محمد مهدی تندگویان معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ۷۰ درصد سمنهای جوانان که دارای اعتبار نامه هستند در حوزه آسیبهای اجتماعی مشغول به فعالیت هستند.
او با بیان اینکه این سمنها در حوزه زنان سرپرست خانوار، کودکان کار و... فعال هستند، افزود: در حوزه توانمندسازی برای این گروهها پیش رو هستیم و در دو حوزه مهارتهای اشتغال و مهارتهای زندگی به این گروهها آموزش میدهیم.
تندگویان افزود: در کل کشور در راستای طرح سرباز مهارت به سربازان آموزشهای شغلی و مهارتی به صورت رایگان ارائه میشود و چون مدرک از سوی جهاد دانشگاهی اهدا شده این مدرک قابل ترجمه بین المللی نیز است.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه درباره توانمندسازی مددجویان کمیته امداد و بهزیستی نیز سمنهای جوانان برنامههای خاص خود را دارند، ادامه داد: زمانی میتوان امیدبخشی و ارتقای فرهنگ توانمندسازی را در جامعه داشت که امید صد درصدی به اشتغال در آن جامعه باشد.
او گفت: سوالی که مطرح میشود این است که آیا زیرساخت اشتغال برای فردی که توانمند میکنیم به همین میزان در کشور وجود دارد؟
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: به فرض اگر همه مددجویان را توانمند کنیم، اما زمانی که دورههای آموزشی به پایان رسید رونقی برای اشتغال آنها وجود نداشت، دورههای آموزشی ما نه امیدبخش خواهند بود و نه تأثیرگذار.
او افزود: بسیاری از همین افراد بعد از آموزشها اشتغالی هم دست و پا میکنند، اما در نهایت بازار فروشی برای محصولات خود ندارد.
تندگویان گفت: همکاری با سایر دستگاههای مختلف برای فروش محصولات مددجویان اگر چه حرکت خوبی است، اما در سطح کلان بسیار کم است، چرا که کمیته امداد و بهزیستی نهایتا باید بتوانند بازاری برای فروش محصولات مددجویان خود تأمین کنند.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه باید آمایش سرزمینی در کشور وجود داشته باشد که بر مبنای آن بتوان به مددجو گفت که برای پیشرفت در کسب و کار به سراغ چه شغلهایی برود، تصریح کرد: در نهایت پایگاه بازار فروش محصولات نیز باید برای این افراد تعریف شود.
تندگویان افزود: رصد آمایش سرزمینی بر عهده سازمانها و نهادهای مختلف نیست، چرا که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید این عمل را انجام دهد و به سایر دستگاهها نتایج آن را ابلاغ کند.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: حتی علاوه بر مهارت آموزی تعداد زیادی فارغ التحصیل دانشگاهی وجود دارند که به دلیل نبود آمایش سرزمینی نمیتوانند از مدرک تحصیلی خود در محل زندگیشان استفاده کنند.