به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مدت زمانی است که طول ازدواجهای جوانان ایرانی کوتاه و به طلاقهای زود هنگام منجر میشود، این درحالی است که سازمان ثبت احوال در آماری اعلام کرده که ۱۵ هزار و ۶۵ طلاق در سال ۹۸ برای زوجهای جوانی اتفاق افتاده است که بین یک تا دو سال زندگی مشترک را با یکدیگر تجربه کرده بودند، همچنین ۱۳ هزار و ۷۲۶ طلاق برای زوجهایی بوده است که بین دو تا سه سال زندگی مشترک را تجربه کرده بودند.
دلیل این طلاقهای زودهنگام پس از گذشت یکسال زندگی شیرین مشترک چه میتواند باشد؟ بیش از ۱۵ هزار طلاق برای زوجهایی که کمتر از دو سال زندگی مشترک داشتند، آماری است که قابل توجه خواهد بود و شنیدن آن شاید برای هر کسی جالب باشد تا علت آن را جویا شود.
زوجهای جوانی که با هزاران امید و آرزو زندگی شیرینی را آغاز میکنند، اما در نهایت به یک پایانی تلخ منجر میشود و این مسئلهای ناراحت کنندهای است که میتواند زنگ خطری برای جامعه ایران باشد.
سارا و همسرش یکی از زوجینی هستند که پس از گذشت ۱۳ ماه از زندگی مشترکشان، تصمیم به جدایی گرفته بودند، وقتی از او علت این موضوع را پرسیدم، گفت: از همان دوران عقد من با همسرم مشکل داشتم و با خودم فکر میکردم که شاید به مرور زمان بعضی از رفتارهایش را تغییر دهد، بارها در این باره با او صحبت کردم، اما هنگامی که وارد زندگی مشترک شدیم، او تغییر نکرد که هیچ، حتی تلاش هم نکرد و در نهایت با توافقی که با یکدیگر داشتیم تصمیم گرفتیم که از یکدیگر جدا شویم.
محمد رضا و همسرش هم زوج دیگری بودند که پس از ۸ ماه زندگی مشترک از یکدیگر جدا شده بودند و او علت جدایی خود را نداشتن تفاهم با شریک زندگی خود میدانست و گفت: متأسفانه من و همسرم زبان یکدیگر را نمیفهمیم و من این موضوع را پس از شروع زندگی مشترک متوجه شدم.
بیشتر بخوانید: تاثیر عوامل فرهنگی در ازدواج را جدی بگیرید
بیش از ۱۵ هزار زوج دیگر نیز بنا بر همین علتهای حل شدنی و ساده در سال گذشته پس از گذشت کمتر از دو سال زندگی مشترک از یکدیگر جدا شده بودند، علیرضا قاسمی روانشناس و مشاور خانواده درباره این موضوع در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: متأسفانه چندسالی است که طلاقهای زود هنگام سهم بیشتری از کل طلاقها را شامل میشوند که میتواند دلایل متعددی داشته باشد و اصلیترین آن نرسیدن به بلوغ فکری است.
او در ادامه بیان کرد: برخی از افراد به دلیل خسته شدن از مجرد بودن، بر طرف کردن نیازهای عاطفی، ترس پیدا نکردن فردی برای زندگی مشترک به ازدواج روی میآورند.
این مشاور خانواده با اشاره به اینکه شناخت ناکافی زوجین نسب به هم از علتهای طلاق زودهنگام است، گفت: یکی از عواملی که احتمال طلاق را در سال اول افزایش خواهد داد، آشنا نبودن زوجین به مهارتهای حل مسأله و برقراری ارتباط و مهارتهای فردی است و افراد در دوران مجردی و با گذشت زمان باید این مهارتها را یاد بگیرند.
قاسمی تصریح کرد: بسیاری از زوجین پس از ازدواج و تنها با گذشت مدتی از زندگی زناشویی خود در مییابند که شریک زندگیشان نسبت به آنها سرد و بی تفاوت است. این سردی و بی تفاوتی علتهای مختلفی دارد که یکی از آنها ارتباط فرد با فرد دیگری است.
