طاهری گفت: معتبر ترین آثار با مضمون دفاع مقدس در جشنواره هنر مقاومت خلق شده است.

«غلامعلی طاهری» دبیربخش نقاشی و عضو شورای سیاست گذاری ششمین جشنواره هنر مقاومت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، با پیش بینی خود از استقبال خوب این جشنواره اظهار کرد: معتقدم علت استقبال به این دلیل است که ما در حوزه هنر مقاومت تاکنون جشنواره مشابه‌ای نداشتیم و این درحالی است که بسیاری از هنرمندان همواره دغدغه پرداختن به مضامین آثار مقاومت را دارند.

وی افزود: از طرف دیگر، با توجه به بیماری کرونا، فضای موجود کشور به گونه‌ای است که هنرمندان فرصت حضور در جشنواره‌ها و گالری‌ها را از دست داده اند و این وضعیت، دلیلی را برای هنرمندان جوان ایجاد کرده که آثارشان را به جشنواره هنر مقاومت ارائه دهند. البته بر این باورم که حضور هنرمندان در جشنواره هنر مقاومت در روز‌های پایانی فراخوان جشنواره با استقبال بیشتری روبه رو خواهد شد.

این هنرمند در مورد تفاوت این دوره از جشنواره با دوره‌های قبل گفت: معمولا جشنواره‌ها یک قالب معینی دارند. این درحالی است که ما هم خیلی به دنبال تفاوت فاحش نیستیم، البته باید توجه ویژه‌ای به مسائل روز، همچنین اتفاقات کشور و جهان به خصوص در  جبهه مقاومت داشته باشیم.


بیشتر بخوانید:


عضو شورای سیاست گذاری جشنواره هنر مقاومت ادامه داد: معتقدم که باید شرایطی فراهم شود که جوانان حضور بیشتری در جشنواره هنر مقاومت از خود نشان دهند. ضمن اینکه حضور اساتید پیشکسوت همواره موجب اعتبار جشنواره بوده و خوشبختانه آن‌ها هر ساله در جشنواره حضور فعالی داشته‌اند.

غلامعلی طاهری عنوان کرد: شاید بتوان به جرات گفت که در نظام مقدس جمهوری اسلامی، فاخرترین، شاخص‌ترین و معتبرترین آثار در حوزه دفاع مقدس، در طول برگزاری جشنواره هنر مقاومت خلق شده است که هم اکنون در گنجینه بنیاد روایت نگهداری می‌شود. هر چند که در موزه شهدا و حوزه هنری هم، آثار ارزشمندی در این زمینه وجود دارد.

وی با تاکید بر حمایت تمامی ارگان‌های دولتی به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جشنواره هنر مقاومت تصریح کرد: در طول سال‌های گذشته تلاش کردیم، مجموعه‌های فرهنگی کشور مثل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را که دارای ردیف بودجه برای حمایت از هنر و هنرمندان هستند، به حمایت از جشنواره هنر مقاومت تشویق کنیم. یکی از وظایف این نهاد دولتی، حمایت از هنر و هنرمندان از جمله هنر مقاومت است.

به گفته دبیربخش نقاشی جشنواره هنر مقاومت، موضوع هنر مقاومت بحثی نیست که به تنهایی از عهده ارگان‌هایی مثل انجمن هنر‌های تجسمی و یا بنیاد روایت فتح برآید، بلکه حمایت تمامی ارگان‌های فرهنگی را می‌طلبد.

بازدید از آثار هنری را به گالری‌ها محدود نکنیم/ تولید فاخرترین آثار دفاع مقدسی در جشنواره مقاومت

وی در پایان با تأکید به تأثیرگذاری هنر نقاشی بر جامعه گفت: برخی از مخاطبان با دیدن بعضی از تابلو‌ها گریه می کنند. بر این باورم که تأثیرگذاری یک تابلو نقاشی بر روی مخاطب، به‌قدری زیاد است که تا آخر عمر او را تحت تأثیر قرار می‌دهد. هنر نقاشی علاوه بر  زیبا و چشم‌نواز بودن، باید حرفی هم برای گفتن داشته باشد و مخاطب را تحت تأثیر قرار دهد، همچون وظیفه‌ای که هنر مقاومت دارد و به‌خوبی آن را انجام می‌دهد.

وی افزود: از سوی دیگر، آثار تجسمی و نقاشی باید در دسترس عموم باشند و فقط در گالری و نمایشگاه‌ها نگهداری نشوند، زیرا بسیاری از افراد امکان حضور در نمایشگاه را ندارند. همچنین باید این آثار چاپ و دائما به‌صورت مجازی ارائه شوند و حتی در کتاب‌های درسی و دانشگاه‌ها هم تدریس شوند. مطمئن باشید که تأثیرات این اقدامات در دراز مدت نمایان خواهد شد.

گفتنی است ششمین جشنواره جهانی هنر مقاومت با دبیری مسعود نجابتی و در هشت بخش «نقاشی»، «کارتون»، «حجم»، «عکس»، «پرچم و کتیبه»، «تایپوگرافی»، «تصویرسازی» و «پوستر» به همت انجمن هنر‌های تجسمی انقلاب و دفاع مقدسِ بنیاد فرهنگی روایت فتح، بهمن‌ماه سال جاری در تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار