به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نهم دی ماه بود که نخستین تست واکسن ایرانی کرونا انجام شد، دریافت کنندگان واکسن کرونا تاکنون دچار عارضه نشده اند و این موضوع موجب تحسین رهبر معظم انقلاب شد و ایشان در سخنرانی خود به این موضوع اشاره داشتند.
رهبر معظم انقلاب با تشکر از وزارت بهداشت و دستاندرکاران تولید واکسن آزمایششده برای مقابله با کرونا، این واکسن را مایه افتخار و عزت کشور خواندند و با انتقاد از افرادی که هر کار بزرگ در کشور را انکار میکنند، به سوابقی از این انکارها در مقابل پیشرفت های علمی اشاره کردند.
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه، ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور را ممنوع اعلام کردند و گفتند: آمریکاییها اگر توانسته بودند واکسن تولید کنند این افتضاح کرونایی در کشورشان بهوجود نمیآمد که در یک روز حدود ۴ هزار نفر تلفات داشته باشند. ضمن اینکه اساساً به آنها اعتمادی نیست و گاهی این واکسنها را برای آزمایش بر روی ملتها است.
ایشان افزودند: البته با سابقهای که فرانسویها در قضیه خونهای آلوده دارند، به آنها هم خوشبین نیستم، اما تهیه واکسن از کشورهای دیگر هیچ مشکلی ندارد.
موضوع نه به واردات واکسنهای آمریکایی، انگلیسی و فرانسوی بازخوردهای بسیاری در رسانهها و شبکههای اجتماعی داشت و بسیاری این موضوع را یادآوری کردند که چطور آمریکایی ها از ارسال دارو و تجهیزات پزشکی به ایران با ترفندهای مختلف جلوگیری می کنند اما حالا دایه مهربان تر از مادر شده اند و واکسن کرونا رایگان به مردم ایران هدیه میدهند.
شبهات فراوان به واکسنهای نسل جدید کرونا به ویژه واکسن فایزر و مدرنا که بر اساس تکنولوژی ژنی ساخته شده اند، وارد شده است و بسیاری از محققان خطر دستکاری ژنتیکی را در واکسن های ارسالی به ایران محتمل دانستند.
همه اینها در شرایطی است که واکسن ها به دلیل شرایط بحرانی کرونا از سازمان های غذا و داروی هر کشور و حتی سازمان جهانی بهداشت مجوز تزریق اضطراری کسب می کنند زیرا واکسنی که بتوان ایمنی کامل آن را تضمین کرد حداقل یکسال زمان نیاز دارد تا دریافت کنندگان واکسن رصد و پایش شوند و ایمنی واکسن تایید شود، از طرفی شرکت های سازنده واکسن کرونا در شرایط کنونی اعلام کرده اند که مسئولیت عوارض واکسن ها را نمیپذیرند و این موضوع خطر واکسن های شبه ناک را بیشتر می کند.
حواشی پیرامون واکسن کرونا واکنش وزیر بهداشت را هم به دنبال داشت و به گفته نمکی آمریکاییها در این دوران سخت کرونا اجازه جابهجایی پول برای واردات دارو به بیماران نیازمند را ندادند.
با ادامه روند موفقیت آمیز تست واکسن ایرانی کرونا رسانه های وابسته به لندن و واشنگتن هم باز ساکت ننشستند و این بار تخریب واکسن ایرانی کرونا را رمز عملیات فریب و تخریب انتخاب کردند هر چه که تیرشان باز هم به سنگ خورد و تاکنون واکسن ایرانی کرونا هیچ عارضه ای نداشته است و حال تمام دریافت کنندگان واکسن خوب است.
در شرایطی که تلاش ها برای تولید واکسن کرونا در ایران بارقه های امید را در دل من روشن کرده است، برخی ها چشم بصیرت ندارند و ویروس خودتحقیری به جانشان افتاده است، برخی ها هم شاید تخصص دارند اما اطلاعاتشان کافی نیست یا نمی خواهند نیمه پر لیوان را ببینند و مرغ همسایه برایشان غاز است و هر چه از آن طرف آبها به دستشان برسد طلاست.
