوزه گل و گیاه همچنان بچرخد و امیدواریم فرصتهای محدود کننده صادرات هم به زودی بر داشته شود.
انتهای پیام/