او تصریح کرد: برخی از افراد نیز انتظارات زیادی از همسر خود دارند و او را با افراد دیگر مقایسه میکنند و نمیخواهند به خود بقبولانند که هر فردی عیب و عیوبی دارد؛ بنابراین دائم در حال ایرادگیری از همسر خود هستند و تمام فکر و ذهن خود را درگیر این موضوع میکنند، به طوری که پس از گذشت چند وقت از زندگی مشترک خود تحت هیچ شرایطی حاضر به ادامه زندگی با همسرشان نیستند.
این روانشناس با اشاره به جزئی نگری بعضی از جوانهای امروزی تصریح کرد: همسران احتمالا نسبت به رفتارهای یکدیگر به خصوص در اوایل ازدواج حساسیت زیادی دارند، ریزبینی و جزیی نگری از جمله مسائلی است که میتواند موجب اختلافات بسیاری شود.
سارا نظری جامعه شناس در گفتوگو با گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دلایل طلاقهای زودرس اظهار کرد: یکی از دلایل طلاق زودهنگام پس از یک تا دو سال زندگی مشترک، شکل نگرفتن شخصیت افراد است. شخصیت هر فرد تا ۱۸ سالگی شکل میگیرد و تا سن ۲۰ سالگی معیارها و علائم شخصیتی افراد کامل میشود.
بیشتر بخوانید: ریشه یابی واژه عشق و انواع آن/ بررسی مفهوم عشق از دیدگاه اندیشمندان و بزرگان
او افزود: متأسفانه این روزها، تعدادی از زوجین پس از گذشت یک سال زندگی مشترک زن و شوهر از یکدیگر سرد میشوند و همین عامل سبب میشود افراد به فکر طلاق بیفتند و یکی از دلایل طلاقهای زودهنگام ازدواجهای عجولانه است.
این جامعه شناس تأکید کرد: برای کاهش این آمار طلاق نیاز است تا زوجهای جوان پیش از ازدواج از یکدیگر شناخت کافی داشته باشند و با یک دید و نگاه علاقانه شریک زندگی خود را که قرار است یک عمر با او زندگی کند، به درستی انتخاب کنند.
ازدواج امری است که نیاز به پایبندی و رعایت حقوق شریک زندگی دارد، بنابراین اگر قرار است فردی را برای زندگی مشترک خود انتخاب کنید، نیاز است با خانواده و روانشناس حاذق مشورت کنید تا یک انتخاب صحیح داشته باشید.
انتهای پیام/
سپس به دنبال همراه بگردید و مهمترین شرط برای انتخاب شریک زندگی این است که همراهت به بلوغ عقلانی جسمی مالی و روحی روانی رسیده باشد
اول
من به شخصه از خانواده ای هستم که 8 خواهر و برادر هستیم که دارای تحصیلات فوق لیسانس یا دکتری، و بیشترشان فرهنگی هستند. اما پدر و مادرمان از هما ابتدا که من یادم می آید با هم اختلاف نظر و دعوا داشتند و امروز بعد از ازدواج همه فرزندان و داشتن نزدیک به 10نوه شرایط فرق نکرده است. و باز هم مصر هستند به جدایی که برخی مواقع فکر می کنم همان اوایل زندگی جدا می شدند خیلی بهتر بود. تا اینکه نزدیک 50 سال شبانه روز با هم جنگ و جدل داشته باشند.
ممنونم از این مقاله ی مفید و ارزشمندی که گذاشتین و امیدوارم که مواردی از این دست در سایت باشگاه خبرنگاران جوان استمرار داشته باشه تا جوانان در این زمینه ها حداقل قبل از ازدواج آموزش ببینند و کمی با عقل و منطق انتخاب کنند و از انتخاب هایی بر مبنای احساسات و هیجانات و ظاهری پرهیز کنند .
وقتی باهنم سازش نندارند .
پس چرا وارد زندگی میشوند .
میخوان بگن. ک ماهم هستیم
من که از دست این زن به ستوه آمدم. از خدا میخام که سرطان بگیرد و با زجر بمیره. انشاءالله