هفتم دی ماه خبری مبنی بر نامه ۱۶۷ داروساز ایران به رییس سازمان غذا و دارو منشر شد که این داروسازان مطالعات بالینی در ایران برای تولید واکسن کرونا را «در حد یک شوخی» خوانده و نوشته بودند: «با کدام جرات ادعای تولید چنین واکسنی را داریم؟»
در این نامه که صحت و سقم آن مشخص نیست، انتقاداتی به «بیبرنامگی وحشتناک» ایران در تامین واکسن کرونا وارد شده است. نویسندگان این نامه از سازمان غذا و داروی ایران خواستهاند که «به موقع و نه بعد از مرگ سهراب» نسبت به خرید و واردات واکسن کرونا اقدام کند و این نامه هم بهانه ای برای رسانه های لندن و واشنگتن شد و این رسانه ها بر روی این خبر موج سواری کردند و این موضوع انتقاد فعالان صفحات مجازی را به دنبال داشت .
شانه ساز در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان درباره برخی اظهارات مبنی بر واکسن هراسی و نامه ۱۶۷ داروساز مبنی بر اینکه «با چه جراتی ادعای تولید واکسن داریم؟» گفت: هرکس عقیده و منش خود را دارد و درباره مصرف دارو و واکسن در دنیا افکار و اقلیت های مختلفی وجود دارد و برخی و افراط و تفریطها در این زمینه را شاهد هستیم برخی اساتید داریم که داروهای گیاهی و طبیعی را قبول ندارند و برخی هم نظرشان عکس آن است اما سیاست کلی کشور توسط مسئولین و کمیتههای علمی صاحب منصب جمعبندی و تعیین میشود و در نهایت آنها باید تصمیمگیری کنند و گرنه گرفتار بینظمی و آنارشیسم خواهیم شد.
وی افزود: در زمینه توانمندی در تولید واکسن و نامه ۱۶۷ داروساز هم مطالبی را شنیده ام و اگر این نامه صحت داشته باشد تعجب میکنم که چرا برخی ها خودباوری کمی دارند این در حالی است که ما پیچیدهترین مولکول های دارویی را تولید میکنیم و به مصرف می رسانیم و امید زندگی در ایران از ۵۷ در سال ۵۷ به بیش از ۷۵ سال در حال حاضر رسیده است و بسیاری از بیماران فشار خون قلب و عروق دیابت و اعصاب و روان از داروهای ایرانی استفاده میکنند و این داروها ایرانی سالهای سال است که مصرف میشود و تاکنون عوارض خارج از شکل معمول نداشته ایم.
وی تصریح کرد: ما در زمینه تولید این چنین توانمندی داریم که در بازه کوتاهی بتوانیم اینگونه خود را در برابر کرونا تجهیز کنیم و حالا عدهای بیایند بگویند در زمینه تولید واکسن توانمندی نداریم جای تعجب دارد و علامت سوالهایی درباره اطلاعات و انگیزه هایی که موجب تحریک دوستان و همکاران ما شده است که این چنین نامهای را بنویسند و امضا کنند، به وجود میآید.
رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: اظهار تأسف میکنم که برخی ها خودباوری ندارند با صنعت داروسازی ما آشنایی نیستند، من فکر میکنم اگر این عزیزان سری به صنعت داروسازی و اقلام دارویی که تولید میشود و سیستم نظارتی بزنند میبینند که ما یکی از پیشرفته ترین آزمایشگاه مرجع غذا و دارو را در منطقه داریم و این آزمایشگاه مورد تایید سازمان های بین المللی در حوزه بهداشت است و نباید نگرانی در زمینه دارو و واکسن داشته باشیم و این نگرانی ها را به مردم منتقل نکنیم.
علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در واکنش به برخی هجمه ها علیه ساخت واکسن کرونا در ایران، اظهار کرد: به ما اگر بگویند یک ایرانی رئیس ناسا شده یا یک ایرانی در آلمان یک فناوری اختراع کرده است، باور میکنیم اما اگر این فناوری در ایران اختراع شود، بسیاری باور نمیکنند این در حالی است که واکسن سازی در انستیتو پاستور ایران ١٠٠ سال قدمت دارد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: ما واکسنهای بسیاری مانند ثلاث و هپاتیت ب تولید میکنیم. هر چند که واکسن سازی کار پیچیدهای است اما اینطور نیست که توانمندی ساخت واکسن را نداشته باشیم. بسیاری کشورها مانند ایران، هند، چین و ترکیه در این زمینه اقداماتی انجام دادهاند.
تلاش های محققان ایرانی برای تولید واکسن کرونا به همین یک واکسن ختم نمی شود و چندین واکسن مسیر تولید را دنبال می کنند.
محمدرضا شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو گفت: مردم خاطرشان از بابت توانمندی کافی برای تولید واکسن در کشور جمع باشد و تحریمها در این زمینه عملا بی اثر است. باور ما بر این است که بیشترین اعتماد را باید به واکسنهای تولید داخلی داشته باشیم و امید اصلی ما باید به تولید داخلی واکسن کرونا باشد.
سعیده فخرزاده درباره تولید واکسن کرونا اظهار کرد: در حال حاضر ۱۲ تقاضای جدی برای تولید واکسن با پلتفرمهای مختلف از جمله DNA، mRNA، ویروس غیرفعال شده و ... به اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو ارسال شده که فعلا ۸ مورد از آنها پرونده فعال دارند.
وی تاکید کرد: همه تلاش ما این بود که در تسهیل و تسریع فرایندهای ساخت واکسن، هیچ نکتهای مورد غفلت واقع نشود. ما نمیخواهیم واکسنی را در کشور داشته باشیم که از نظر کیفیت و سلامت نسبت به واکسنهای معتبر، پایینتر باشد. در این زمینه سعی کردیم توان کارشناسی خودمان را افزایش دهیم و از کمیتههای مشورتی و تخصصی استفاده کنیم.
رییس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: به احتمال زیاد برخی واکسنهای ساخت داخل چند ماه دیگر آماده تولید انبوه میشوند بنابراین برای تامین و واردات واکسن به کشور نیز ضابطهای تدوین کردیم که اگر قرار است واکسنی را از خارج وارد کنیم، باید چه الزاماتی داشته باشد.
وی افزود: یکی از واکسن های ایرانی کرونا وارد فاز بالینی شده، دو واکسن دیگر به فاز بالینی نزدیک شده اند و پنج مورد دیگر نیز پرونده را تهیه و به ما ارائه کرده اند تا بتوانند وارد مراحل بعدی شوند.
در حال حاضر مسیر تامین واکسن از کواکس، تولید مشترک با کوبا همزمان دنبال می شود و امید اصلی مردم و مسئولان به تلاش محققان ایرانی است. واکسن ایرانی و تولید مشترک در روزهای گذشته عارضه خاصی در دریافت کنندگان واکسن نداشته است، اما با این وجود رسانه های دست نشانده دشمن علیه پروژه واکسن سازی ایران و کوبا وارد عمل شدند که در این میان برخی از افراد هم فریب جوسازی ها را خورده و اعلام کردند چرا ایران با کوبا واکسن می سازد در حالی که کشور پیشرفته ای نیست. درصورتیکه که کشور کوبا از نظر علم پزشکی در رده های بالا قرار دارد و یکی از پنج تولید کننده واکسن ذات الریه کودکان(پنوموکوک) دنیاست و پروژه تولید این واکسن با انستیتو پاستور ایران از سال گذشته کلید خورده است.
نمکی درباره در زمینه واکسن داخلی هم آنچه که در مجموعه مطالعه بالینی انجام دادیم، بسیار موفق بوده است. خبر کار مشترک ایران را با مجموعه واکسنسازی کوبا شنیده اید. علی رغم برخی جوسازیها ما در کوبا قدرتمندی ساخت واکسن را سالهاست که تجربه کرده ایم. واکسن هپاتیت بی که سالهاست در کشور تزریق میشود، کار مشترکی بین انستیتو پاستور و کوباییهاست، همچنین پروژه تولید واکسن پنوموکوک را چندین سال است که با کشور کوبا شروع کرده ایم.
وزیر بهداشت گفت: واکسن کرونای تولید مشترک بعد از فاز مطالعات حیوانی، فاز اول و دوم بالینی را در بیرون از کشور پاس کرده و قرار است آن را در پاستور به صورت مشترک بسازیم، قراردادی را هم آماده کرده ایم و فاز سوم را با دقت و وسواس شروع خواهیم کرد. امیدوارم که همانطور که قول دادیم، در بهار آینده واکسن داخلی را با اطمینان و خیال راحت در کشور داشته باشیم.
به دنبال موضوع ممنوعیت واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی، برخی ها هم در دام جوسازی ها افتادند و سعی کردند اظهارات غیر کارشناسی مبنی بر ممنوعیت کامل واردات هر نوع واکسن خارجی کرونا را مطرح کردند که این موضوع واکنش متخصصان را به دنبال داشت اما در نهایت وزیر بهداشت در آخرین اظهارات خود موضع وزارت بهداشت درباره واکسن کرونا را اعلام کرد.
نمکی درباره تامین واکسن کرونا گفت: برای تامین واکسن از منابع مختلف تلاش می کنیم و علی رغم بحث هایی که در جامعه در تهیه واکسن مطرح است، ما در وزارت بهداشت با نگاه صرف کارشناسانه و ارائه گزارش های کارشناسی خدمت تصمیم گیران رده بالای نظام جمهوری اسلامی کار را دنبال می کنیم و در هیات دولت موضوع را طرح کردیم و بانک مرکزی از طرف رئیس جمهور برای تهیه واکسن از منابع مشخص شده مکلف شد و به زودی واکسن را وارد خواهیم کرد و دستورالعمل تزریق واکسن را آماده کرده ایم.
انتهای پیام/
فقط با گوش دادن به چرندیات و مزخرافات و دورع ها و شایعات کانالهای معاند
اگر واکسن ایرانی بدرد نمیخورد
چرا تحریم اش کردند
چونکه مطمین هستند از واکسن خودشان بهتره .تا بحال چند نفر فوت کردند .حتی پزشک
بعد کشور کرونا از لحاظ پزشکی در دینا اول است
همکاری پزشکی شون با وطن ما از افتخارات ما باید باشد
و صددرصد واکسن شون بهترین باید باشد
چونکه تجربه چند دهه دارند .بخاطر تحریم ها
بهمان میگویند یک ربع در اینجا بمانید
تا واکنش منفی برایتان بوجود نیاورد
در تمام دینا واکسن برای بعصی ها واکنش منفی دارد
حتی دشمنان شون هم ناخواسته بهش اعتراف میکنند
اگر کشور ما با کوبا همکاری کردند
این بهترین خبر برای درمان کروناست
بجای گوش دادن کانالهای معاند
کمی راجع به پیشرفت های پزشکی کوبا مطالعه کنید شایعات این کانالهای معاند را گوش ندهید
یعنی اعتراف به پیشرفت های وطن ما
روش شوم شون اینه ..اول ....انکار .انکار
بعد از انکار .وقتی موفق نشدند .به دورعین از اثرات جانبی اش میگوین
حتی اگه کارساز باشه، پنج ماهه دیگه تازه تولید شروع میشه
و تا پنج ماهه دیگه کرونا خیلی ترسناکتر خواهد شد
میگن اواخر خرداد
خب...
آمار تشنج بسیار زیاد کودکان برای تزریق واکسن های ساخت ایران که حتی تاییده بهداشت جهانی را ندارند
از شعار برهیز کنیم و واقیت رو ببینیم.حتی دامداران و مرغداران هم برای واکسینه کردن به جهت اثر بخشی و عوارض کم به دنبال واکسن خارجی هستند.ما حتی روغن و انسولین و تخم مرغ هم مشکل داریم .....
بله اگر یک ایرانی رییس ناسا شود قبول میکنیم چون دانشمندان ایرانی بهترین هستند و از سیاسی کاری و مصلحت اندیشی و ریا در ناسا خبری نیست
واکسن_داخلی_میزنم